joi, 11 iunie 2015

RECENZIE - FOUR de Veronica Roth


Descriere:

O singură alegere - Îl salvează de trecutul său 
O singură alegere - Îi marchează viitorul 
O singură alegere - Scoate la iveală primejdiile 
O singură alegere - Îl schimbă pentru totdeauna 
O singură alegere - Îl va elibera 

Cu doi ani înainte ca Tris Prior să facă alegerea care avea să-i schimbe viaţa, fiul de şaisprezece ani al liderului Abnegaţiei a trecut prin acelaşi lucru. Transferul lui Tobias către Neînfricare reprezintă şansa de a o lua de la capăt. Aici, el nu va fi strigat pe numele dat de părinţi. Aici, el nu va permite ca teama să îl transforme într-un copil înspăimântat. 

Proaspăt botezat Four, el află în timpul iniţierii că va izbândi în Neînfricare. Însă iniţierea este doar începutul, iar Four trebuie să-şi revendice locul în ierarhia Neînfricaţilor. Deciziile lui îi vor afecta pe viitorii novici şi vor scoate la iveală secrete care ar putea să-i pună în primejdie propriul viitor – şi viitorul întregului sistem de facţiuni. 

Doi ani mai târziu, Four este pregătit să acţioneze, dar cursul lucrurilor este încă neclar. 

Totuşi, prima novice care sare în plasă ar putea schimba totul. Alături de ea, calea de a salva lumea ar putea deveni limpede. Alături de ea, el ar putea fi din nou Tobias.

RECENZIE:

Sinceră să fiu nu obişnuiesc să citesc nuvele şi singura care mi-aduc aminte s-o mai fi citit a fost Destroy me, care este din perspectiva lui Warner; ştiţi voi, din Spulberă-mă. Însă acestea cumva m-au atras. 

Cred că FOUR merită citit dacă iubeşti foarte mult trilogia Divergent şi vrei să afli mai multe despre Four, despre cum era înainte s-o cunoască pe Tris şi cât de mult s-a schimbat de când a ajuns la Neînfricaţi şi până-n acel moment. N-aş recomanda să citiţi romanul dacă nu vă place trilogia sau nu vă place Four, pentru că vi se va părea doar drăguţ sau veţi zice că n-aduce nimic în plus. 

Mie personal mi-a plăcut această antologie şi m-am bucurat să-l cunosc pe Four şi mai mult, să pătrund în mintea lui şi să înţeleg mai bine de ce a făcut unele lucruri în cadrul trilogiei, dar şi să văd cum a evoluat ca om. Pentru că nu m-aşteptăm ca la început să fi fost aşa.

Tot cu prilejul acestei antologii am revăzut şi nişte personaje tare iubite de mine, pe care le-aş fi strâns de gât şi am fost total de acord cu Four când avea în minte nişte gânduri roz şi drăgălaşe :)) faţă de ele. 

Mai mult nu vă mai zic, căci ajungem la spoilere, însă repet, mi-a plăcut! Am citit-o foarte repede şi cumva îmi pare rău că s-a terminat. Four e unul din personajele mele preferate, la fel cum şi trilogia Divergent e una din preferatele mele. Acum depinde de voi dacă o să vă placă, pentru că sunt păreri împărţite legate de antologie aşa cum sunt şi legate de trilogie sau de Experiment

Însă eu zic să decideţi singuri! Enjoy! : )

0 comentarii: