sâmbătă, 29 decembrie 2012

RECENZIE - Limitele spiritului (Academia Vampirilor #5) de Richelle Mead

Descriere:

DIMITRI I-A ACORDAT LUI ROSE O ULTIMA SANSA. DAR ALEGEREA FACUTA DE EA NU A FOST CEA BUNA... 

Dupa o lunga si tulburatoare calatorie pana in orasul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-a intors la Sf. Vladimir - si la cea mai buna prietena a ei, Lissa. Sunt in pragul absolvirii, iar fetele de-abia asteapta ca viata de dincolo de portile de fier ale Academiei sa inceapa. Dar inima lui Rose inca mai tanjeste dupa Dimitri, si stie prea bine ca el pandeste ascuns undeva, nu departe. 

Nu a reusit sa-l ucida atunci cand a avut sansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale ei sunt pe cale sa se adevereasca - Dimitri, strigoiul, o vaneaza. Numai ca de data aceasta nu mai vrea s-o convinga sa i se alature, ci s-o ucida. 

RECENZIE:

Ar trebui sa incep prin a spune ca am citit volumul in câteva ore si ca desi la inceput nu se anunta aşa, a fost exploziv si n-am mai putut sa-l las din mana decat când am ajuns la ultima pagina. N-as vrea sa zic foarte multe pentru ca apoi ar disparea din farmec si voi ca cititori n-ati mai avea nicio surpriza peste care sa dati. 
Hm. In acest volum apare in peisaj Victor. Cum, dar parca era la inchisoare? Pai da, era. Dar nu mai e. Se pare ca nişte persoane l-au ajutat sa scape dintr-un loc de maxima securitate si nu se stie cine au fost?

 Sau da? Rose, Eddie, Lissa si Christian fac o scurta vizita in Las Vegas sa se distreze. Insa oare merg acolo pentru distractie? Si fac asta ascunzand acest fapt si intr-un fel fugind de la curte? Oare ce descopera Adrian când apare la usa camerei de hotel? Care este acea persoana speciala care se mai afla cu ei? Are Rose vreun interes ascuns legat de Victor? Ups, deja zic prea multe. 

Dar ce se întâmpla cu Dimitri poate va intrebati, doar spunea ca nu o va lasa pe Rose in pace. Ei bine sa zicem ca sufera o transformare. Hm, da, asta trebuie sa aflati voi. Si oare de ce prapastia dintre el si Rose se adanceste si mai tare? De ce sunt enervati amandoi si parca un val de ura sta sa explodeze? De ce se schimba el aşa de tare si nu mai vrea s-o vada, brusc? 

Dar oare la curte asta e tot ce se întâmpla? Raspunsul e nu. Situatia e mult, dar mult mai complicata si ce-am spus eu aici sunt detalii minore. Bine, nici chiar aşa. Dar trebuie sa cititi volumul acesta ca sa aflati prin ce trebuie Rose sa treaca si cate e in stare sa facă pentru a-si atinge scopurile. Daca Adrian e aşa dragut si atât. Daca Lissa isi va folosi puterile si in ce scop si daca relatia ei cu Christian se va schimba. Si ce se întâmpla cu Victor? Dar cu regina, o fi patit ceva? Rose si ea se vor iubi tare mult in acest volum, mai tare ca inainte. Si ce-i cu Dimitri? Cred c-a fost prima data când îmi venea sa-l strang de gat, dar vedeti voi de ce. Iar finalul volumului? Exploziv. Lectura placuta.

5/5

0 comentarii: