marți, 15 iulie 2014

CATERINA DE MEDICI. Regina nopții sângeroase de C.W. Gortner, de mâine, împreună cu ziarul Libertatea"Cine a fost cu adevărat Caterina de Medici, temuta regină a Franței secolului al XVI-lea?

Născută în Florența Renaşterii, Caterina, nepoata lui Lorenzo Magnificul, este nevoită să accepte o căsătorie de conveniență cu Henric al II-lea, delfinul Franței, și astfel ajunge la curtea regelui Francisc I.

Deși se bucură de sprijinul acestuia până la moartea lui, are de înfruntat rivalitatea Dianei de Poitiers, amanta soţului ei.

Caterina joacă un rol important în frământările epocii marcate de intrigi și de războaie religioase, fiind acuzată de egoism și sete de putere.

Totodată, este considerată o adeptă înflăcărată a ştiinţelor oculte, numele ei fiind legat de cel al lui Nostradamus. Cartea de față vă provoacă să-i călcaţi pe urme, călătorind în timp într-o epocă marcată de lupte pentru tron, dar presărată și cu poveşti de dragoste."

CATERINA DE MEDICI. Regina nopții sângeroase de C.W. Gortner vă așteaptă începând de mâine la toate punctele de difuzare a presei împreună cu ziarul Libertatea.

2 comentarii:

Fantasia spunea...

Personajul Caterinei este foarte bine conturat in serialul Reign dar nu ma indoiesc ca, in carte, difera. :)

Anonim spunea...

Am citit cartea,a fost foarte interesanta.