Ce faci weekendul acesta? Iti propunem sa iti rezervi timpul pentru ceva impresionant. Nu e vorba de fenomene naturale, nici despre noi descoperiri stiintifice, ci despre ... idei. Ale cui? De ce? Cum?
Raspunsul il gasiti in cartile marilor idei cuprinse in cinci colectii speciale: Babel, Byzantivm, Cuaternar, Istoria... si Porta Magica. Toate titlurile acestor colectii au weekendul acesta o reducere de 40% .
Mari idei, dar ce fel? Este simplu! Mari idei din istorie, din cultura si arta bizantina. Mari idei din literatura esoterica si din fictiunea literara ce cultiva placerea lecturii avizate. Ideile cartilor care nelinistesc si pun intrebari.
Multi cititori prefera sa citeasca seria intreaga a unui autor inainte de a da un verdict: ii place sau nu ii place. O varianta corecta pe care o respectam si o incurajam.
Editura Nemira ofera cititorilor resursele de care au nevoie pentru a lua o decizie si propune oreducere de 35% la seriile de autor Nemira.
Dan Simmons , Frank Herbert , Philip K. Dick , Sir Arthur C. Clarke , John Dos Passos , Rodica Ojog-Brasoveanu si multi alti autori ale caror titluri se regasesc la Editura Nemira asteapta decizia ta.
Sambata, 5 octombrie, la ora 15:00, criticul de teatru George Banu va fi prezent la Salonul de Carte Bookfest Cluj-Napoca pentru a lansa un album inedit despre noapte, teatru si pictura, "Nocturne". Monica Andronescu, redactor-sef al revistei saptamanale de teatru Yorick.ro, va participa alaturi de George Banu, in calitate de invitat, la evenimentul ce se va tine in Cazinoul din Parcul Central, Cluj-Napoca.
"Nocturne" prezinta picturi celebre comentate dintr-o noua perspectiva, acest album facand parte dintr-o trilogie despre legaturile dintre teatru si pictura. In albumul "Nocturne" George Banu descopera si comenteaza noptile picturii moderne, solitare si individuale, de la C.D. Friedrich la Van Gogh, de la Paul Klee la Marc Chagall. In acelasi timp, George Banu pune in lumina atractia marilor regizori pentru experienta noptii teatrale a carei seductie, de la Kantor si Wilson, Chereau si Maniutiu, se generalizeaza azi. Noptile tablourilor, noptile scenelor comunica pe fond de cautare si ratacire
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu