marți, 19 august 2014

RECENZIE - Mostenirea familiei Van Alen (Sange Albastru #4) de Melissa De La Cruz

Descriere:


Multe s-au petrecut în acest an. Schuyler şi Oliver au decis să fugă din New York după ce Schuyler a fost învinuită pe nedrept de Conclav pentru moartea bunicului ei, Lawrence Van Alen. Schuyler nu mai este fetiţa timidă şi nesigură din primul volum al seriei; puterile ei au crescut şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a-şi urma misiunea pe care i-a încredinţat-o bunicul său. Cât despre relaţia ei cu Jack, ştie că lui îi este menit să fie alături de Mimi, iar ea deja a ales să rămână cu Oliver. 

Mimi s-a alăturat echipei de Venatori condusă de Kingsley Martin, cu care străbate lumea în căutarea lui Jordan, surioara răpită a lui Bliss, care poartă în ea spiritul Străjerului. 

Bliss Llewellyn joacă şi ea un rol esenţial. În vreme ce luptă să-şi recapete controlul asupra trupului, minţii şi viitorului ei, trebuie să găsească forţa de a se elibera de Vizitator ─ sau e sortită să fie sclava lui pentru eternitate?


RECENZIE:


Cred ca volumul asta e unul dintre cele mai bune din serie si mi-a placut extrem de mult. (Gasiti pe blog si recenziile primelor trei volume: Sange albastruBal mascat si Revelatii)


A fost mult mai complex si mai plin decat celelalte, si cand zic asta ma refer la actiune, la suspans si la informatiile ce ne sunt oferite. Avem parte si de mai multe perspective si ajungem sa-i auzim vorbind pe Schuyler, Mimi, Bliss si alte personaje mai mici. Mi s-a parut extrem de bine gandit acest lucru si eu zic c-a meritat. Pentru ca fiecare personaj se "afla" in alta "parte" a povestii si stie alte lucruri, fiecare se confrunta cu probleme lui, iar cand totul se aseaza la loc are sens. Extrem de interesant si inteligent scris; plus ca adauga suspans din plin.


Cum deja descrierea da din casa mai mult decat trebuie, nu mai vorbesc si eu despre asta; plus ca fiind volumul patru deja ar fi culmea sa dau spoilere. Insa cum ziceam, se observa o evolutie, de la primele volume la acesta, si povestea a capatat alt contur - e mai intensa, mai puternica, mai vie si extrem de complexa. Sunt atatea personaje, atatea ite incurcate si intrigi, incat nu stii ce va mai exploda si tulbura apele in urmatoarea clipa. 


Acest volum a fost genial, din partea mea, pentru ca a cuprins 98% actiune si suspans, si doar restul a fost glamour, rochii si cumparaturi. Nu zic ca acelea nu ofera un farmec aparte seriei, doar ca devenise un pic cam mult. Prezentul si trecutul s-au amestecat perfect. personajele au fost pline de surprize, bataioase, triste si vesele, au castigat si au pierdut... 


Abia astept sa citesc si ultimele trei volume din serie si sper ca vor fi la fel de bune, sau si mai bune decat acesta. Daca inca nu v-ati apucat de serie sau ati abandonat-o atunci eu va invit sa incercati, iar, pentru ca devine mai buna cu fiecare volum, si are acel ceva ce te farmeca.



5/5

3 comentarii:

Praf de stele spunea...

Draguta recenzia! :) De cand vreau si eu sa citesc aceasta serie, dar tot nu m-am apucat de ea..

Unknown spunea...

Am ciit seria asta, mi-a placut . Frumoasa recenzia

Unknown spunea...

Am citit doar primele 3,dar mi-au placut la nebunie!