joi, 3 mai 2012

RECENZIE - Chimie perfecta de Simone Elkeles

Descriere:

BAIAT RAU + FATA CUMINTE = CHIMIE PERFECTA

O poveste provocatoare si pasionala despre ce poti descoperi cand privesti dincolo de suprafata lucrurilor

La Liceul Fairfield dintr-o suburbie a orasului Chicago, toata lumea stie ca intre elevii veniti din sudul orasului si cei din nord exista o reactie cam sulfuroasa. Asa incat atunci cand Brittany Ellis, sefa majoretelor, si Alex Fuentes, membru al unei bande de cartier, sunt obligati sa fie parteneri de laborator la orele de chimie, consecintele se anunta explozive. Niciunul dintre cei doi adolescenti nu este insa pregatit pentru cea mai surprinzatoare dintre toate reactiile chimice – iubirea.

Pot ei sa sparga tiparele si sa inlature prejudecatile care ameninta sa-i tina la distanta?

Toata lumea stie ca sunt perfecta. Duc o viata perfecta. Am haine perfecte. Pana si familia mea e perfecta.

Si desi asta e o minciuna sfruntata, m-am dat peste cap ca sa pastrez aparentele ca am tot ce-mi doresc pe lume.

Daca adevarul ar iesi vreodata la lumina, toata imaginea mea perfecta s-ar duce de rapa...

O carte pentru baieti rai si fete cuminti, pentru baieti buni si fete rele, o carte pentru baieti si fete, care a cucerit cititorii si blogosfera!

RECENZIE:

Am terminat cartea cam in doua zile pentru ca n-am avut tot timpul sa ma ocup de ea, insa lectura a mers usor si nu pot sa zic ca m-am plictisit. Este scrisa simplist, din ambele perspective si fiecare din personaje « spune » cate o parte din actiune, atat Alex cat si Brit avand dreptul sa-si exprime sentimentele in mod direct, sa-si spuna parerile si sa se faca intelesi. 

Apropierea dintre cei doi nu este fortata, totul vine de la sine si chiar daca cei doi la inceput nu se suporta sau mai bine zis nu suporta aparentele ce-l inconjoara pe celalalt treptat ele se evapora. Cine ar fi crezut ca familia lui Brittany nu e asa de perfecta, unita si ea n-are tot ce-si doreste. Cine ar fi crezut ca daca esti intr-o banda nu mai ai nevoie de nimic si ai tot la picioare. Nu pot sa zic ca e o lectura ce impresioneaza sau care te marcheaza, insa iti da de gandit; te face parca sa analizezi un om cand il cunosti pentru prima data de doua ori, te face mai atent la deciziile pe care le ei.

3/5

5 comentarii:

!Melamine spunea...

De mult vreau sa o citesc , dar am inceput destule momentan :))

Oanaaa. spunea...

Hm, doar 3 din 5?
Ma asteptam mai mult de la carte..

Crina @Reading Addict spunea...

Oana, eu asa am considerat. Poate tie sau altora va placea mai mult. Nu toti avem aceleasi gusturi si cerem de la o carte.

Oanaaa. spunea...

Da, exact. :-?? De asta citim recenzii, sa vedem pareri diferite si acum, se pare ca ma cam indoiesc de carte.

Diana spunea...

Am vrut sa cumpar zilele acestea cartea asta, dar m-am razgandit pe ultima suta de metri si am achizitionat Nascuta la miezul noptii.