luni, 28 iulie 2014

RECENZIE - Locuri intunecate de Gillian FlynnLibby Day avea sapte ani cand mama si surorile ei au fost ucise in „Sacrificiul Satanic” din Kinnakee, Kansas. Ea a scapat si a depus marturie ca Ben, fratele sau mai mare, a comis crimele.

 Douazeci si cinci de ani mai tarziu, Club Omor - o societate secreta pasionata de crime celebre - o contacteaza pe Libby si o preseaza sa le ofere detalii despre acea noapte sangeroasa, pledand pentru nevinovatia lui Ben. 

Libby se implica in investigatie, dar pe masura ce aceasta o poarta din cluburile sordide de striptease din Missouri pana in orasele turistice abandonate din Oklahoma, adevarul inimaginabil iese la iveala. Ajunge, asadar, in punctul de unde a pornit: fugind din calea unui ucigas.

RECENZIE:Mi-a placut mult Fata disparuta, dar acest roman mi s-a parut mult mai bun. A avut mai mult suspans, mult mai multa actiune, a fost mai intunecat si la un moment dat totul o ia razna atat de rau incat simti ca-ti explodeaza capul de la informatii. 


Cred c-am mai zis de multe ori faptul ca iubesc romanele thriller si mai ales acele romane ce reusesc sa ma duca de nas, ma invart in loc asa de tare incat nu mai stiu ce sa cred si la cine sa ma uit. Cartea asta a fost unul din ele si nu numai ca m-a surprins, dar m-a facut sa-mi fie teama. Teama ca astfel de oameni chiar exista si ca sunt in stare de asemenea fapte. Insa sunt si oameni care ii vad si sunt asa de idioti sau inghetati de frica si nu fac nimic sa-i opreasca. 


Sincer, romanul asta nu cred ca e pentru toata lumea, adica sunt unele scene sangeroase si care cam scapa destul de sub control - asa ca aveti grija dinainte daca stiti ca nu va tine stomacul sau imaginatia.


Asteptam eu multe de la carte, insa si ea m-a surprins cu varf si indesat, iar daca au as fi ghicit ce se intamplase, cu adevarat, atunci, inseamna ca eram un geniu. Mi-a fost imposibil. Si adevarul e ca lucrurile sunt destul de incurcate si din multimea de perspective (uneori vorbeste altcineva decat Libby) lucrurile se complica si mai tare. Insa mi-a placut mult si cu cat ma cuprindea confuzia parca se si luminau anumite spatii. E un roman puzzle asa ca pana intelegi totul simti ca te incurci si mai tare. 


Ca intotdeauna, nu va povestesc ce se intampla, ci doar va invit sa cititi cartea si va spun sincer ca incep sa capat o obsesie legata de munca acestei autoare. Imi place mult felul cum scrie, ce idei abordeaza si mai ales cum isi construieste personajele, toate puternice si cu parti bune si rele, amestecate, fara sa incerce sa le deosebeasca. Iar totul pare asa de real, incat dupa ce-am terminat romanul, sau pe parcursul lui, simteam mila sau furie fata de personaje.


Cred eu ca merita citit si mai ales daca sunteti in cautare de ceva intunecat, intrigant si incalcit, atunci opriti-va asupra acestuia. Sau a "Fetei disparute", desi acela mi s-a parut mai psihologic. Va las aici recenzia cartii - click. Dar pe oricare le-ati alege, clar, e ceva bun.5/5

2 comentarii:

Orizont prin carte(RG) spunea...

O am pe lista! Abia astept sa ma apuc de ea!

Angii A spunea...

După cele spuse de tine, cred că mi-ar plăcea mult cartea. Abia aștept să o citesc!