duminică, 13 octombrie 2024

RECENZIE - Fostul meu și alte blesteme de Erin Sterling

 

Descriere:

În urmă cu nouă ani, Vivienne Jones și-a vindecat inima frântă așa cum ar face-o orice tânără vrăjitoare: vodcă, muzică lacrimogenă, băi cu spumă... și un blestem asupra groaznicului fost iubit.

Desigur, Vivi știe că nu ar trebui să-și folosească magia în acest fel, dar având la îndemână doar o lumânare parfumată „Orchard Hayride”, nu se teme că îi va provoca fostului ceva mai rău decât o zi sau două în care să-i stea părul aiurea.

Asta până când Rhys Penhallow, descendent al strămoșilor din oraș, distrugător de inimi și, în mod enervant, la fel de superb ca întotdeauna, se întoarce în Graves Glen, Georgia.

Ceea ce ar trebui să fie o călătorie rapidă pentru a reîncărca liniile energetice de magie ale orașului și pentru a-și face apariția la festivalul anual de toamnă se transformă într-un dezastru. O calamitate urmată de alta îl lovesc pe Rhys și Vivi își dă seama că micul ei blestem prostesc s-ar putea să nu fi fost atât de inofensiv până la urmă.

Dintr-o dată, Graves Glen este atacat de jucării criminale, o fantomă supărată își face apariția, iar motanul lor începe să aibă lucruri interesante de spus. Vivi și Rhys trebuie să ignore chimia lor ieșită din comun și să lucreze împreună pentru a salva orașul și a găsi o modalitate de a rupe blestemul despărțirii înainte de a fi prea târziu.

RECENZIE:

O carte care e potrivită dacă îți plac cărțile fantasy, dar nu vrei lumi enorme, sute de pagini de bătălii și acțiune sau prea multe personaje, dar și dacă îți plac poveștile atmosferice, magia folosită în viața de zi cu zi și vrăjitoarele. Cred că "Fostul meu și alte blesteme" poate foarte ușor să intre la cozy fantasy, dar poate fi văzută și ca o comedie romantică cu multă magie, umor, o poveste de iubire cu multe întorsături de situație și momente pline de emoție și scântei. 

Eu am citit-o în câteva ore și chiar de la prima pagină m-a pierdut în orașul creat de autoare, am fost atrasă de mâncare, locuri, de vrăji și pisici, de personajele bine scrise și de relațiile nuanțate dintre ei - fie că vorbim de familie, dușmani sau cele romantice. Aș spune că-i cartea perfectă de citit toamna, însă nici restul anului nu-i de evitat.

"Fostul meu și alte blesteme" e o poveste rapidă, plină de suspans și scântei, fie că-s de la blestem, magie sau datorită atracției dintre Vivi și Rhys. Doi oameni care m-au făcut să râd, dar care m-au și ținut în suspans, căci niciodată n-am știut ce vor face, atât în legătură cu viețile lor, cu blestemul sau cu emoțiile și tensiunea dintre ei, care devin tot mai puternice cu fiecare capitol.

Eu o recomand și sper să te farmece chiar mai mult decât m-a prins pe mine. Și sper să ai parte de-o vacanță magică alături de ei, fără ca măcar fizic să pleci undeva. 

0 comentarii: