Descriere:
NICIO LUME NU SE ASEAMĂNĂ CU ALTA
În această antologie captivantă, fiecare decor e mai straniu și mai minunat decât anteriorul, înțesat de ființe fascinante și tehnologii noi. Și cu toate progresele de care se bucură aceste lumi futuriste, oamenii încă se confruntă cu probleme extrem de umane.
În INERȚIE, Claire și Matt nu-și mai vorbesc. În urma unui grav accident de mașină, Matt solicită o procedură care le îngăduie să retrăiască amintirile pe care le-au împartășit – și le oferă șansa de a descoperi ce n-a mers bine.
Atleigh Kent, protagonista povestirii TORCĂTOARELE, urmărește și ucide lipitori – o rasă extraterestră prădătoare care ia în stăpânire ilegal trupuri-gazdă umane. Însa moartea naște moarte, iar Atleigh dorește cu orice preț să se răzbune. Închipuiți-vă o simfonie unică, o odă lentă a durerilor și a bucuriilor, note create de fiecare trup în timp ce trăiește și moare.
În ASCULTĂTORII, aceste cântece pot fi auzite numai de câțiva oameni. Când Darya ia o decizie dificilă între rolul ei de arhivar de cântece de viață sau de cântece de moarte, tânăra descoperă unde se îmbină cele două.
VIM ȘI VIGOR explorează fanatismul, anxietatea și prietenia dintre femei prin alegerea lui Edie de a folosi Protocolul Elucidării, o tehnologie de realitate simulată care dezvăluie cele mai plauzibile rezultate ale unor decizii dificile.
RECENZIE:
"Viața e ceva ce înțelegem deja. Moartea e un mister. (...) Închise ochii și se mișcă fără să știe în ritmul notelor. Greșise când spusese că moartea era misterul, și nu viața."
Nu plănuiam să citesc cartea asta prea curând, dar fiind povești am zis că pot citi una, două și dacă nu mă prinde, să merg mai departe. Dar am continuat să citesc și nu regret că mi-am "pierdut" câteva ore cu ea.
Unele povești mi-au plăcut mai mult ca altele, fie datorită personajelor sau lumii ori tehnologia m-a intrigat, dar au fost și unele ce le-au avut pe acestea, însă m-au pierdut, căci n-au avut niciun fir narativ. Sau mi s-a părut că duc nicăieri.
Mi-a plăcut mult și că fiecare poveste e însoțită de ilustrații, atât la început, unele într-un colț al paginii, iar altele ocupând două pagini. Și aș spune că deși merită admirate chiar separat, ar fi bine să fie servite cu textul.
Recomand cartea? Da. Mai ales celor care n-au mai citit SF și nu sunt siguri că o să le placă sau celor ce vor SF într-o variantă mai compactă. Dar și celor care sunt într-un slump sau nu prea au chef de ceva lung; și puteți citi o poveste, două... șase.
Notele pentru povești:
INERȚIE - 3
TORCĂTOARELE - 2
ASCULTĂTORII - 5
VIM ȘI VIGOR - 4
BLINDAȚII - 3
TRANSFORMAȚIONISTUL - 3.5
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu