joi, 7 martie 2013

RECENZIE - Rafuiala (F.R.A. vol. 3) de Kelley Armstrong

Descriere:

Chloe Saunders are cincisprezece ani si tare ar fi vrut sa fie normala. 

Din nefericire, Chloe se intampla sa fie o necromanta careia o modificare genetica i-a crescut intr-atat puterile, incat poate invia mortii chiar si fara sa incerce. Ea si la fel de supradotatii (sau ar trebui numiti „blestematii“?) sai prieteni fug acum sa scape cu viata de malefica organizatie care i-a creat. 

De parca asta n-ar fi destul, Chloe se lupta cu sentimentele ei pentru Simon, un vrajitor prietenos, si pentru fratele sau Derek, un varcolac nu la fel de prietenos. Si are oribila presimtire ca inclina catre varcolac... Categoric anormal. 

In Rafuiala, volumul care incheie seria bestseller Fortele Raului Absolut, suspansul ajunge la apogeu. Chloe Saunders si prietenii ei modificati genetic se afla in sfarsit in siguranta, departe de Grupul Edison. Dar, nesiguri in privinta intentiilor noilor lor protectori, Chloe, Derek, Simon si Tori se simt prinsi intr-o capcana si nu se pot hotari in privinta pasilor urmatori pe care ii au de facut pentru a-si salva pielea si pentru a le elibera si pe Rae si pe matusa Lauren. Cand casa cea sigura in care se ascund brusc nu mai pare atat de sigura, cei patru prieteni se vad nevoiti sa fuga din nou - iar de data aceasta miza este mult mai mare. 

RECENZIE:

Deja dupa terminarea acestei serii pot spune ca Kelley Armstrong este unul din autorii mei preferati si ca foarte rar mi se întâmpla sa ajung sa iubesc o serie de acest gen aşa mult. Poate pentru ca personajele par reale datorita incapatanarii, ambitiei, greselilor pe care le fac si apoi incearca sa le repare, din cauza ironiei si a sarcasmului care se impletesc cu clipe de tristete si nesiguranta. 

Daca in primele doua volume suspansul a fost oarecum prezent, ei bine, in acest ultim volum sa zicem ca totul o ia razna si ca am fost in stare sa citesc aceasta carte in câteva ore, desi trecuse de mult de miezul noptii si ochii îmi tipau in cap. Dar n-am putut sa o las din mana pentru ca mă rodea curiozitatea si chiar voiam sa vad cum se termina, atunci, si nu peste câteva ore. 

Mă bucur mult ca Chloe a ramas cu Derek si mi-a mai placut faptul ca autoarea a lasat totul sa mearga de la sine si nu l-a făcut pe Simon un tip gelos si enervant care face urat atunci când e respins; mi-a placut ca a ramas in relatii bune de prietenie cu cei doi si n-a lasat relatia lor sa strice totul. Ce sa mai zic… deja nu mai ştiu. Nu pot sa spun decat ca merita sa cititi seria, merita orice banut si ora pierduta, aşa ca puneti mana pe volume, cititi si bucurati-va alaturi de Chloe, Derek, Simon si Tori. 

A, era sa uit, altceva ce mi-a placut, faptul ca Tori se transforma din tipa enervanta si sacaitoare intr-un om bun, de incredere si ii ajuta e ceva mai puţin intalnit. Dar mie mi-a placut. 

4/5 pentru acest volum si 5/5 pentru serie

*Recenziile volumului 1  si volumului 2 . 

1 comentarii:

furelise spunea...

Si mie mi-a placut mult de tot seria. Actiune, replici amuzante, personaje foarte simpatice :) Am cumparat seria fara sa stiu despre ce e, dar ma bucur ca am cumparat-o :) FRumoasa recenzie :)