luni, 22 august 2016

Noutati si Noi Aparitii la ARTHUR



A OPTA POVESTE. NOUĂSPREZECE ANI MAI TÂRZIU.

Descriere:

Bazată pe o nouă poveste originală de J.K. Rowling, John Tiffany şi Jack Thorne, Harry Potter şi copilul blestemat este o nouă piesă semnată de Jack Thorne. Este a opta poveste din seria Harry Potter şi prima jucată oficial pe scenă. Premiera mondială a piesei a avut loc pe 30 iulie 2016, la un teatru londonez din West End. Acest volum conține scenariul repetiției cu public și ne invită să luăm parte la un nou episod din saga lui Harry Potter, a prietenilor şi familiei lui.

Pentru Harry Potter mereu a fost greu să fie el însuşi, iar acum, când lucrează până la epuizare la Ministerul Magiei, are soţie şi trei copii care merg la şcoală, nu e cu mult mai uşor. 

În timp ce Harry se războieşte cu un trecut care refuză să rămână unde îi este locul, fiul lui cel mic, Albus, luptă şi el cu greutatea unei moşteniri de familie pe care nu şi-a dorit-o niciodată. Când trecutul şi prezentul se contopesc ameninţător, şi tatăl, şi fiul descoperă un adevăr incomod: uneori întunericul vine de unde nu te aştepţi.

-------

Acum într-o ecranizare de excepție de la omleții care au creat E.T. și de la autorul cărților Charlie și fabrica de ciocolată și Matilda.

Descriere:

Marele Uriaș Prietenos nu este un monstru sfarmă-oase. E foarte cumsecade și foarte zăpăcit. Asta spre marele noroc al lui Sophie. Dacă era răpită în toiul nopții de oricare alt uriaș, ar fi fost mâncată la micul dejun. 

După ce Sophie află că uriașii se grabnigrăbesc spre Anglia să gâtluiască niște coplii micuți, ea și MUP sunt hotărâți să-i oprească o dată pentru totdeauna.

------

(Cronicile familiei Kane #3)

Descriere:

În doar trei zile Apocalipsa se va dezlănţui şi lumea muritorilor va fi stăpânită de întuneric. Carter şi Sadie Kane sunt puşi faţă în faţă cu cea mai mare provocare – aceea de a-l opri pe Apophis să distrugă omenirea. Dar până la victorie fraţii Kane şi mica lor armată de magicieni au multe obstacole de înfruntat.

Ma’at-ul este pe cale să se destrame şi numai distrugerea șarpelui ar face ca răul să dispară pentru totdeauna. Pentru asta nu există decât o singură armă: umbra lui Apophis trebuie legată cu un blestem străvechi pe care doar fantoma puternicului magician Setne îl cunoaște. Eroii  nu găsesc soluţii şi nu le rămâne decât să se încreadă în temuta fantomă care îi poate însă face pierduţi în Marea Haosului.

-----
Inclus de revista Time în Top 10 Cărți pentru adolescenți și copii (2015)

Descriere:

Jacques Papier e convins că toată lumea îl urăște. La școală e ignorat de colegi și de profesori, iar acasă părinții uită să-i facă loc la masă. Ar vrea să spună lumii întregi cât de tare îl doare inima.

Ca să afle care sunt locul și rostul lui în lume, pornește într-o călătorie la capătul căreia înțelege cât de mare este puterea prieteniei și a imaginației. 

Inclus de revista Time în Top 10 Cărți pentru adolescenți și copii (2015), Confesiunile unui prieten imaginar este un roman despre puterea ascunsă a tuturor lucrurilor nevăzute fără de care viața ar fi mai puțin frumoasă.

-----
Descriere:

Clementina e o fetiţă de clasa a treia cu bucle roşcate, cu o inimă mare. Deşi e mereu certată pentru că nu e atentă la lecţii, Clementina observă lucruri pe care ceilalţi nu le văd şi găseşte soluţii care mai de care mai originale. Vede, de pildă, că prietena ei Margaret suferă că şi-a retezat o şuviţă de păr şi îi sare imediat în ajutor, tăindu-i părul cu totul şi făcând-o să arate ca o păpădie. 

Soluţiile ei nu sunt apreciate chiar de toată lumea, dar Clementina nu se dă uşor bătută şi se străduieşte să-i înveţe pe oamenii mari să vadă lucrurile şi altfel.

-----
Descriere:

Nicholas Allen e cel mai faimos puşti din şcoală: de pildă, toţi elevii ştiu cum, în plină iarnă, Nick a transformat sala de curs într-o insulă tropicală, iar profesorii se străduiesc să lupte cu talentul său vestit de a trage de timp la finalul orei, care-i face să uite de tema pentru acasă.

Însă clasa a cincea vine cu o mare provocare: doamna Granger, sobra profesoară de limba engleză, maestra absolută a dicţionarelor, are şi ea talentele ei. Aşa că Nick se hotărăşte să dea culoare orelor plictisitoare, iar doamna Granger crede că poate să facă faţă şuvoiului de idei năstruşnice ale băiatului.

Nick nu se dă bătut şi se foloseşte chiar de armele temutei profesoare, aşa că născoceşte un cuvânt. Însă mica sa invenţie ia o amploare de nebănuit...

-----


Cea mai cunoscută carte de istorie pentru copii

Descriere:

De la Vechiul Regat Egiptean la Cruciade, de la căderea Romei la căderea Zidului Berlinului – iată ambițiosul orizont al acestei „scurte“ istorii, pe care cel mai important istoric de artă al secolului, Ernst Gombrich, a scris-o în tinerețe și care rămâne și azi una dintre cele mai citite cărți ale genului. 

Gombrich reușește să strecoare mii de ani de istorie în doar câteva sute de pagini, fără să-ți lase impresia că a uitat ceva esențial: multe dintre momentele importante ale istoriei lumii sunt aici, povestite toate pentru copii.

----


Descriere:

A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ…

…un tată care şase zile pe săptămână străbătea întreaga Italie, în lung și-n lat. Duminica se întorcea acasă, iar luni dimineaţa o lua de la capăt. Înainte de plecare, fetiţa lui întotdeauna îl ruga să nu uite să-i spună în fiecare seară o poveste, pentru că altfel nu putea adormi. Aşa se face că, oriunde s-ar fi aflat,  la ora nouă fix, contabilul Bianchi dădea telefon acasă.

Cartea de faţă cuprinde toate aceste povești ale domnului Bianchi: avem aici palate din îngheţată şi oameni de unt, un nas care fuge de pe chipul stăpânului, păpuşi bolnave de bombănită – povești una și una, desprinse parcă dintr-un timp în care nu mai există cuvântul „plâns“.

----

Singura carte pentru copii scrisă de Aldous Huxley, Ciorile din Pearlblossom e o poveste despre inteligența care triumfă asupra egoismului.

Descriere:

Domnul şi doamna Cioară au o mare problemă. În fiecare zi, doamna Cioară face un ou – mai puţin duminica şi de sărbătorile legale. Dar, după ce se întoarce de la cumpărături, ia oul de unde nu-i!

Într-o bună zi, doamna Cioară ajunge mai repede acasă şi ce să vezi? Şarpele-cu- clopoţei, vecinul lor, tocmai termină de mâncat ouşorul ei scump şi drag. Odată făptaşul descoperit, soţii Cioară îi cer ajutorul Bătrânului Bufniţ şi împreună pun la cale un plan ca să-i vină de hac lacomului Şarpe.

-----

George cel Curios a fost publicată pentru prima dată în 1941 şi începând de atunci povestea lui H. A. Rey despre acest maimuţoi iscoditor a încântat generaţii întregi de copii.

Descriere:

George e un maimuţoi simpatic şi întotdeauna foarte curios. Tocmai curiozitatea îl face să-l cunoască pe bărbatul cu pălărie galbenă, să plece din Africa și să-şi caute o casă nouă într-o grădină zoologică, ba chiar să se certe cu pompierii! Dar aceeaşi curiozitate care-l bagă în bucluc pe George îl şi ajută s-o scoată la capăt cu bine.

----


Descriere:

Când Nicușor își scapă mănușa albă în zăpadă, nici nu-și dă seaman că a pierdut-o.

Rând pe rând animalele din pădure se strecoară în mănușă, unde e cald și bine. În vreme ce ele se culcușesc înăuntru, Nicușor își caută mănușa peste tot, fără să știe ce se întâmplă de fapt cu ea. 

-----

Carte câștigătoare a secțiunii 8–14 ani din cadrul Trofeului Arthur, ediția 2015

Descriere:

Popcorn, porcuşorul de Guineea mult iubit al lui tanti Geta, vecina de la 4, a dispărut. Echipa micilor detectivi de pe scară se autosesizează şi începe ancheta.

Marlău, Gesicaflecer, Bolumbo, Scupidu şi Şerloc sunt Detectivii Aerieni şi împreună lucrează neobosit la Dosarul Popcorn: interoghează şi ţin sub observaţie suspecţi şi adună probe cu un profesionalism rar întâlnit la nişte puşti de 11, respectiv 4 ani şi la... un beagle. Iar gașca rivală, Fafeflafi, le pune mereu beţe-n roate.

------

Olguța și un bunic de milioane este una dintre cărțile finaliste ale Trofeului Arthur, ediția 2014

Descriere:

Olguţa e o puştoaică de doisprezece ani ca oricare alta. Bine, nu chiar ca oricare alta: e neîndemânatică, impertinentă, intră mereu în bucluc, nu prea are prieteni, iar familia ei e atât de dezbinată, încât nu-şi recunoaşte mătuşa când aceasta îşi face apariţia la uşă.

Nu-i de mirare că Olguţei nu-i convine deloc când e nevoită să petreacă un weekend cu mătuşa pe care de-abia a cunoscut-o. Ba mai mult, Constantin, bunicul ei, ţine morţiş să o vadă. Şi nu are de gând să accepte un refuz.

-------


O fabulă minunată.

Descriere:

Viața la fermă are regulile ei și fiecare zi seamănă cu alta. Dintr-o cușcă mică, Muguraș privește păsările care umblă în voie prin poiată. Tânjește după libertate, dar cea mai mare dorință a ei este să-i fie lăsat măcar un ou și să aibă și ea un puișor.

Într-o zi visele ei devin atât de puternice, încât sparg cușca din care nu mai ieșise niciodată.

Și atunci începe drumul lui Muguraș prin lume: stă sub salcâmul care a ajutat-o să nu-și piardă speranța, își face un prieten și are de înfruntat bunele și relele care vin odată cu îndrăzneala de a-și trăi propria viață.


-----

Descriere:

George e un maimuţoi simpatic şi întotdeauna foarte curios. Tocmai curiozitatea îl face să fugă de la grădina zoologică şi să aibă parte de aventuri: se încâlceşte în spaghetele din bucătăria unui restaurant, lucrează ca spălător de geamuri, pictează pereții unei camere...

Dar aceeaşi curiozitate care-l bagă în bucluc pe George îl şi ajută s-o scoată la capăt cu bine.

------


Carte câștigătoare a secțiunii 0–7 ani din cadrul Trofeului Arthur, ediția 2014

Descriere:

După o carieră îndelungată, doamna Flavia, o barză inimoasă, așteaptă să iasă la pensie. Toată viața a zburat de colo, colo ducându-i pe bebeluși la mama lor.

Încă un transport și gata: porcușorul Rostogol, ultimul din cei unsprezece frați transportați de ea, e însă și cel mai greu. În plus, are rău de înălțime. Trebuie să meargă pe jos și totul se complică: un vulpoi și trei corbi au pus ochii pe micul Rostogol.

-----


O carte cu idei vii, inteligente, proaspete.

Descriere:

"E o carte cu idei vii, inteligente, proaspete. Are și poezie, și umor și e scrisă pentru a fi citită cu plăcere și interes de cititorii-copii de azi. Include, ca și cele de dinaintea lui, texte inedite ale unor autori contemporani care s-au încumetat să scrie pentru copii, ceea ce nu e deloc ușor.

Dar cred că pentru autori a fost o bucurie să aducă la lumina tiparului copilul din ei și toate vocile pe care un copil le aude în mod obișnuit sau își imaginează că le aude." - Florentina Sâmihăian

Semnează: Ioana Pârvulescu, Ioana Bot, Ladislau Daradici, Simona Popescu, Ioana Nicolaie, Radu Paraschivescu, Jan Koneffke, K.J. Mecklenfeld, Matei Sâmihăian, Mihaela Gînju, Alex Moldovan, Călin Andrei Mihăilescu, Lavinia Braniște, Adina Popescu, Alis Popa, Ana Maria Sandu, Florin Bican, Dan Stanciu, Veronica D. Niculescu, Laura Grünberg, Max-Theodor Gruenwald, Elena Vlădăreanu.

Lectura placuta! : )

0 comentarii: