joi, 20 noiembrie 2014

RECENZIE - GENIUL (Legenda #2) de Marie Lu


Descriere:

Republica se afla in pragul haosului : Electorul primo a murit, iar la putere a venit fiul sau, Andren. 

June si Day se alatura unui grup de rebeli care sunt gata sa il ajute pe Day sa isi salveze fratele. Ei le cer in schimb celor doi fugari un singur lucru : sa il asasineze pe noul elector. 

Dar daca rebelii se inseala si noul elector ar putea schimba fata republicii?

 RECENZIE:

După ce-am citit primul volum am simţit imediat nevoia să-l încep pe al doilea. Voiam să ştiu ce urmează, voiam să ştiu ce vor păţi Day şi June, ce se va întâmplă cu Republica, care era până la urmă faza cu aceşti Patriots. Sunt băieţi buni sau răi? Ce urmăresc? De ce vor să "dărâme" Republica şi mai ales cum naibii au atâta suport, pentru că de la arme, haine şi până la mâncare şi un acoperiş, nimic n-ar exista fără bani. Adică cineva îi sponsorizează. 

Nu vreau să mai fac pe aici supoziţii pentru că nu vreau să dau spoilere, pentru cei care n-au citit cartea asta, sau pentru cei care nici n-au început seria, însă trebuie să citiţi seria/cartea. Trebuie! E atât de bine scrisă şi plină de suspans şi întorsături de situaţie, şi personaje complexe... pur şi simplu te ţine în priză încât nu-ţi dai seama când zboară paginile. Devii atât de prins că nici să te gândeşti ce s-ar putea întâmpla nu poţi, pur şi simplu citeşti şi respiri, şi te enervezi şi alergi odată cu personajele. Day şi June sunt extratrdonari, n-am nimic de comentat şi chiar dacă sunt aşa de buni şi par perfecţi, sunt umani. Au şi calităţi şi defecte, iar asta adunată acţiunii şi felului în care e scrisă cartea fac din ea o lectură de neratat.

Marie Lu continuă să mă uimească, cu fiecare capitol, cu fiecare replică, cu orice întorsătură de situaţie sau insinuare. În ultima jumătate a cărţii şi mai ales ultima o sută de pagini devenisem aşa paranoică şi curioasă încât mai că mă lipisem de pagini. Dacă m-ar fi deranjat cineva atunci nu ştiu cum aş fi reacţionat. Acest volum e foarte bine scris, la fel ca primul, însă şi mai plin de acţiune, de suspans, conflictele o iau razna, iar Day şi June... ăştia doi mă termină. 

Acum abia aştept să-l citesc pe al treilea, şi din păcate ultimul, din această trilogie, pentru că mă ucide suspansul. Volumul ăsta s-a terminat prea, prea... arhhhhg... mă duc să citesc.


0 comentarii: