sâmbătă, 10 februarie 2024

RECENZIE - Silueta de pe scară (Stevie Bell #2) de Maureen Johnson


Descriere:

 Cazul Maestrul minciunilor — o răpire și o triplă crimă care au zguduit din temelii Academia Ellingham în 1936 — a chinuit-o ani de zile pe Stevie și e chiar motivul pentru care a venit la academie. Dar apoi mai moare cineva, iar părinții o retrag în grabă de la școală. 

Stevie e dispusă să facă orice ca să se întoarcă la Ellingham, să fie alături de prieteni și să rezolve cazul. Chiar dacă asta înseamnă să facă un pact cu detestabilul senator Edward King. Când se întoarce, în cele din urmă, la școală, se întoarce și la David: băiatul pe care l-a sărutat și care și-a ascuns adevărata identitate.

Însă e mult mai mult de-atât în joc. Unde s-a ascuns ucigașul? Care e înțelesul ghicitorii pe care a lăsat-o în urmă Albert Ellingham?

RECENZIE:

O carte pe care am citit-o fără pauze, în câteva ore, și care chiar mi-a plăcut mai mult ca primul volum din serie. 

"Silueta de pe scară" e un volum ce-a oferit destule răspunsuri, dar a adus și alte elemente în discuție, personaje noi și a ridicat și alte întrebări. Iar sfârșitul m-a făcut să vreau mai mult și cu siguranță o să încerc să pun mâinile cât mai repede pe următorul volum.

Mă bucur și că în această continuare mai aflăm câte ceva și despre personajele întâlnite înainte, le cunoaștem mai bine, vedem cu evoluează sau se deteriorează relațiile dintre ele, ce secrete mai au și cu ce se mai confruntă. Pe mine chiar m-a făcut curioasă de la început și am avut destule bănuieli, însă n-am reușit să ghicesc aproape nimic, ceea ce mă încântă de fiecare dată când citesc mistere. 

Sincer cred că-i una din seriile ce poate fi citite fie că-ți plac cărțile thriller-ele sau nu, căci da în mare se concentrează pe mister, însă scriitura te prinde, personajele sunt bine scrise, nu e prea plină de poliție și proceduri, iar atmosfera de la Academie chiar te face să vrei să fii acolo; cu sau fără crime. Așa că dacă ai terminat, de exemplu, seria "Crimă perfectă" de Holly Jackson, atunci aceasta e o alegere perfectă. Căci au destule puncte în comun, dar în același timp și atâtea diferențe care le fac speciale și diferite în felul lor.

Plus că e plină de ghicitori și puzzles și poți încerca să le dezlegi înainte ca Stevie și ceilalți să-și dea seama ce se întâmplă sau sau cum să le rezolve. Iar pentru mine asta e întotdeauna un punct în plus. Și dacă te prinde deja au apărut patru volume la noi, în afară sunt cinci și dacă nu mă înșel, sunt șanse să apară și un al șaselea.

0 comentarii: