duminică, 24 septembrie 2023

RECENZIE - Icebreaker (Maple Hills #1) de Hannah Grace

Descriere:

Ea planifică totul în viață…

însă El este ceva complet neprevăzut

Anastasia Allen muncește de când se știe pentru șansa de a intra în echipa SUA de patinaj artistic la perechi. Și se pare că totul merge conform planului când primește o bursă completă la Universitatea din California și obține un loc în echipă.

Acum nimic nu îi va sta în cale… nici măcar căpitanul echipei de hochei, Nate Hawkins.

Pentru Nathan Hawkins nu există problemă pe care să nu o poată rezolva. În calitate de căpitan, știe că responsabilitatea de a menține echipa unită stă pe umerii lui. Dar când o neînțelegere face ca echipa de patinaj artistic și cea de hochei să împartă același patinoar pentru antrenamente, iar partenerul Anastasiei este accidentat, Nate se trezește schimbând crosa de hochei cu colanți de patinaj și trecând de la un antrenor înfricoșător la unul și mai înfricoșător.

Anastasia și Nate ajung astfel să se antreneze împreună, iar scânteile pasiunii nu întârzie să apară. Însă Anastasia nu își face probleme, fiindcă nu ar putea niciodată să se îndrăgostească de un jucător de hochei… nu? 

RECENZIE:

Recunosc că nu m-așteptam să-mi placă și deja mă gândeam că iar voi fi omul ăla care citește o carte extrem de populară, și romance, mai ales sports romance!, și o să-i dea o notă mică, pentru că motive... Însă, "Icebreaker" mi-a demonstrat că pot să mă înșel și nu doar că mi-a plăcut și m-a surprins, dar am și citit-o în jumătate de zi, ceea ce e o reușită în sine, fiindcă are ~450 de pagini. Chiar nu înțeleg care-i faza cu poveștile de dragoste ce sunt așa cărămizi, dar oh well.

Primele lucruri ce mi-au plăcut la "Icebreaker" au fost personajele și modul în care au evoluat lucrurile. Atât Anastasia, cât și Nate, dar și celelalte personaje, au fost bine scrise și mi-au părut foarte complecși și reali; autoarea a avut grijă să le dea și calități și defecte și să-i facă să și le pună în valoare, dar și să crească și să evolueze, să se schimbe și să devină mai buni - atât ca indivizi, dar și împreună, fie că vorbim de relațiile dintre ei sau de performanțele sportive. 

Foarte rar îmi plac personajele în romance și mai ales toate, dar aici chiar nu aș avea ce să reproșez și asta mă bucură mai mult decât crezi. În același timp, mi-a plăcut cum relația dintre Anastasia și Nate s-a format și a crescut de-a lungul cărții și cum au devenit nu doar parteneri, ci și prieteni, aliați, și au fost acolo pentru celălalt și nu doar când ar fi avut ceva de câștigat sau ca să-i spună "ți-am zis eu!".

 Și-au fost destule momente drăguțe, dar și sexy și vulnerabile și dulci și unele în care ambii au dat dovadă de maturitate și înțelegere și bunăvoință, ceea ce cred că lipsește în multe cărți romance, indiferent că-s New Adult sau Adult. 

Alt aspect ce mi-a plăcut la "Icebreaker" și care mereu mă face să zâmbesc și să râd, a fost grupul de prieteni și chiar m-am bucurat că amândoi au alături oameni ce ar face orice pentru ei, dar în același timp le fac viața un "chin", cu tot felul de farse și alianțe și petreceri care sunt o parte importantă din viețile lor, dar și un mod prin care ajungem să vedem diferite fațete ale personalităților lor. 

Ah, și ce am apreciat cel mai tare, pe lângă toate acestea menționate și încă și mai câte de care n-am pomenit, e că orice neînțelegeri sau discuții sau certuri au Nate și Anastasia, sfârșesc prin a sta de vorba și a lămuri situația, ascultându-se și vrând să afle perspectiva celuilalt și înțelegând ce ce-au acționat așa. Mi-a plăcut și că, cu cât avansează povestea și relația lor, cu atât încep să se cunoască mai bine și asta se vede foarte bine în conversațiile lor, în contradictoriu sau nu, și-n modul în care se susțin. Și da, sunt momente în care tonul e mai dramatic decât ar trebui, dar țînând cont de vârsta pe care o au, dar și de personalitățile ambilor, aș zice că n-a fost chiar exagerat. 

Și mi-a plăcut și că n-am avut cine știe ce neînțelegere fără sens în ultimul sfert, așa cum au majoritatea cărților, doar ca să mai adauge niște conflict acum că totul e bine în cuplu. Urăsc clișeul ăsta și tare aș vrea să nu mai existe.

Oi fi citit eu "Icebreaker" într-o doară, gândindu-mă că va fi un eșec (mai ales după ce-am citit "Tactica iubirii" și m-a dezamăgit rău de tot), însă m-a surprins, am zâmbit, m-a emoționat, a avut și destule momente sexy/spicy, a fost vulnerabilă, plină de prietenie, familie (cu cu bune și rele), competiții și cred că va fi una din favoritele mele. Da, nu e ea perfectă sau cea mai cea, dar cu siguranță își merită locul și chiar e una din cărțile populare care pot să zic că înțeleg de ce și cred că-și merită laudele. 

Așa că dacă n-ai citit-o până acum, go for it. Eu i-am dat 5/5 și cu siguranță voi mai citi de la autoare, poate chiar următorul volum din serie cât de curând.

5/5

0 comentarii: