duminică, 19 august 2012

Book Lovers Challenge provocarea 5

Copiază un citat care te-a impresionat și comentează-l. Scrie părerea ta despre el, ce îți inspiră, de ce l-ai ales.


N-am ales un citat plin de metafore sau ceva care sa dea pe spate, ci am ales ceva ce ma reprezinta si mi-a placut felul in care autorul a exprimat acea temere de necunoscut. Iata:

 “Ce faci cu viata ta?” Intr-un fel sau altul, se pare ca oamenii ii pusesera mereu aceasta intrebare: profesorii, parintii, prietenii la ora trei dimineata, dar intrebarea nu paruse niciodata atat de presanta, si tot nu se afla mai aproape de raspuns. Viitorul se inalta in fata ei, o succesiune de zile goale, fiecare mai infricosatoare si mai necunoscuta decat cea dinaintea ei. Cum o sa si le umple pe toate ?

Citatul este din cartea O zi de David Nicholls, o carte care mi-a placut mult, dar nu pentru c-a fost extraordinara, ci pentru ca prezinta deciziile, consecintele si vietile a doi adolescenti, oameni normali. Acesti doi tineri cresc si vad ca viata nu-i asa roz. Si sincer ce poate fi mai confuz si nesigur decat propriul viitor. Cred ca putini dintre noi si extrem de rar ne gandim ce se intampla maine. Mereu ne facem planuri pentru saptamana viitoare, la anul, peste cinci ani. Suntem intrebati "cum te vezi peste cinci ani?". Dar oare ne gandim vreodata daca mai suntem peste cinci ani? Mda. 

Deci sper ca va place ce-am ales si daca vreti imi puteti lasa linkul daca ati facut aceasta provocare sau sa-mi spuneti ce citat va place voua:)

3 comentarii:

LoStInDr3aMs spunea...

un citat foarte interesant;;) mi-a placut;)

!Melamine spunea...

Foarte frumos citatul. M-ai facut curioasa. O sa caut cartea :)

Andreea spunea...

Foarte frumos citatul.Sper sa pot citi si cartea intr-o zi.