duminică, 20 august 2023

RECENZIE - Celălalt pasager de Louise Candlish

 Descriere:

Totul se petrece extrem de repede. Astăzi duci o viață de vis, făcând naveta cu vaporașul spre serviciu, alături de carismaticul tău vecin Kit, care stă pe scaunul de-alături. A doua zi, Kit nu mai apare pe vas, iar soția lui, Melia, îi anunță dispariția.

Când să te dai jos la destinație, te așteaptă poliția. Alt pasager te-a văzut certându-te cu Kit pe vas, în drum spre casă, cu o seară înainte, iar autoritățile spun că aveai motive să-i dorești moartea. Tu te împotrivești. Erai prieten cu Kit – întrebați-o și pe Melia, care te va susține cu siguranță. Și cine este, mai exact, celălalt pasager care te arată cu degetul? Și ce știu ceilalți despre viața ta?

Nu, indiferent ce pericol te-a urmărit aseară în drum spre casă, tu ești nevinovat, complet nevinovat.

Nu-i așa?

RECENZIE:

Vrei un final pe care crezi ca-l ghicesti, iar apoi te ia prin surprindere? Atunci citeste “Celalalt pasager”. 

Comparativ cu alte thrillers as zice ca se misca incet si dureaza un pic pana se pun lucrurile in miscare. Insa asa ai timp sa cunosti bine personajele (sau sa ai impresia asta), iar apoi cand vin dezvaluirile e mai mare impactul. 

Niciun personaj nu mi s-a parut inocent si chit ca unul a platit cel mai mult, n-as zice ca nu si-a cautat-o. Romanul ilustreaza foarte bine de ce-s capabili oamenii si ca niciodata nu le stii adevaratele intentii, oricat ai crede asta. 

“Celalalt pasager” e un roman perfect pentru iubitorii de thriller si nu numai. O lectura buna in format paperback sau audiobook. 

4/5

0 comentarii: