joi, 15 mai 2014

Farlander de Col Buchanan - NOU la TREI


Titlul original: Farlander
Limba originală: engleză
Traducere de: Laurenţiu Dulman şi Emanuela Jalbă-Şoimaru
Anul apariţiei: 2014
Format: 130 x 200 mm, paperback
Nr. de pagini: 576

Prima carte din seria Inima Lumii

„Numele meu este Ash, i-a spus el regelui. Și sunt rōshun, ceea ce în limba mea înseamnă „gheaţă de toamnă" – cea care vine devreme. Adică vin din locul de unde vin toţi rōshunii, de unde porneşte răzbunarea. A făcut o pauză, aşteptând ca vorbele sale să-şi facă efectul, apoi a continuat: Ai dreptate, am venit să iau ceva de la tine. Am venit să-ţi iau viaţa!"
Ash face parte din secta rōshun, asasini care oferă protecţie prin ameninţarea cu vendeta. Ajuns prea bătrân pentru meseria aceasta şi afectat de dureri de cap teribile (similare celor care îi orbiseră tatăl), Ash are o viziune în care fostul lui maestru îi cere să-şi ia un ucenic. El îl alege pe Nico, un tânăr sărac, disperat şi singur, însă nu apucă să-i termine instruirea, deoarece trebuie să plece în Sfântul Imperiu Mann, într-o misiune care pricinuise deja moartea a trei rōshun.

Farlander este o carte specială... Intriga fascinează de la primul capitol până la finalul surprinzător." -- Locus

„Absolut fascinantă! Pur şi simplu, n-am putut s-o las din mână." -- Glen Cook, autorul seriei Black Company

Scriitorul nord-irlandez Col Buchanan (n. 1973) a fost iniţial copywriter, apoi a dus o existenţă dezordonată: într-un refugiu în munţi, homeless în Belfast sau într-o mănăstire Zen. Farlander este urmat de Stands a Shadow, în curs de apariţie în colecţia Fantasy a Editurii Trei.

0 comentarii: