sâmbătă, 25 august 2012

Lansare de carte: Pamantul oamenilor liberi, de Liliana Lazar

Poza coperta (accepta imaginile in mailul tau pentru a o putea vedea)


Editura Trei si Libraria Bastilia

va invita la lansarea cartii

Pamantul oamenilor liberi

de Liliana Lazar 
Liliana Lazar, autoarea de origine romana despre care J.M.G le Clezio a spus ca "a reusit unul dintre cele mai originale romane din ultimii ani", se intalneste cu cititorii din Bucuresti, pe data de 30 august, ora 18.00, în Libraria Bastilia (P-ta Romana nr. 5).
Scriitoarea va vorbi despre Pamantul oamenilor liberi, volumul sau de debut, publicat de Editura Trei, in colectia Fiction Connection.
Alaturi de Liliana Lazar se va afla Magdalena Marculescu, directorul editorial al Editurii Trei. Evenimentul va fi moderat de Andra Carbunaru.

Cartea Pamantul oamenilor liberi se construieste in jurul destinului lui Victor Luca, din satul moldovenesc Slobozia, un personaj straniu, greu de plasat pe axa bine-rau si aflat intr-o relatie speciala cu un loc magic al satului, "Groapa cu lei", lacul situat in apropierea padurii care inconjoara Slobozia.
Destinul neobisnuit al personajului - criminal in serie fara voia lui - se desfasoara pe fundalul sumbru si opresiv al regimului comunist, dar si al degringoladei primilor ani postrevolutionari.
Ancorat in istoria relativ recenta a Romaniei - acopera perioada regimului Ceausescu - Pamantul oamenilor liberi are suspansul unui roman politist si stranietatea unui basm.
O carte cu accente de roman fantastic si de thriller psihologic deopotriva.

"Pamantul oamenilor liberi reinvie atmosfera din basmele Fratilor Grimm." - Le Nouvel Observateur

"Fascinant si seducator, acoperind anii '70-'89 ai regimului comunist din Romania, Pamantul oamenilor liberi este un roman politic despre insuportabila usuratate a fiintei." - Telerama

Liliana Lazar s-a nascut in 1972, in Romania, iar in prezent locuieste in Franta.
A debutat cu romanul Terre des affranchis (Pamantul oamenilor liberi) in 2009, la Gaïa Éditions (Actes Sud), carte recompensata cu mai multe premii, printre care "Premiul celor cinci continente", acordat de Organizatia Internationala a Francofoniei, care premiaza, din 2001, scriitori francofoni.

Va invitam la o intalnire neconventionala cu Liliana Lazar in Libraria Bastilia din Bucuresti.

3 comentarii:

!Melamine spunea...

Foarte interesanta carte. Cat despre intalnire pot spune doar atat: uneori chiar urasc ca nu stau in Bucuresti :D

Andreea spunea...

Ma bucur cand vad astfel de lucruri.Pacat ca nu sunt din Bucuresti,caci altfel m-as fi dus si eu.Tare frumos.O sa incerc sa mi-o iau si eu<3.

Katherine spunea...

Ca sa ajung in Bucuresti imi ia cam 5 ore deci...