joi, 20 martie 2014

Printre tonuri cenușii de Ruta Sepetys - NOU la editura EPICA


DIN 2 APRILIE 2014
320 pag
Format: 13,7x20,3 
Tip: Brosata cu clape 

EPICA/Young Adult/Historical Fiction/Lituania, Rusia, Siberia, Al Doilea Război Mondial, sacrificiu/+12 ani


”Puține cărți sunt minunat scrise; și mai puține sunt cu adevărat importante; acest roman întrunește ambele calități.” - THE WASHINGTON POST

Glasul unei fete rupe tăcerea istoriei.

V-ați întrebat vreodată cât valorează o viață de om? În dimineața aceea, viața fratelui meu a valorat cât un ceas de buzunar.

Lituania, iunie 1941: Lina, o adolescentă de cincisprezece ani, fiică de rector universitar, se pregătește să urmeze din toamnă cursurile Școlii de Arte din Vilnius, și așteaptă cu nerăbdare vacanța de vară de dinainte. Dar, într-o noapte, bubuituri amenințătoare se aud la ușă, iar din acel moment viața ei și a familiei ei se schimbă pentru totdeauna. Poliția secretă sovietică, NKVD, îi arestează pe Lina, pe mama ei și pe frățiorul ei mai mic. Cei trei sunt evacuați din căminul lor și târâți în vagoane de transportat vite, descoperind curând că destinația lor era Siberia. Despărțită de tată, Lina încearcă să strecoare indicii în desenele ei, pe care reușește să le expedieze în secret, din mână în mână, sperând să ajungă în lagărul unde este el încarcerat. În această sfâșietoare și tragică poveste, Lina se luptă cu disperare pentru viața ei și a celor apropiați, cu singura armă de care dispune: iubirea. Dar oare iubirea este de ajuns ca s-o țină în viață?

ROMAN NOMINALIZAT LA CARNEGIE MEDAL


BESTSELLER INTERNAȚIONAL

BESTSELLER NEW YORK TIMES

TRADUS ÎN 24 DE LIMBI

ÎN CURÂND PE MARILE ECRANE

0 comentarii: