marți, 20 septembrie 2011

Recenzie - Fata de hartie de Guillaume MussoDescriere:

Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat in pana de inspiratie. Billie este o tanara frumoasa si rebela, cu un simt al umorului neobisnuit. Dar mai e un amanunt : Billie este chiar eroina romanelor lui Tom. Intr-o noapte, cand el se afla pe buza prapastiei, ea prinde viata. Si ii aduce o veste tulburatoare : daca el nu mai scrie, ea va muri. Astfel incepe o calatorie halucinanta, in care Tom trebuie sa-si recapete inspiratia, ca sa poata salva viata femeii de care tocmai se indragosteste. 

Exploziva si plina de umor, cu accente de comedie romantica si thriller, Fata de hartie sfideaza orice scenariu previzibil. 

Tom si Billie vin din lumi diferite, dar care se hranesc una din alta. Cine va invinge in acest joc dur al seductiei : realitatea sau fictiunea? 


RECENZIE:

Daca ai fi scriitor si intr-o zi sau noapte te trezesti cu personajul principal umblandu-ti prin casa ce faci? 

Tom trece prin asta. Prima data crede ca e din cauza pastilelor/drogurilor pe care le lua, apoi crede ca prietenul sau cel mai bun vrand sa-l binedispuna ii trimite o tipa. Cand in final realizeaza ca-i Billie nu stie ce sa faca.

Calatoria lor e una cu urcusuri si coborasuri, certuri, impacari, momente frumoase, clipe tensionate si prietenii din copilarie ai lui Tom il cred sarit de pe fix cand le spune pe cine a gasit in casa. 

Va reusi Tom sa-si termine cartea si s-o salveze pe Billie sau o va lasa sa moara? Il vor crede in final prietenii? Isi va recapata faima? Cum se termina cartea? Va las pe voi sa cititi si sa aflati ce se intampla.

5/5

3 comentarii:

Katherine spunea...

Pare o carte destul de interesanta.

Oanaaa. spunea...

Mi-a imprumutat-o o colega de curand si abia astept sa ma apuc de ea:)
Imi place recenzia:x

Katherine spunea...

Am mai auzit de un volum Fluturele de hartie. Cumva este vreo continuare sau carti scrisa de acelasi autor sau este doar o coincidenta?