miercuri, 16 aprilie 2014

Vrăjitoarele de Roald Dahl si Regele tuturor sălbăticiunilor de Maurice Sendak - NOU la editura Arthur



Roald Dahl ne spune povestea amuzantă a unui băieţel de şapte ani care dă nas în nas cu un grup de vrăjitoare. 

În poveşti, ele poartă pălării negre caraghioase şi zboară pe mături. În viaţa reală, vrăjitoarele nu se deosebesc cu nimic de femeile obişnuite. Se îmbracă în haine obişnuite, locuiesc în case obişnuite şi au slujbe obișnuite. Și nu sunt niciodată prinse. 

Eroul nostru află însă că vrăjitoarele adevărate urăsc copiii şi complotul acestora pune în pericol viaţa puştilor din întreaga lume. Ajutat de bunica lui, personajul lui Roald Dahl porneşte la o vânătoare de vrăjitoare în toată regula, încercând să le demaşte, înainte să fie prea târziu. 





Regele tuturor sălbăticiunilor este una dintre cele mai frumoase şi mai iubite poveşti din întreaga lume...

Considerat cel mai important artist pentru copii al secolului XX, un adevărat Picasso al literaturii adresate celor mici, Maurice Sendak (1928 – 2012) a ilustrat aproape 100 de cărţi şi, prin calitatea extraordinară a desenelor sale, a revoluţionat felul cum se scrie şi se face o carte pentru copii. 

Impresionanta lui carieră de autor/ilustrator a fost recompensată cu cele mai prestigioase premii de profil: Caldecott Medal (1964), Premiul Hans Christian Andersen (1970), National Medal of Arts (1996).

Regele tuturor sălbăticiunilor este una dintre cele mai frumoase şi mai iubite poveşti din întreaga lume, în care ne întâlnim cu Max, un copil cum nu se poate mai obişnuit, care face o mare năzbâtie şi se trezeşte exact acolo unde e locul sălbăticiunilor…  

0 comentarii: