luni, 10 februarie 2014

Clipa de Douglas Kennedy - NOU la editura TREI

Într-un oraş divizat, un bărbat descoperă că iubirea îţi poate schimba viaţa pentru totdeauna.

Thomas Nesbitt este scriitor, un bărbat de vârstă mijlocie, proaspăt divorţat, care trăieşte o viaţă foarte retrasă în statul Maine. Solitudinea îi este întreruptă, într-o dimineaţă de iarnă, de sosirea unui pachet din Germania. Numele expeditorului îl bulversează complet: este cel al femeii cu care a avut o pasională poveste de dragoste cu 36 de ani în urmă, în Berlinul divizat şi bântuit de umbrele Războiului Rece.
Refuzând iniţial să afle conţinutul pachetului, Thomas este forţat în cele din urmă să se confrunte cu un trecut despre care nu a discutat cu nimeni vreodată. Retrăieşte acele câteva luni petrecute la Berlin, în timpul cărora a descoperit, pentru prima şi singura dată în viaţă, puterea deplină, extraordinară a iubirii adevărate. 

O poveste de dragoste de o intensă forţă emoţională, desfăşurată pe un fundal istoric tulburător, Clipa explorează motivele pentru care ne îndrăgostim şi modul cum o facem, dar şi felul în care proiectăm, asupra persoanei iubite, ceea ce sufletul nostru caută cu disperare. 

"Kennedy este maestrul poveştilor de dragoste cu răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate. Un roman pur şi simplu senzaţional." - The Times

"Kennedy surprinde Clipa dragostei la prima vedere." - Vanity Fair

"Tristeţea care învăluie acest roman îl face să fie mai mult decât o recreare autentică a unor vremuri tulburi. Ridicând o serie de probleme etice, Kennedy se întreabă în ce măsură suntem captivii istoriei." - The Independent

"Romanele de largă respiraţie, care să acopere mai multe decenii şi care să cuprindă drame profunde sau conflicte politice majore — pe scurt, care să debordeze de viaţă şi de adevăruri dureroase — sunt un lucru rar în ziua de azi. Aşadar, să ne bucurăm că-l avem pe Douglas Kennedy." - Daily Mirror

Douglas Kennedy s-a născut în Manhattan în 1955, dar a călătorit enorm, locuind mai mulţi ani în Australia, apoi în Irlanda. 
Romanele sale au fost traduse în peste 22 de limbi, înregistrând un succes uriaş de piaţă şi bucurându-se deopotrivă de aprecierea masivă a criticii. În 2006, lui Douglas Kennedy i s-a decernat distincţia de Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, iar în 2009 a primit Grand Prix du Figaro, acordat de cotidianul Le Figaro. 
La Editura Trei, de acelaşi autor, au apărut: Farmecul discret al vieţii conjugale,Jocurile destinului, Nu pleca…, O relaţie specială, Tentaţia.

0 comentarii: