marți, 24 septembrie 2013

Noutati la editura ALL - DUPĂ ŞAPTE ANI..., PAZNICII LEGĂMÂNTULUI, CELE ŞAPTE BISERICI, O SUTĂ DE NUME



Kitty este o jurnalistă care a dat de necaz. Şi-a pierdut postul din televiziune şi este în conflict cu editorul revistei pentru care scrie. Când prietena ei, Constance, cea care i-a îndrumat cariera, îi lasă cu limbă de moarte misiunea de a scrie un articol cu subiect misterios, criza se adânceşte. Kitty nu are decât o listă cu o sută de nume şi, pornind de la ele, trebuie să scrie materialul în mai puţin de două săptămâni.
Un subiect absolut inedit şi o misiune aparent imposibilă. Ajutată de Steve, un prieten din facultate, şi de Bob, soţul lui Constance, porneşte într-o cursă nebună, încercând să afle ce îi leagă pe cei o sută de oameni. Dar cine poate cunoaşte o sută de oameni în două săptămâni?
Cu umor şi sensibilitate, Cecelia Ahern îşi surprinde din nou cititorii, ţinându-i cu răsuflarea tăiată până la ultima pagină.


~~~



Artistă boemă şi temperamentală, Nikki dă buzna în viaţa liniştită şi ordonată a lui Sebastian, un lutier dintr-o veche și bogată familie newyorkeză. Deși sunt cum nu se poate mai diferiți, se iubesc cu pasiune și se căsătoresc. Dar căsnicia lor nu merge și, încet-încet, ura ia locul iubirii. După un divorţ furtunos, fiecare merge pe drumul lui. Până într-o zi, când dispariția misterioasă a fiului lor o face pe Nikki să-i ceară ajutorul fostului soț, pe care nu l-a mai văzut de şapte ani. Constrânşi să-şi unească forţele, Nikki şi Sebastian pornesc într-o urmărire plină de neprevăzut, care îi poartă de pe străzile Parisului până în inima junglei amazoniene. Prinși într-o conspirație infernală, cei doi au prilejul de a redescoperi o intimitate pe care o credeau pierdută pentru totdeauna.

~~~~

După ce și-a făcut un renume în cercurile științifice prin descoperirea Raclei Sfintelor Taine, excentricul arheolog Bjørn Beltø și-a reluat existența searbădă de mai înainte. Tocmai când credea că nu mai are ce să i se întâmple, găsește însă niște manuscrise criptate care îi dau din nou viața peste cap, aruncându-l în mijlocul unei conspirații religioase vechi de o mie de ani. Din bisericile de lemn din Norvegia până în peșterile din Islanda, din Londra până în Luxor și în Republica Dominicană, cercetările îl poartă pe tânărul arheolog înapoi în timp, în anul 1013, când războinicii vikingi ai regelui Olav au jefuit un mormânt egiptean, intrând în posesia celui mai mare secret al Vechiului Testament. Dar, când pe urmele lui sunt niște asasini plătiți, va reuși Bjørn să dea în vileag cea mai mare mușamalizare din istoria creștinismului?

~~~~



Într-o Pragă scăldată în lumina palidă a unui început de iarnă, naratorul din Cele șapte biserici este martorul unui accident bizar, urmat de o serie de crime misterioase. În umbra plină de secrete a șapte biserici gotice, timpul și spațiul par să se deformeze. Personaje și clădiri dintr-o „epocă de aur“ – Praga lui Karel al IV-lea – încep să răsară în inima metropolei moderne. Intriga sângeroasă, elementele de ocultism și atmosfera gotică fac din acest roman un thriller captivant, dar și o interpretare postmodernă ingenioasă a istoriei Pragăi medievale și o viziune a civilizației în declin.

0 comentarii: