Premiile Hugo și Nebula
Pământul este atacat din nou. Gândacii extratereștri se încordează pentru o ultimă lovitură. Supraviețuirea rasei umane atârnă de descoperirea unui geniu militar care îi poate învinge o dată pentru totdeauna. Dar cine este el?
Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie și tactică. Și un copil în același timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: Școala de Luptă. Chiar și între recruți de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.
Reușește în orice simulare de război. Dar oare toată presiunea și singurătatea vor ajunge să îl înfrângă înainte de bătălia finală? Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.
Nu-i așa?
Paul di Filippo
FEMAVILLE 29
„Lumina soarelui de după-amiază târzie cădea pieziș peste harta Djamalei, în timp ce micuții începeau să se aranjeze pentru a se întoarce în tabără. Stând pe un scaun pliant de împrumut, urmărind siluetele mici, prăfuite în aur și mișcându-se pe poteci excentrice, mintea mea a început să plutească prin zone lipsite de cuvinte. Povara propriului corp părea să se disipeze. În clipa aceea orașul Djamala a început să capete o realitate difuză, iar clădirile translucide se ridicau spre cer. Minarete neclare, stadioane, piloni…“
Oliviu Crâznic
ÎNTRE KRIEBOURG ŞI UTOPIA
„Deopotrivă atenţionare și satiră, joc literar și experiment intelectual, proiecţie logică și paradox, arhitectură ideatică și poveste a rigorii, Cuadratura cercului (ca întreaga operă a lui Gheorghe Săsărman, de altfel) își dovedește fără dificultate valoarea pentru literatura română.“
Octavian Sava
DACĂ SAMSON N-AR FI ÎNTÂLNIT-O PE DALILA
„Ei bine, legenda lui Samson nu-mi dă pace. Forța pe care i-o da părul, viteza cu care pletele i-au crescut la loc, după ce îi fuseseră tăiate de filisteni, cărora Dalila le vânduse secretul puterii soțului ei, în opinia mea, s-ar datora mușcăturii șarpelui pe care îl caut. Samson a fost al treilea judecător dintre cei care s-au succedat la conducerea poporului evreu timp de 175 de ani, cam între anii 1200 și 1025 î.Hr.“
Al treilea volum al seriei
MARILE DESCOPERIRI
Keles Anturasi va străbate lumea în lung și în lat, dorind să obțină controlul asupra unor puteri pe care nici nu prea le înțelege. Jorim, fratele lui, a ajuns în lumea zeilor, unde se va trezi în luptă cu divinitatea care a creat pe vremuri întregul Pantheon, însă pe care acum vrea să-l distrugă. Nirati, sora lor, pornește într-o cruciadă înșelătoare cu un erou răposat, spre a-i declara război iadului!
Se apropie bătălia decisivă și apărătorii trecutului străvechi strâng rândurile. Vor reuși acești eroi, mistici și magicieni să învingă răul ce amenință să prefacă realitatea în coșmar și pustie?
Nathalie e tânără, are o slujbă bună într-o firmă și este căsătorită cu bărbatul vieţii sale. Numai că, într-o bună zi, el își pierde viaţa într-un accident. Şi totul se schimbă. Femeia se refugiază în muncă extenuantă. Până când destinul îi pregătește ceva. Omul care îi poate reda pofta de viaţă se află chiar lângă ea. Nu trebuie decât să-l vadă și să-și deschidă inima.
„Dacă va comanda o ceaşcă de cafea decofeinizată, mă ridic de la masă şi plec. Nu ai dreptul să bei o ceaşcă de cafea decofeinizată la genul acesta de întâlniri. Este cea mai puţin convivială băutură din câte există. Nici ceaiul nu este mai bun. Abia ne-am întâlnit şi ne instalăm deja într-un cocon moale. Simţi că ne vom petrece după-amiezile de duminică uitându-ne la televizor. Sau, mai rău, la socri. […] În cele din urmă şi-a spus că un suc ar fi în regulă. Da, un suc e simpatic. Convivial şi deloc agresiv. Ar arăta că fata este blândă şi echilibrată. Dar ce fel de suc? Mai bine te fereşti de cele clasice: de evitat sucul de mere sau de portocale. Trebuie să fii puţintel original fără să fii excentric. Sucul de papaya sau de guava, te ia cu fiori. Nu, cel mai bine ar fi să aleagă ceva între ele, bunăoară sucul de caise. Asta e. Sucul de caise este perfect. Dacă alege sucul de caise, o iau de nevastă, a gândit François. […]
– Am să iau… Un suc de caise, a răspuns Nathalie.
A privit-o ca pe o efracţie a realităţii.“
1 comentarii:
Am citit deja JOCUL LUI ENDER, dar editia asta noua este EPICAA <3
Trimiteți un comentariu