sâmbătă, 24 martie 2012

RECENZIE - Nu plange sub clar de luna de Heather Davis


Descriere:


Lumina lunii iti poate schimba radical viata. 
Si totul incepe atat de simplu... 
Tu. El. Luna. 
Te-ai ars!


De acord, poate ca in ultima vreme Shelby a facut cateva greseli in relatiile cu baietii (dar de unde sa stie ca Wes „imprumutase” acel Porsche?). Insa mama ei vitrega reactioneaza de-a dreptul exagerat cand o prinde seara - dupa ora la care ar fi trebuit sa fie in casa - sarutandu-se cu un coleg de liceu. 

Urmarea? Toate planurile de vara ale fetei sunt anulate, iar ea se vede nevoita sa-si faca bagajele si sa plece intr-o tabara de reeducare. Adio rochie de bal! Adio bocanci de mers in drumetii! 
Dar Tabara Semilunii devine un loc interesant cand in cale ii apare fermecatorul Austin Bridges al III-lea, fiul unei vedete rock. Tanarul ascunde insa un teribil secret, pe care i-l dezvaluie noii sale prietene: este varcolac! Shelby stie limpede ca nu ar trebui sa se incurce cu un baiat care i-ar complica viata, dar nu poate intoarce spatele unui tip aflat la greu, mai ales cand acesta arata atat de bine! 
De aici nu mai este decat un pas pana la o poveste de iubire, din care nu lipseste magia clarului de luna... 


RECENZIE: 

Trebuie sa recunosc ca n-am dat mari sanse acestei carti, vazand-o in primul rand asa de micuta si subtire, dar si pentru ca nu ma dau in vant dupa aceste povesti pentru adolescenti si totusi m-a prins. N-am stiu ca v-a fi fantasy, desi titlul sugereaza intr-un fel acest lucru. 

Primul lucru ce mi s-a parut dragut la carte e faptul ca personajele nu incearca sa fie nici perfecte, nici prea destepte, ci pur si simplu sunt tineri care viseaza sa aiba ceva si mai ales incearca sa se faca intelesi intr-o lume care nu prea ii asculta. Shelby e genul de fata impulsiva si totusi sensibila care incearca sa stea departe de probleme, pentru a nu fi trimisa intr-o tabara si mai groaznica, si totusi se simte atrasa de tipul misterios. 

Al doilea lucru a fost actiunea care a curs usor, fara sa fie nimic scris exagerat sau care sa socheze intr-un mod negativ. Totul e descris simplu, concis si descrierea sau dialogul nu te sufoca. Nu m-asteptam ca Austin sa vina dupa ea, dupa ce a fost trimisa in acea tabara din desert si finalul a fost simpatic. 

Nu pot cataloga aceasta carte geniala sau frumoasa, ci pur si simplu simpatica.

4/5

4 comentarii:

Diana spunea...

O carte despre varcolaci. Daca ar fi fost cu vampiri...

Oanaaa. spunea...

Am citit-o.. nu e exceptionala dar sunt curioasa de volumul 2.

Ale Criss spunea...

Nu m-a impresionat... Si am auzit ca al doilea volum nu e mai breaz.

Diana spunea...

Acum imi contrazic comentariul de acum cateva luni.
Nu eram mare fana a varcolacilor, dar Austin m-a facut sa fiu.
Am citit multe pareri rele despre carte, dar pentru mine a fost frumoasa. Mai frumoasa decat al doilea volum.