marți, 8 iulie 2014

NEFERTITI. REGINA NILULUI de Michelle Moran, de mâine, împreună cu ziarul Libertatea.ro"Nefertiti – „Frumoasa care, iată, vine“. Astfel au numit-o egiptenii pe cea mai charismatică și mai puternică regină din istoria lor, soția faraonului Amenhotep al IV-lea și mama vitregă a lui Tutankhamon. Crescută într-o familie de rang înalt, Nefertiti este aleasă ca soție a tânărului faraon, în speranța că-i va tempera ambițiile nemăsurate. Însă, în scurt timp, propria ambiție și setea de putere o vor transforma într-un conducător tiranic și lipsit de scrupule. Singura care îi va sta alături este sora ei, Mudnodjmet, pentru care iubirea este mai de preț decât orice glorie și putere.

Deși au trecut trei mii de ani de la moartea ei, misterioasa Nefertiti continuă să fascineze. Veți regăsi în carte multe aspecte ale vieții vechilor egipteni: de la prezentarea detaliilor casnice până la cunoștințele lor despre machiaj, igienă și păstrarea vinului. 

NEFERTITI. REGINA NILULUI de Michelle Moran vă așteaptă de mâine la toate punctele de difuzare a presei împreună cu ziarul Libertatea.ro.

0 comentarii: