miercuri, 5 martie 2014

RECENZIE - Tradari (Altfel de ingeri, Vol. 2) de Lili St. Crow

Gata! Pana aici cu fetita draguta!

Lumea Reala e un loc inspaimantator. Intrebati-o despre asta pe Dru Anderson, o fata dura care a pus la pamant un numar destul de mare de tipi rai. E inarmata, periculoasa, si gata sa lupte mai intai si abia pe urma sa stea la discutii. Asa ca o sa dureze ceva timp pana sa-si dea seama in cine se poate increde.

Sarmana Dru... Parintii ei au disparut cu multa vreme in urma. Graves, prietenul ei cel mai bun (si singurul!), a fost muscat de un varcolac. Si tocmai a aflat ca sangele care ii circula si ei prin vene nu este in totalitate uman. Christophe, misteriosul si chipesul ei salvator, o tine ascunsa la o scoala secreta pentru djamphiri si varcolaci adolescenti. O problema ar fi ca Dru este singura fata de acolo. Vestea proasta: instinctul ucigas ii spune ca unul dintre colegi vrea sa o vada moarta.

Cu toti ochii atintiti asupra ta, sa descoperi un tradator in Ordin nu e tocmai un lucru care poate ramane fara urmari…


RECENZIE:

Cand am inceput sa citesc cartea asta mi-am dat seama ca trebuia sa o fi citit imediat, sau mai repede, dupa volumul I, pentru ca a durat ceva pana sa redevin familiara cu anumite chestii si personaje. Poate n-o sa mai stau atat de mult pana incep volumul trei, insa in acelasi timp astept sa apara, macar, al patrulea volum. Daca vreti sa aflati parerea mea si despre primul volum, atunci click aici .

Exceptand problema mea cu amintitul cartea a fost geniala, o continuare foarte puternica si bine scrisa, plina de actiune si suspans, iar noile personaje sunt la fel de interesante ca celelalte, si poate si mai si. Dru a intrat intr-o situatie nu tocmai placuta si e greu de iesit cand nu stii in cine sa te increzi, cand secretele te apasa si toti iti cer sa ai incredere in ei, fix cand asta e ultimul lucru pe care vrei sa-l faci.

Un alt lucru ce mi-a placut la carte a fost ca se observa o evolutie, fiecare personaj s-a schimbat, a devenit mai matur, nu mai iau decizii asa in pripa si Graves se dovedeste o descoperire placuta. Au fost destule momente cand m-a surprins si ma bucur sa-l vad inca alaturi de Dru, indiferent prin cate trec. Cat despre Cristophe, sincer inca n-am o parere, inca nu m-am lamurit in legatura cu el. Are el ceva de ascuns si chiar daca o apara pe Dru si face tot ce poate ca sa o ajute face niste lucruri care inca te fac sa-l pui sub semnul intrebarii. Plus ca in acest volum aflam totusi ceva despre el... ceva destul de important zic eu.

Despre actiune nu vreau sa va povestesc, atat pentru ca este volumul doi din serie, dar si pentru ca nu obisnuiesc sa dau spoilere, si nici nu vreau sa incep acum. Aceasta serie e foarte buna, merita citita si imi pare rau ca nu aud prea multe despre ea. Lumea pe care autoarea o creaza, Dru si caracterul ei puternic, cu vorbele sarcastice si mereu incercand sa ramana rationala, Graves, Cristophe si multi altii, merita sa-i intalniti.

Poate n-am fost foarte coerenta in tot ce-am zis mai sus, dar important e sa cititi cartea asta, sau sa incepeti seria asta daca n-ati inceput-o, pentru ca-i foarte buna, e diferita, personajele sunt foarte bine conturate si eu personal va zic ca nu-s clisee. Daca voi le gasiti, atunci inseamna ca eu iubesc seria prea mult ca sa le vad.

Astept sa citesc volumele urmatoare!


5/5 

1 comentarii:

Didii spunea...

Pare foarte interesant ! Voi cauta ambele volume la biblioteca :D