vineri, 28 august 2015

RECENZIE - Străinul Seducător (Ticălosul Seducător #2) de Christina Lauren


Descriere:

Sara Dillon, o tânără din Chicago, geniu al finanţelor, se mută la New York, unde îl întâlneşte într-un club de noapte pe fermecătorul playboy irlandez Max Stella, un maestru al investiţiilor de risc, mereu în lumina reflectoarelor. Felul în care Max o ajută să scape de inhibiţii transformă aventura lor de o noapte într-o experienţă deosebit de incitantă.

 La iniţiativa Sarei, fac înţelegerea de a se vedea o singură dată pe săptămână şi, pentru parcursul lor erotic, aleg locuri inedite, unde gustă cele mai condimentate plăceri carnale. Adevăratul pariu ţine de cum îşi vor gestiona emoţiile, dar şi de găsirea unui echilibru între nevoia lor de exhibiţionism erotic şi teama de a-şi expune viaţa privată.

RECENZIE:

Volumul ăsta mi-a plăcut mai puţin decât primul şi nu de puţine ori am încurcat cele două perspective, fiindu-mi greu să-mi dau seama cine vorbeşte. 

Nu trebuie să citiţi romanele în ordine, pentru că în fiecare e un alt cuplu, însă se face referire la personajele din primul şi apar de destule ori. Aşa că depinde de voi dacă vreţi să citiţi poveştile în ordine sau nu. 

Cum spuneam, acesta mi-a plăcut mai puţin ca primul. Mi s-a părut nu neapărat mai slab, dar nu m-a atras aşa mult, scriitura nu mi s-a părut specială, momentele amuzante nu m-au făcut să schiţez nimic, iar cu personajele am avut o mare problemă, pentru că niciunul nu mi-a plăcut, nu m-a atras şi mi s-au părut extrem de stereotipici. La fel ca şi relaţia lor, de la început şi până la sfârşit. 

N-o să ofer spoilere, pentru că şi aşa am impresia că descrierea dă destule detalii, dar pot să zic c-a fost o lectură drăguţă. Nu e cel mai bun roman New Adult pe care l-am citit, dar nici cel mai prost. Max şi Sara mi s-au părut cam şterşi sau n-am putut eu să-i înţeleg, nu m-am ataşat de ei, iar vocile lor au fost cam comune şi monotone. Iar faptul că se schimbă atât de des şi fără să-ţi dai uneori seama m-au făcut extrem de confuză. Ajungi să citeşti despre Sara, apoi te trezeşti cu Max, deşi în capul tău vocea nu s-a schimbat sau n-o simţi diferită. 

Iar ideea romanului n-a fost originală deloc şi tratată la fel de original. Pe cât am iubit primul volum şi l-am lăudat peste tot, aşa afirm că ăsta e doar drăguţ şi ok şi că nu m-a dat pe spate deloc. Nu zic că scriitura s-a schimbat, însă ideea şi personajele n-au fost cea mai bună alegere, din punctul meu de vedere. Însă poate vouă v-a plăcut volumul ăsta sau o să vă placă şi nu v-a plăcut primul. Pentru c-am văzut mulţi care n-au putut să-l termine sau pur şi simplu li s-a părut mediocru. 

Puteţi să încercaţi romanul acesta sau pe primul sau pe amândouă dacă citiţi de obicei genul ăsta de cărţi şi poate o să vă placă. Sau nu. Depinde. Însă n-aveţi nimic de pierdut. Plus că sunt scurte, se citesc extrem de repede, nu dau dureri de cap şi vă pot relaxa după o zi lungă sau o săptămână încărcată. Enjoy! : )

1 comentarii:

Unknown spunea...

Hmmmm, si eu tocmai mi-am pus cartile pe ebook. Cred ca voi incepe cu primul volum ca sa nu fiu dezamagita din prima. Felicitari pentru recenzie si bafta la scris! ^_^