Descriere:
Când Mia și Finn găsesc o casă victoriană abandonată de zeci de ani, sunt entuziasmați să o transforme în căminul lor de vis. Bucuria renovării e umbrită însă rapid de o descoperire macabră, în camera destinată viitorului lor copil, unde Mia observă întâmplător un mesaj tulburător pe o plintă: „ÎI VOI SALVA DIN POD.”
Pașii trecutului îi conduc pe cei doi spre mansardă, unde întrezăresc un adevăr înfiorător: foștii locatari au transformat casa într-un loc al groazei, iar răul săvârșit acolo pare înrădăcinat pe vecie între pereții locuinței.
Terifiată, Mia se întreabă cum ar putea să aducă pe lume un copil într-un asemenea loc, în timp ce obsesia pentru cele descoperite o împinge să cerceteze adevărul. Pe măsură ce fragmente din trecut ies la lumină, își dă seama că răul nu a fost îngropat complet, iar unele secrete pândesc din umbră, amenințând prezentul. O întrebare devine tot mai clară:
Să plece din această casă blestemată sau să distrugă răul chiar din temelii?
RECENZIE:
„Rămâne în familie” a fost, pentru mine, o carte bună, până a devenit ridicolă, datorită întorsăturilor și dezvăluirilor care au devenit tot mai greu de crezut, cu cât ne apropiam de sfârșit. Am mai citit cărți care mi-au amintit, în mod repetat, că ce citesc e ficțiune și așa ceva n-are cum să se întâmple în realitate, dar asta a fost prea de tot. Și mi-am dat seama că am avut aceeași reacție la cărțile Freidei McFadden. Dar culmea e că asta mi s-a părut chiar mai ridicolă ca alea.
Fiind prima mea carte de la acest autor, nu știu cum scrie de obicei, dacă așa sunt toate cărțile lui sau n-am nimerit-o eu pe aia care trebuie. Dar o să mai încerc și altele. Revenind la asta: da, am citit-o relativ repede, e lejeră, dar, personal, n-am fost fana modului în care a fost scrisă, nu m-am simțit atașată de niciun personaj și n-am reușit să-i înțeleg. Și nu pentru că niciunul nu e „bun” și toți sunt oameni de care n-ai vrea să te apropii. De obicei, chiar mi se par interesante personajele de genul, doar că astea au fost așa de slab scrise, că nu prea am avut pe ce să pun mâna, iar ce ne-a dat autorul e extrem de clișeic și lipsit de miez.
Acum, da, e vina mea că vreau ceva mai original în cărțile pe care le citesc și mai vreau și realism. Deci da, părerea asta e extrem de subiectivă și chiar te-aș ruga s-o citești și să-ți faci propria părere. Poate chiar o să-ți placă și eu sunt singura căreia i s-a părut doar ok.
Nu m-a deranjat faptul că-s atâtea întorsături de situație. Însă m-a deranjat că multe par să fie băgate doar ca să șocheze și nu pentru că ar avea sens. În funcție de persoană, asta poate să încânte sau să vă enerveze. La mine n-a funcționat și, cu fiecare, povestea mi-a plăcut tot mai puțin.
„Rămâne în familie” e o carte care n-a fost deloc ce așteptam eu: plină de acțiune, suspans, capitole scurte și foarte scurte, scriitură simplistă, personaje care mie mi s-au părut — aproape toate — o apă și-un pământ și nu-s sigură dacă o să le simpatizeze cineva. Însă nici nu cred că asta a fost vreodată intenția autorului.
Pentru mine, povestea asta a fost un amalgam de întorsături de situație și dezvăluiri — unele credibile, iar altele extrem de trase de păr — care mi-a plăcut, însă n-aș recomanda-o neapărat. Poate doar celor cărora le plac poveștile cu multă acțiune și momente șocante, indiferent că au pic de logică sau credibilitate. Ori celor care vor o carte ușoară, pentru vacanță, dar n-au pretenții sau așteptări.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu