miercuri, 14 iunie 2023

RECENZIE - Femeia din cabina 10 de Ruth Ware

Descriere:

Jurnalista Lo Blacklock tocmai a primit misiunea vieții ei: o călătorie de presă la bordul exclusivistului vas de croazieră Aurora Borealis, care pornește în voiajul sau inaugural în Marea Nordului. 

La început, călătoria e cât se poate de plăcută: cabinele sunt luxoase, cinele sunt încântătoare, iar oaspeții — eleganți și șarmanti. Dar, pe măsură ce Aurora Borealis înaintează pe mare, atmosfera devine terifiantă, iar Lo e martoră la ceea ce pare un coșmar înfiorător: o femeie e aruncată peste bord. 

Și totuși, pare să nu lipsească niciun oaspete, așa că vasul își continuă voiajul nestingherit, în ciuda încercărilor disperate ale lui Lo de a-i convinge pe cei din jur că s-a întâmplat ceva extrem de grav. 

RECENZIE:

 Am scăzut o stea din simplul motiv că au fost câteva momente în care Lo m-a făcut să oftez adânc, datorită deciziilor și acțiunilor ei.

Pe lângă asta, “Femeia din cabina 10” a fost o poveste ce m-a făcut curioasă și m-a ținut cu sufletul la gură, mai ales în a doua jumătate a cărții. Aș zice că popularitatea romanului e justificată și sigur nu mi-o voi scoate din minte prea curând. 

Ruth Ware are un stil plăcut, foarte atmosferic, care uneori te face să râzi, alteori te sperie sau te face să-ți pese de personaje episodice ori îți servește câte o dezvăluire de îți face capul să se învârtă. 

Un lucru mic ce m-a deranjat, pe lângă Lo ce uneori s-a purtat imatur sau contrar planurilor ei, a fost numărul de personaje ce păreau aceleași. Știam cum ii cheamă pe femeile și bărbații din carte, însă dacă mă întrebai cine-i cine n-aș fi fost sigură să spun. Căci puțini au fost individualizati pe lângă numele lor sau scena în care au apărut și când cineva menționa numele lui X mă gândeam “habar n-am cine e”. 

Merită să citiți “Femeia din cabina 10” și deși e un thriller mai lung, o să vedeți că o veți devora imediat. Dacă n-ați citit-o deja, e lectură perfectă pentru vacanță sau dacă sunteți în autobuz și e aglomerat… ca întotdeauna. 

Iar dacă n-ați citit-o, spuneți-mi cum vi s-a părut. Sau care-i cartea voastră preferată de la autoare.


4/5

0 comentarii: