sâmbătă, 23 iunie 2012

Outsiders 5


 

Saving June
 "Saving June" - Hannah Harrington
"Daca ar fi asteptat mai putin de doua saptamani, ar fi fost June care a murit in iunie. Dar nu cred ca sora mea s-a gandit la asta."
Sora mai mare a lui Harper Scott a fost mereu considerata perfecta, asa ca atunci cand June se sinucide cu o saptamana inainte de absolvire, adolescenta Harper este devastata. Si desi toti cei din jurul ei regrata, nimeni nu poate explica de ce a facut-o.
Cand parintii ei divortati hotarasc sa imparta cenusa lui June in cate o urna pentru fiecare, Harper ia problema in propriile maine. O sa fure cenusa lui June si va calatori prin tara alaturi de cea mai buna prietena a ei, Laney, catre locul in care sora sa a visat mereu sa mearga: California.
Intra in scena Jake Tolan. Este un baiat cu o atitudine rebela, cu o obsesie pentru rock-ul clasic si care nu are nimic in comun cu June. Cu toate acestea, el a avut o conexiune cu ea, asa ca atunci cand insista sa li se alature, Harper este suficient de disperata incat sa ii permita. Cu felul sau de a fi, cand fermecator, cand ingrozitor, si cu credinta lui in faptul ca muzica poate indrepta totul, Jake s-ar putea sa fie exact cel de care are nevoie.
Exceptand faptul ca June nu era singura care ascundea ceva. Iar Jake are un secret care ar putea sa ii dea lui Harper inca o data viata peste cap.
 
While He Was Away  
"While he was Away" de Karen Schreck

Un an - va lipsi un an, apoi vom fi din nou impreuna si totul va reveni la normal. 

In ziua in care David a plecat, am simtit ca inima mi se frange. Bineinteles, fiecare relatie la distanta e grea, dar David pleaca la razboi - sa lupte, sa apere, sa-si puna viata in pericol. Putem trece peste asta, totusi. Vom vorbi, ne vom scrie emailuri, nu vom lasa nimic sa intervina intre noi. 

Pot fi iubita unui soldat pentru un an. Dar cand David se va intoarce, va fi acelasi baiat dulce, sufletist si amuzant? Dar eu voi fi la fel? Si daca nu se mai intoarce?
 
 
 
Reunited "Reunited" de Hilary Weisman Graham
 
Un concert.
2000 de mile. 
Si trei fete care au fost cele mai bune prietene.
 
Alice, Summer si Tiernan sunt foste prietene.
 
In scoala generala, erau nedespartite. Si de asemenea, erau cele mai mare fane ale trupei rock Level3.
 
Dar cand formatia s-a despartit, asa s-a intamplat si cu ele. Summer a devenit populara, Tiernan un copil rebel, iar Alice si-a petrecut cei patru ani de liceu ingropata in carti.
 
Acum, chiar in prag de absolvire, Level3 anunta un unic concert de reunire.
 
Si chiar daca acesta se tine la 2000 de mile departare, dintr-un impuls, Alice cumpara trei bilete. Iar Summer si Tiernan par sa aiba propriile motive pentru a vrea sa plece din oras. Din fericire, cadoul de absolvire a lui Alice ( o rulota VW 1976, de culoare verde pastaie, cunoscuta ca si Pastaie-Mobilul) e vehiculul perfect pentru a le duce acolo. 
 
Dar in drumul lor lung de-a lungul tarii, fetele intalnesc mai mult de cateva obstacole. Prietenia lor va reinvia sau spectacolul s-a terminat intr-adevar?


0 comentarii: