joi, 27 februarie 2014

Golem, Golem si alte povestiri fantastice, Iubirea ca o teapa, Lupta celor noua (paperback), Vorbitor in numele mortilor (paperback) - Nou la Nemira


Numar pagini: 320
 Format: Soft 107 x 178 mm
 Aparitie: Jan 2014

O carte interzisă cititorilor fără imaginație

Oceane fără margini, forturi ce poartă urmele unui trecut enigmatic, orașe în care se petrec întâmplări de neînţeles, încăperi unde apar fiinţe imateriale. Clipe ieșite din timp, momente desprinse din curgerea banală, palpabilă, a timpului, ore în care se schimbă trecutul și se anticipează viitorul. Fiinţe lichide, creaturi născute cu puterea gândului, Shelley și Byron, mituri și legende se întâlnesc în zece povestiri de savurat pe îndelete.

„(…) Făptura din faţa mea nu avea chip, ci doar un contur vag, cu un fel de simulacru de trăsături, pe care puteai distinge – dacă voiai cu tot dinadinsul – un soi de nas, de gură, de ochi… La fel era şi trupul gol, fără urmă de îmbrăcăminte: o masă vag conturată, cu nişte prelungiri ce puteau fi considerate membre. Mai mult, conturul trupului aceluia nu era stabil, se modifica fără încetare, curgea într-un fel, rămânând totuşi întreg.“
Liviu Radu

~~~

 Titlu original: Don't Get Lucky, Get Smart
 Numar pagini: 352
 Format:Soft 130 x 200 mm
 Aparitie: Feb 2014

Crezi că soarta e nedreaptă cu tine? 

Că ai ghinion în dragoste? 

Că ţi se joacă mereu o festă?

Ai sentimentul că nu există relaţia perfectă și că iubirea e doar un mit?


Alan H. Cohen îţi dezvăluie cu umor de ce dai greș în amor. Îţi dă sfaturi practice despre cum poţi afla cine este omul potrivit pentru tine. Îţi povestește din experienţele altora. Îţi arată că e bine să te schimbi pentru ca viaţa ta să se schimbe.

~~~


Titlu original: The Rise of Nine
 Numar pagini: 296
 Format: Soft 130 x 200 mm, Paperback
 Aparitie: Feb 2014

M FOST PE CONT PROPRIU
şi m-am luptat de unul singur să rămân în viaţă, până în ziua în care l-am întâlnit pe Numărul Patru.
ÎMPREUNĂ
suntem mult mai puternici.
A DURAT CEVA VREME
până să ne despărţim pentru a-i găsi pe ceilalţi.
AM MERS ÎN SPANIA
să fac investigaţii.
AM DESCOPERIT
o fiinţă mai tânără decât noi, dar la fel de curajoasă.
ACUM ÎI CĂUTĂM PE CEILALŢI.
DAR ŞI EI NE CAUTĂ.

~~~~

 Titlu original: Speaker for the dead
 Numar pagini: 480
 Format: Soft 130 x 200 mm, Paperback
 Aparitie: Feb 2014

Au trecut trei milenii de la ultimul său joc, dar Ender, veşnic rătăcitor printre stele, este pururi tânăr. În schimb, gloria s-a transformat în anatemă, căci Ender s-a făcut vinovat de distrugerea singurei specii de fiinţe gânditoare pe care omenirea a întâlnit-o vreodată.
De aceea, când a fost descoperită planeta Lusitania şi tânăra civilizaţie adăpostită de pădurile sale, Consiliul Stelar a înţeles că i se oferă şansa de a repara marea greşeală din trecut. Dar, o dată mai mult, neînţelegerile dintre colonişti şi băştinaşi sunt inevitabile şi este chemat Ender, acum Andrew Wiggin, pentru a vorbi în numele morţilor. Căci morţii, şi nu viii, pot schimba destinul Lusitaniei, al întregii galaxii.


~~~~~


In curs de aparitie: 

 

0 comentarii: