sâmbătă, 11 august 2012

RECENZIE - Balul fetelor moarte (Vampirii din MorganVille #2) de Rachel Caine

Descriere:

Bine ati venit in Morganville, Texas! Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul… 

Claire Danvers nu duce lipsa de provocari... cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri). 

Intre timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si – surpriza! – Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii. 

RECENZIE:

In acest volum vampirii ocupa un loc fruntas pe lista personajelor, sunt vampiri unde nu te astepti si cine nu te astepti. In MorganVille pana si cel mai bun prieten te face sa te gandesti daca e de incredere si chiar nu are nimic de ascuns. In MorganVille sunt doi vampiri puternici, Oliver si Amelie care fiecare isi vede interesele si uşor firele se impletesc ingradind si prinzand si personajele noastre: Claire, Eve, Shane si Michael.

Tot in aceasta a doua carte din serie aflam mai multe despre parintii si familia lui Shane, cum mama si sora lui au murit si de ce tatal sau e aşa pornit sa ucida cat mai multi vampiri punandu-i viata fiului sau in pericol la propriu. Nici familia lui Eve nu este usa de biserica. Nu lipsesc din carte nici replicile ironice si sarcastice sau momentele romantice dintre Eve si Michael sau Claire si Shane. Ceva s-a intamplat cu Michael, a suferit sa zicem o schimbare puţin radicala, dar nu va mai spun si va las pe voi sa aflati ce si de ce a ales asta.

Claire daca in primul volum parea o adolescenta speriata acum parca si-a mai revenit puţin si e mai stapana pe sine, desi uneori e cu capul in nori prea mult si cu mintea la Shane si mainile/buzele lui. Va las sa aflati ce se întâmpla la petrecerea fratiei, de ce Eve isi schimba locul de munca, de ce Michael se „schimba”, de ce Claire incearca sa incheie un targ cu unul din cei doi vampiri si in ce s-a mai bagat Shane de data asta.

5/5

6 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

Am citit cartea în timpul şcolii, a fost destul de bună, pe cine păcălesc mi-a plăcut enorm! Shane e aşa un simpatic şi la fel şi Michael :X Sincer mie mi-a părut foarte rău de Alyssa.

Diana spunea...

Am volumul 7 din seria. Ce pot sa spun mi-a placut, dar daca nu am citit celelalte volume nu prea am inteles ceva.
Dar oricum este destul un volum pt a-i sustine pe Claire si Shane.

!Melamine spunea...

Cum nu m-am apucat inca sa citesc seria nu pot comenta. Pot spune doar ca acum stau ca pe jar:))

Andreea spunea...

O carte pe care eu una am devorat-o imediat in doua zile,desi puteam si in una cred:)).Este seria mea preferata.Pur si simplu o ador.

Diana spunea...

Am auzit numai pareri bune despre aceasta serie.

!Melamine spunea...

Si eu la fel. Acum am inceput sa citesc primul volum si e superb :x