duminică, 20 mai 2012

RECENZIE - Tristeti de sucub (Tristeti de sucub #1) de Richelle Mead


Descriere:

Georgina Kincaid este sucub - adica un demon sexy si plin de glamour, care seduce muritorii si le absoarbe energia. Desi aparent sa fii sucub pare ceva spectaculos, Georgina nu poate avea o viata amoroasa normala, caci asta ar insemna sa faca rau celor doi bieti muritori de care se simte atrasa, scriitorul Seth Mortensen si fermecatorul Roman.

Dragostea trece insa pe locul secund atunci cand in lumea nemuritorilor din Seattle se iveste o amenintare: vampiri si dracusori deopotriva sunt atacati, iarGeorgina, investigand de una singura, descopera existenta unor creaturi respinse atat de rai, cat si de iad, si care vor sa se razbune...

RECENZIE:

Deşi am fost sceptica ceva vreme si am tot oscilat intre a face rost de seria asta si a trece pe langa ea, am riscat si mi-am comandat primele patru volume, profitand de reducerea la o editura. Am terminat acest prim volum din serie si nu pot sa spun decat ca m-a prins. 

Nu m-asteptam sa-mi placa atât mai ales ca majoritatea scriitorilor din ziua de azi ce scriu fantasy o fac pentru bani; ei bine la aceasta autoare eu asta n-am vazut. A creat personaje bune, frumoase din punct de vedere fizic, dar si cu nişte caractere placute, imperfecte, dar care par umane, vii si nu dau aerul ala de perfectiune, de fictional. Actiunea curge lin, descrierea e unde trebuie si cat trebuie, atât cat sa te facă sa vezi mai bine ce se întâmpla si sa simţi personajele, iar naratiunea se impleteste foarte bine cu restul. Dialogul e natural, nimic fortat. 

A fost o carte buna, plina cu romance, suspans, umor, thriller, dar mai puţin, fantasy. Eu va recomand acest volum si când citesc si restul revin.

5/5

3 comentarii:

!Melamine spunea...

Abia astept sa o citesc

Diana spunea...

Inca un volum din Georgina Kincaid pe care l-as citit cu drag.

Unknown spunea...

Seria este superba. Si Georgina Kincaid, si Academia vampirilor sunt extraordinare. Autoarea e o scriitoare foarte buna :)