Polirom lansează colecția Junior, un nou proiect editorial ce se adresează atât copiilor, cât și adolescenților. Aceștia vor găsi aici cărți de aventuri, romane fantasy, cărți ilustrate, semnate de nume mari ale literaturii universale actuale. Elif Shafak, Sophie Kinsella sau Ian McEwan sunt autori deja îndrăgiți de publicul românesc, public care are acum ocazia să-i cunoască și în ipostaza de autori de literatură Young Adult sau pentru copii. Colecția se adresează unui public tânăr foarte variat, de la elevii de școală primară și până la tinerii de orice vârstă.
Titluri apărute în colecție:
Varsta recomandata: 14+
Cu ilustratiile autorului
Trilogia Iremonger a fost publicata in Franta, Italia, China si Rusia, iar Casa Heap a ajuns pe lista celor mai bune titluri ale anului 2014 a prestigioasei publicatii The New York Times Book Review.
Descriere:
Clod, din clanul Iremongerilor, sufera de o boala ciudata: aude cum soptesc obiectele. O furtuna e pe cale sa se abata asupra Casei Heap, care se inalta in mijlocul unei mari de gunoaie si vechituri strinse de prin intreaga Londra, iar Iremongerii devin nelinistiti si soaptele se intetesc.
Cind Clod o intalneste pe Lucy Pennant, o orfana sosita de curand din oras, totul se schimba. Secretele care tin Casa Heap laolalta prind sa se destrame, dand la iveala o taina sinistra ce ameninta sa distruga lumea lui Clod.
„Uimitor! Neobisnuit, magic, un roman care te duce cu gandul la Hobbitul sau la Luminile nordului – Busola de aur.” - Kelly Link
„Casa Heap – primul volum al unei trilogii ce se petrece in Anglia victoriana – este romanul unei lumi fantastice, uneori terifiante, asa cum e lumea celor mai bune povesti. Si, ca orice poveste, Casa Heap e o carte pentru copii, dar si pentru adulti.” - Austin American-Statesman
Varsta recomandata: 10+
Cu ilustratii de Zafer Okur
Descriere:
N-o cheama nici Violeta, nici Lacramioara, nici Camelia. Cat e ea de inteligenta, de curajoasa si de plina de imaginatie, se impiedica si se intristeaza mereu de un singur lucru: numele sau, care nu-i place nici in ruptul capului. Parintii ei i-au dat un nume tare ciudat: Sakız Sardunya, adica Muscata Curgatoare, o floare care n-are alta treaba decit sa atraga pasarile colibri. Fetita nu are frati sau surori, iar prietenii ei cei mai buni sunt cartile, singurele care nu rad de numele asta curios. Numai ca nici ele, cartile, nu-s prea fericite pe lume: printre atatea jocuri video si desene animate de la televizor, copiii au uitat sa mai asculte si sa mai inventeze povesti, asa ca taramul lor fermecat e in primejdie.
Muscata Curgatoare e tare speriata: doar n-o sa fie ea singura in stare sa-l salveze, nu?
„Era un glob pamantesc iluminat. Era mai mare decat o portocala, mai mic decit un pepene galben. Pe el se vedeau marile, raurile, lacurile, muntii si vulcanii. Granitele tarilor fusesera trasate cu pietricele de diferite culori care palpiiau. Cand il apucai exact de la mijloc, adica de la linia Ecuatorului, se deschidea ca o cutie cu capac. Dar inauntru era gol. Daca insa te gandeai la greutatea lui, nu parea gol. Poate ca avea un compartiment ascuns. Si, oracit il zgandarise, nu-l gasise... In momentul acela s-a intimplat ceva ciudat. Pietricelele de pe glob au inceput sa palpiie. Sakız Sardunya s-a dat speriata inapoi. Dar o voce launtrica ii spunea ca acel obiect ciudat ascunde un secret. Trebuia sa-l descopere. Si-a luat inima in dinti si a pus globul in ghiozdan. Dupa Cuore avea sa vina din nou alta data. S-a indreptat spre iesire. Exact in acel moment s-a auzit o voce...”
Varsta recomandata: 14+
Comedie, romance si roman psihologic, o poveste despre iubire si incredere la varsta adolescentei.
Descriere:
Audrey poarta tot timpul ochelari cu lentile negre. Nu-i scoate nici macar in casa. Nu iese niciodata in oras, rar cand schimba doua vorbe cu cineva pe care nu-l cunoaste si i se pare aproape imposibil sa se uite in ochii oamenilor. Asa e Audrey.
Dar toate astea pana intr-o zi – cand apare Linus, prietenul fratelui ei. Audrey descopera ca poate sa vorbeasca cu Linus despre spaimele care nu-i dau pace. Linus o face sa rada si cu el nu se mai simte judecata nemilos de toata lumea.
Incet-incet, Audrey se indreapta spre vindecare si se indragosteste. Dar poti sa te gandesti la viitor daca n-ai rezolvat ce e tulbure si rau in trecut? Poate sa te iubeasca cineva daca te-a vazut, cum a vazut-o Linus pe Audrey, in clipele cele mai incercate din viata ta?
„Dialoguri scanteietoare, personaje construite convingator, relatii intre parinti si copii cum n-ai mai intalnit… Lui Sophie Kinsella i-a reusit o poveste fascinanta.” -School Library Journal
„In cautarea lui Audrey e simpatic si se citeste usor, dar vorbeste si despre lucruri mai profunde, precum maturizarea si responsabilitatea.” -The Guardian
„Un roman plin de sensibilitate si umor. Talentul lui S. Kinsella in maxima lui stralucire.” - Publishers Weekly
„O carte despre cit e de complicata mintea la vremea adolescentei. Sophie Kinsella stie.” -Booklist
Varsta recomandata: 14+
Roman ecranizat in 2008, intr-o productie cu Dakota Fanning, Alicia Keys si Paul Bettany in rolurile principale, in regia Ginei Prince-Bythewood.
„Povestea unei tinere orfane care descopera ca dragostea poate fi gasita in cele mai neasteptate locuri.” - The Washington Post
Descriere:
Lily Owens are paisprezece ani si o singura prietena de cand mama ei nu mai e: o servitoare de culoare doldora de idei trasnite, Rosaleen. Sa fii afro-american in Carolina de Sud a anilor 1960 nu-i deloc usor, asa ca, in ziua in care Rosaleen nu mai poate rabda si ii insulta pe cativa rasisti inversunati din tinut, Lily se hotaraste: au sa fuga amandoua in oraselul Tiburon, unde s-ar putea sa existe ceva care sa lamureasca disparitia misterioasa a mamei. Gasesc adapost in casa unui trio excentric: trei surori afro-americane care cresc albine si se inchina la Madona Neagra. De acum, calatoria lui Lily poate sa inceapa.
„O carte fantastica, cu aura unui roman detectivistic si impregnata de magia povestilor cu fantome ale lui Joanne Harris.” -The Telegraph
„Capitolele danseaza pe marginea realismului magic si amesteca fabulosul cu realitatea, dind nastere unei calatorii minunate.” -Richmond Times Dispatch
„O saga plina de caldura despre o tanara aflata in cautarea adevarului.” -Publishers Weekly
În pregătire:
Copacul Minciunilor de Frances Hardinge
Visătorul de Ian McEwan
Momo de Michael Ende
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu