marți, 13 mai 2014

Slammed (Slammed #1) de Colleen Hoover


Dupa moartea neasteptata a tatalui ei, tanara Layken, de 18 ani, este fortata sa devina punctul de sprijin al mamei si fratiorului ei. In aparenta, ea pare optimista si tenace, dar in esenta, ea isi pierde speranta.

Apare in scena Will Cooper: chipesul nou vecin, de 21 de ani, cu o pasiune intriganta pentru poezia slam si cu un sens unic al umorului. In doar cateva zile de cand au facut cunostinta, intre Will si Layken se formeaza o legatura emotionala intensa, lasand-o pe Layken cu noi sperante.

Nu cu mult, dupa o intensa si pasionala prima intalnire ei sunt loviti puternic, cand o revelatie socanta le zguduie relatia. Interactiunile zilnice devin imposibil de dureroase, cu cat ei incearca sa gaseasca un echilibru intre sentimentele ce-i atrag unul spre celalalt, si secretul ce-i tine la distanta.

(descriere tradusa de mine)


RECENZIE:


Slammed e genul de roman care imbina simplitatea scriiturii cu emotiile puternice, momentele de bucurie cu cele pline de tristete, lacrimile cu rasetele, si te face sa visezi cu ochii deschisi, ca apoi sa-ti arunce in fata cat de cruda e viata si ca nu poti face altceva decat s-o accepti.

O sa incerc sa va vorbesc despre carte fara sa dau detalii, pentru ca fiecare cititor trebuie sa descopere singur continutul acestui roman, sa-l traiasca si mai ales sa se puna putin in locul lui Layken sau al lui Will. Pentru ca vietile celor doi nu sunt diferite de ale noastre, amandoi sunt tineri, amandoi au vise, dorinte si spera sa se realizeze din toate punctele de vedere. Dar viata n-a fost prea draguta cu ei.

Atat Will cat si Layken mi s-au parut doi oameni (nu doua personaje) foarte maturi, care incercau sa puna mereu binele celorlati pe primul loc si care voiau sa gandeasca rational si nu condusi de emotii. Insa asa cum au vazut si ei nu e foarte usor, si de multe ori, nu e nici corect. Pentru ca uneori e bine sa fii si egoist si sa-ti cauti fericirea, sa lupti pentru coltisorul tau de bucurie si de iubire. 

Will e un tanar special, talentat, grijuliu si atragator, totusi fara sa fie genul ala tipic de baiat rau, smecher si care jongleaza cu fetele, alcoolul si banii. Mi s-a parut frumos si realist faptul cum autoarea a decis sa-i creioneze caracterul.
Layken, la fel ca si Will, incearca sa creeze si sa pastreze un echilibru in viata ei, fiind alaturi de mama si fratele ei, dar si distrandu-se, facandu-si prieteni si iubind. Dar nu totul e usor si cand viata o pune in anumite situatii trebuie sa decida: fericirea ei sau a celorlalti? Nu e deloc usor sa hotarasti daca sacrifici totul pentru a-ti fi tie bine si restul sa sufere, sau invers.

Am incercat sa-i creionez putin, fara sa dau detalii din carte sau spoilere si sper ca v-am convins sa cititi romanul. In aceasta serie mai sunt inca doua volume si ele continua povestea lui Layken si a lui Will. Asa ca daca finalul vi se pare putin abrupt nu trebuie sa va ingrijorati:)  

Ce mai trebuie voi sa stiti e ca Slammed, desi pare genul de roman simplu, romantic si lipsit de griji, trateaza multe teme serioase, cum ar fi prietenia, familia, iubirea, si nu doar cea fizica, responsabilitatea, pune intrebari si raspunde la ele. E un roman in aparenta simplu, dar in esenta foarte complex. 


Lectura placuta si nu uitati ca va aparea si la noi la editura EPICA!


5/5

0 comentarii: