marți, 22 noiembrie 2011

Premiem un citat

Sal'tare!:)

Deci dupa cum spune si titlul va invit la un nou concurs organizat cu libraria online in cadrul caruia cel mai bun citat, sau mai bine spus, cel mai frumos citat va fi premiat cu o carte . Ce aveti voi de facut. Alegeti un citat din cartea preferata sau o carte citita recent si care v-a placut mult si intr-un post/reply la acest post al meu il postati alaturi de alte detalii *care urmeaza mai jos*. Simplu, nu?

Ce trebuie sa contina reply-ul/comentariul vostru:
*Nickul cu care ma urmariti prin GFC (google friend conect)
*adresa de e-mail *ca sa va pot contacta daca castigati*
*ce carte va doriti incadrandu-va in 35 lei
*daca aveti blog puteti posta despre concurs
* Si neaparat si neaparat citatul!!!! Sa nu uitati de el


Citatul nu trebuie neaparat sa fie foarte mare, adica jumatate de pagina sau stiu eu, dar nici o propozitie. Dar voi sigur stiti ca sunteti isteti:)  Am sa aleg eu personal castigatorul si daca nu ma pot decide, dar doar in acest caz, am sa apelez la randomizer. Concursul dureaza de azi 22.11 si pana pe 06.12 . Mult succes!

34 comentarii:

Ştefana Alexandra spunea...

GFC: Ştefana Alexandra
adresa de e-mail: fluturas.ciufulit@yahoo.com
Cartea dorită: Altfel de îngeri volumul 1 - Lili St. Crow
Citat:
"Unicul gând al vieţii mele este el. Dacă totul ar pieri şi n-ar rămâne decât el, eu aş continua să exist; iar dacă totul ar rămâne şi el ar fi nimicit, universul s-ar transforma într-o uriaşă lume străină mie şi mi s-ar părea că nu mai fac parte dintr-însa. Iubirea mea pentru el e asemeni stâncilor eterne de sub pământ: nu prilej de încântare, ci necesitate. Eu sunt El. El e mereu, mereu în mintea mea, nu ca o plăcere, aşa cum nici eu nu sunt o plăcere pentru mine însămi, ci ca propria mea fiinţă." (La răscruce de vânturi)

Elena Thomas spunea...

GFC:ami_tomi.elen
mail: ami_tomi.elent@yahoo.com
cartea dorita: Amurg de Stephenie Meyer
citat:
"Daca viata nu-ti zambeste, gadil-o!" ( Giulia Carcasi).

Stephany spunea...

GFC : Stephany07
E-mail : alyna712@yahoo.com
Cartea : Nici moarta, nici angajata de Maryjanice Davidson

Citat :„ -Inca te mai astepti sa fug si sa tip, nu ? am ghicit eu. Un zambet palid i se ivi pe buze si dadu din cap.
– N-as vrea sa te dezamagesc, dar sa stii ca nu esti asa de infricosator cum te crezi. Ba chiar nu te gasesc infricosator deloc, am mintit eu cu degajare. El se opri, ridicandu-si sprancenele de evidenta neincredere. Apoi afisa un zambet larg, smecher.
– Chiar nu ar fi trebuit sa spui asta, chicoti el. Scoase un marait, un sunet jos din gat;buzele ii descoperira dintii perfecti. Corpul i se misca brusc, pe jumatate ghemuit, tensionat ca a unui leu asupra prazii sale. Am dat putin inapoi, privindu-l.
– Nu ai indrazni. Nu l-am vazut cand a sarit la mine ...s-a intamplat mult prea repede. Pur si simplu m-am simtit brusc in aer, dupa care ne-am prabusit pe canapea, izbind-o de perete. In acelasi timp, bratele lui de fier formasera o cusca de protectie in jurulm meu ...eram chiar inghesuita. Dar inca mai gafaiam in timp ce incercam sa ma indrept. El nu ma lasa. Ma ghemui ca o minge pe pieptul lui, tinandu-ma mai strans decat as fi fost in lanturi de fier. M-am uitat la el speriata, dar paru sa aiba totul sub control, iar maxilarul i se relaxa in timp ce zambea cu ochii luminosi numai de amuzament.
– Ce spuneai ? marai el jucaus.
– Ca esti un monstru foarte, foarte infricosator, am spus eu, sarcasmul fiindu-mi diminuat putin de rasuflarea mea intretaiata.
– Mult mai bina asa, aproba el. „


Citatul este din cartea mea preferata " Amurg " de Stephenie Meyer ( probabil ca o stiti cu totii :D ). Chiar nu ma puteam decide asupra unui citata :)

Federova spunea...

GFC: federova
adresa de e-mail: oana.federova@yahoo.com
Cartea dorita: "Fructul interzis"- Nedjma
Citat: am atatea citate preferate, majoritatea de Paulo Coelho..abia m-am decis...

"Bun, prima senzaţie ar fi că sunt prizonieră, aş fi îngrozită de curbe, mi-ar veni să vomit şi să plec de-a-colo. Dar dacă mă încredinţez că şinele sunt destinul meu, că Dumnezeu conduce mecanismul, coşmarul acesta s-ar transforma în stimulent. Nu este decât exact ceea ce este, un montagne-russe, o jucărie sigură şi confortabilă, care ajunge la terminus, dar din care, cât ţine călătoria, trebuie să privesc peisajul din jur, să ţip de emoţie."(Paulo Coelho în Unsprezece minute)

Federova spunea...

Am postat despre concurs aici:
http://federova.blogspot.com/2011/11/se-premiaza-un-citat-preferat.html

Alex. spunea...

GFC: Alexandra Stefan
Email: julietalexy[at]gmail[dot]com
Cartea dorita: Oase incrucisate – Kathy Reichs

“ te iubesc mai mult decat viata insasi. n-am cunoscut niciodata o fericire mai mare decat cea alaturi de tine. nici nu am stiut ca e posibila o asemenea fericire. poate dragostea sa aiba consistenta? stiam ca drumul nostru va fi greu de urcat, dar nu m-am gandit ca vom ajunge la o stanca atat de abrupta. am putea s-o urcam, stiu asta, dar tu vei fi cea care va duce tot greul.
in seara asta am sa plec, nu stiu unde, tot ce stiu e ca nu ma voi mai intoarce. nu trebuie sa pleci din apartament. vei fi in siguranta in casa mea, insa nu si in bratele mele. daca raman, tu vei fi cea care se va chinui in ghearele durerii, fara ajutor. nu vreau sa platesti cu viata dragostea noastra. daca as putea sa fac schimb, mi-as da cu mare bucurie viata in schimbul vietii tale. ai venit la mine cu hainele de pe tine, a fost destul. nu mai vreau sa-mi dai nimic. mi-ai dat deja totul.
te rog du-te cu el. mi-a promis sa-mi spuna ce faci. ma voi gandi la tine in fiecare zi, de multe ori pe zi. trupul meu are imprimat peste tot desenul mainii tale. pielea ta e si a mea. m-ai descifrat si acum sunt usor de citit. mesajul este unul foarte simplu: dragostea mea pentru tine. vreau sa traiesti. iarta-mi greselile. iarta-ma.” (Jeanette Winterson – Scris pe trup)

Maria Manea spunea...

GFC:Maria
mail:sudessasblog@yahoo.com
Carte:"Adela" de Garabet Ibraileanu
"Zambetul e cand fin,cand ironic,cand interogativ ori mirat,cand,vai interminabil"

Adelina Eneșca spunea...

Buna! Ma inscriu si eu!
1. GFC: Adelina Tomescu
2.E-mail: tais379@yahoo.com
3. Imi doresc cartea "Povestea tarfelor mele triste" de G.G. Marquez.
4. Am multe citate preferate, mi le notam intr-o agenda pe cele care imi placeau in mod deosebit. Acesta e unul din cele mai indragite:
"Spune întotdeauna ce simţi şi fă ceea ce gândeşti. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea dormind, te-aş îmbrăţişa foarte strâns şi l-aş ruga pe Dumnezeu să fiu păzitorul sufletului tău. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când te voi vedea ieşind pe uşă, ţi-aş da o îmbrăţişare, un sărut şi te-aş chema înapoi să-ţi dau mai multe. Dacă aş şti că asta ar fi ultima oară când voi auzi vocea ta, aş înregistra fiecare dintre cuvintele tale pentru a le putea asculta o dată şi încă o dată până la infinit. Dacă aş şti că acestea ar fi ultimele minute în care te-aş vedea, aş spune "te iubesc" şi nu mi-aş asuma, în mod prostesc, gândul că deja ştii." - G.G. Marquez - nu mai retin din ce carte a fost. Cred ca din Dragoste in vremea holerei"
5. Am postat aici: http://adelinnasworld.blogspot.com/2011/11/daca-va-place-sa-cititi.html

raluk94 spunea...

GFC: raluk94
e-mail: urban_girl_raluck[at]yahoo[dot]com
Imi doresc cartea "Suflete pereche" - Cecelia Ahern
" ...Asa se încheie povestea: cu zâmbetul tau si cu du-
rata unei absente. înca îti mai aud degetele pe pianul co-
pilariei mele. le-am cautat pretutindeni, chiar si în alte
spatii. Te-am gasit: oriunde as fi, adorm sub privirile tale.
Carnea ta era carnea mea. Din cele doua jumatati ale
noastre, au izvorât fagaduieli; împreuna, alcatuiam ziua
noastra de mâine. De acum, stiu ca visele cele mai nebu-
nesti se scriu cu cerneala inimii. Eu am trait acolo unde
amintirile se fauresc în doi, la adapost de priviri straine,
în taina unei încrederi unice, peste care continui sa dom-
nesti tu.
Mi-ai dat ceea ce nici nu banuiam, un timp în care fie-
care secunda de-a ta va conta în viata mea mult mai mult
decât orice alta secunda. Eu eram dintr-un catun, tu ai in-
ventat o lume. Oare îti vei aminti vreodata? Te-am iubit
cum nici nu-mi imaginasem ca ar fi cu putinta. Ai intrat
în viata mea asa cum se intra în anotimpul verii.
Nu sunt stapânit nici de furie, nici de pareri de rau. Cli-
pele pe care mi le-ai daruit poarta un nume: vraja. si înca
îl mai poarta: ele sunt facute din eternitatea ta. Chiar daca
îmi lipsesti, nu voi mai fi niciodata singur, pentru ca, un-
deva, existi tu."
,,Si daca e adevarat..." - Marc Levy

bella spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
ancuvonc spunea...

GFC: ancasidenisa

e-mail: caraman.anca@yahoo.com

carte dorită:N-am venit sa țin un discurs - Gabriel Garcia Marquez sau Cum sa uiți o femeie - Dan Lungu

citat:”Tatuajul înseamna să înțelegi că oamenii, în misterul lor confuz, vor doar să-și revendice trupurile ca fiind ale lor, ca să-și construiască un far sau să-și ridice o grindă, să elaboreze un manifest, să avertizeze, să sărbătorească, să povestească despre ei. Tatuajul însemna să înțelegi că pentru ca trupul să renască și să fie din nou subjugat, trebuie mai întâi să fie distrus și eliberat. El însemna emancipare și robie, cenușă și pasărea Phoenix. Frumusețe și distrugere, vechiul truc. Acesta era contractul” (Sarah Hall - Michelangelo electric)

CUVINTE RATACITE spunea...

" Totul sta in voia inimii, pe care nici oamenii, nici cerul, nici chiar propriile noastre interese nu o pot schimba vreodata." (Ugo Foscolo)

Nu stiu unde l-am gasit dar il am la sfarsitul fiecarul email pe adresa de google si inca unul pe adresa de yahoo
"Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit." (H. Read)

Le consider speciale ptr ca in fiecare zi imi aduc aminte ca realitatea e f urata si depinde doar de noi, sa ii dam culoare.

GFC - smilingelf ( @gmail.com)

mi-ar place cartea asta : http://www.libris.ro/terapii-alternative/homeopatia---mariela-angel-clara-zapata-ALL973-571-742-1--c7595--p360379.html

Homeopatia - Mariela Angel, Clara Zapata

Simona Tucu spunea...

Buna, foarte interesanta ideea acestui concurs.
GFC: simona
Am postat aici: http://vintagelooksimona.blogspot.com/2011/11/giveaway-nervi-de-toamna.html
Imi doresc cartea: Dragostea si raul - Anne Rice.

" (...)noi, care suntem niste fapturi ale hazardului, avem dorinte fantastice si iubiri greu de conceput. Ne daruim cand pentru ceva, cand pentru altceva. Sunt oameni care s-ar putea ruina fara sa obtina nimic de la noi, si sunt altii care ne au cu un buchet. Inima noastra are capricii, e singura ei distractie si singura ei scuza. M-am daruit tie mai repede decat oricarui alt barbat, ti-o jur; de ce?, pentru ca vazandu-ma scuipand sange, m-ai tinut de mana, pentru ca ai plans, pentru ca, dintre oameni, esti singura fiinta care m-a compatimit cu adevarat. O sa-ti spun o prostie, dar aveam candva un catelus care ma privea cu un aer de-a dreptul intristat cand tuseam; el a fost singura fiinta pe care am iubit-o. Atunci cand catelusul a murit, am plans mai mult decat la moartea mamei mele. E adevarat ca ea ma batuse timp de doisprezece ani." (Dama cu camelii - Alexandre Dumas-fiul)

Iubesc aceasta carte si implicit acest citat pentru ca m-a invatat sa privesc dincolo de aparente si sa nu mai judec oamenii, actiunile si trairile acestora...

Multumesc frumos pentru sansa! :)

Ionela Pascu spunea...

gfc: Pascu Ionela
e-mail: p.ionela21@yahoo.com
cartea dorita: Dragostea nu moare - Maitreyi


"― Mă leg pe tine, pămîntule, că eu voi fi a lui Allan, şi a nimănui altuia. Voi creşte din el ca iarba din tine. Şi cum aştepţi tu ploaia, aşa îi voi aştepta eu venirea, şi cum îţi sunt ţie razele, aşa va fi trupul lui mie. Mă leg în faţa ta că unirea noastră va rodi, căci mi-e drag cu voia mea, şi tot răul, dacă va fi, să nu cadă asupra lui, ci asupră-mi, căci eu l-am ales. Tu mă auzi, mamă pămînt, tu nu mă minţi, maica mea. Dacă mă simţi aproape, cum te simt eu acum, şi cu mîna şi cu inelul, întăreşte-mă să-l iubesc totdeauna, bucurie necunoscută lui să-i aduc, viaţă de rod şi de joc să-i dau. Să fie viaţa noastră ca bucuria ierburilor ce cresc din tine. Să fie îmbrăţişarea noastră ca cea dinţii zi amonsoon-ului. Ploaie să fie sărutul nostru. Şi cum tu niciodată nu oboseşti, maica mea, tot astfel să nu obosească inima mea în dragostea pentru Allan, pe care cerul l-a născut departe, şi tu, maică, mi l-ai adus aproape. " (Maitreyi -Mircea Eliade)

Lestie spunea...

GFC: Lestie
e-mail: lestie.blog[at]gmail[dot]com
Cartea dorita: Mitologie romaneasca- Marcel Olinescu

Citat:
Heathcliff-"De ce m-ai dispreţuit? De ce ţi-ai trădat propria-ţi inimă, Cathy? Nu găsesc nici un cuvânt de mângâiere. Meriţi să suferi. Tu te-ai ucis singură. Da, poţi să mă săruţi şi să plângi, poţi să-mi storci sărutări şi lacrimi: ele te vor arde... te vor condamna. M-ai iubit... atunci cu ce drept m-ai părăsit? Cu ce drept... răspunde-mi... m-ai părăsit pentru un biet capriciu pe care l-ai simţit faţăde Linton? Căci nici suferinţa, nici degradarea, nici moartea, nici Dumnezeu şi nici Satana nu ne-ar fi putut despărţi! Tu, de bunăvoie, ai făcut-o: nu eu ţi-am zdrobit inima... tu ţi-ai zdrobit-o, şi, zdrobind-o pe-a ta, ai zdrobit-o şi pe-a mea. Pentru mine e şi mai greu, pentru că suntsănătos. Crezi că vreau să trăiesc? Ce fel de viaţă voi duce dacă tu.. Doamne! Ţie ţi-ar plăcea să trăieşti când sufletul ţi-e în mormânt?"(Emily Bronte- La rascruce de vanturi)

Cerceii Ilincăi spunea...

GFC:Cerceii Ilincăi
email:cercei.handmade@yahoo.com
cartea pe care mi-o doresc: http://www.libris.ro/literatura-romana/huliganii---mircea-eliade-HUM973-50-1458-0--c7510--p328860.html
postarea despre concurs: http://handmadebyilinca.blogspot.com/2011/11/giveaway-nervi-de-toamna-premiem-un.html
Citat:
"Sunt suspendat intre cer si pamant, prea greoi ca sa ma inalt spre stele si prea eteric ca sa scormonesc in noroi. Sedimente de cultura, reminiscente poetice, furnicare de ganduri au facut din mine un om inadaptabil la viata temeinica a valorilor practice si mecanice, dar n-au fost suficiente pentru a ma face vrednic de viata unui rege al intelectului. Macar sa nu fi cunoscut deloc, nici pe departe, nicio clipa, sfasietoarea bucurie a creatiei! Sau sa ma fi nascut si sa fi ramas, o data pentru totdeauna, un biet imbecil fara constiinta, un modest crestin fara remuscari, un idiot cumsecade, fara pretentii! Dar nu! Stiu ca sunt un imbecil, simt ca sunt un idiot, iar acest lucru ma scoate din randurile idiotilor perfecti si multumiti. Sunt superior cat sa-nteleg ca nu sunt destul de superior, nimic mai mult." (Giovanni Papini- Un om sfarsit)

Alexandra spunea...

GFC: Alecsa All
email:luv_pinky_lollipop@yahoo.com
Cartea dorita:http://www.libris.ro/literatura-universala/micutele-mincinoase---sara-shepard-LED973-102-317-5--c7509--p368247.html
postare:http://whatswithallex.blogspot.com/2011/11/concurs_25.html

Am o groaza de citate preferate...Si nu pot sa ma decid intre urmatoarele 2 citate...


"Orgoliul şi mândria sunt lucruri diferite, deşi de cele mai multe ori aceste cuvinte sunt tratate drept sinonime. O persoană poate fi mândră, fără să aibă pic de orgoliu. Mândria se raportează mai degrabă la propria părere de sine, în vreme ce orgoliul este legat de modul în care am vrea să fim văzuţi de ceilalţi."
(Jane Austen -Mandrie si Prejudecata)


"De aici poţi vedea deosebirea dintre sentimentele noastre: dacă el ar fi fost în locul meu, şi eu în al lui, cu toate că-l urăsc cu o ură care mi-a înveninat viaţa, niciodată n-aş fi ridicat mâna împotriva lui. Mă poţi privi cu neîncredere dacă-ţi place! Eu nu i-aş fi interzis niciodată s-o vadă, atâta vreme cât ea ar fi dorit acest lucru. Dar în clipa în care nu i-ar mai fi păsat de el, i-aş fi smuls inima lui Linton şi i-aş fi băut sângele! Până atunci însă – şi, dacă nu mă crezi, nu mă cunoşti – până atunci aş fi murit încetul cu încetul, fără să mă fi atins măcar de un fir de păr din capul lui!

(La răscruce de vanturi, Emily Bronte)

Darkflayer spunea...

GFC:darkflayer
E-mail:yssa_dark_angel@yahoo.com
Carte dorita: http://www.libris.ro/literatura-universala/fata-de-hartie---guillaume-musso-ALL973-724-310-2--c7509--p366735.html

Citat:
,,-Iubirea!Nu exista nimic mai fragil,mai efemer.Iubirea e ca un foc intr-o zi ploioasa.:trebuie s ail protejezi tot timpul ,s ail alimentezi si sa ai mare grija de el,alminteri se stinge,,

Ce-as fi eu fara tine? - Guillaume Musso

Ioana_Alinta spunea...

Buna!
Gfc: Ioana Alinta
Mail: ioana_alinta@yahoo.com
Cartea dorita: http://www.libris.ro/lifestyle/face-and-body-by-marie-claire-HOG973-1773-74-6--c7920--p319682.html

Acesta este citatul meu preferat,care a devenit deviza mea,in care cred cu tarie si care ma ajuta in viata
"Când îţi doreşti ceva cu adevărat,tot Universul conspiră pentru îndeplinirea visului tău" Alchimistul-Paulo Coelho

KittygoesFoxy spunea...

GFC: Nyx
Mail:stephenie_cool2011@yahoo.com
Imi doresc aceasta carte: http://www.libris.ro/literatura-universala/sanctus---simon-toyne-ALL978-973-724-293-8--p374665.html
Am postat aici despre concurs: http://lifefanficsandstuff.blogspot.com/2011/11/concurs_26.html

Citatul este: "Lumile se nasc din praf si din lacrimile zeilor" (Scoala de vrajitorie, E. Rose Sabin)

mony spunea...

GFC: brunnete_grl
E-mail: monica_28792@yahoo.com
Imi doresc mult "Dragostea nu moare"- de Maitreyi Devi

Citatul, unul emotionant, care mi-a placut foarte mult:

"Totul, totul imi aminteste de ea: casele, gradinile, lucrurile, oamenii pe care i-am cunoscut impreuna. In toate si in tot parca si-a lasat fiinta ei. Cand tac, fiintele si lucrurile dinafara incep sa graiasca amintirile din mine. In ganduri si in vis, in iubire si in ura, in bucurie si in suferinta, e pururea vie, pururi prezenta Mihaela! Pretutindeni Mihaela! Obsesie uriasa, coplesitoare, trebuinta ca aerul si lumina. Cine ar putea sa-mi smulga radacinile ei crescute pana in adancurile mele cele mai insondabile? Mihaela nu mai este, si odata cu ea, dispare sensul tuturor stradaniilor mele, insusi rostul existentei mele. De acum s-a prabusit temelia pe care se cladesc fapte noi, imi lipseste indemnul, scopul, nadejdea, rasplata, visul, tot...tot..!"

(Mihail Drumes - Invitatia la vals)

Alexandra D. spunea...

Gfc: Dumitru Alexandra
E-mail: d_alexandra95@yahoo.com
"Articulatia degetelor, limbajul surdomutilor insemnand pe trup setea de trupul celuilalt. Cine te-a invatat sa-mi scrii pe spate cu sange? Cine te-a invatat sa-ti folosesti mainile ca pe un fier inrosit? Ti-ai gravat numele pe umerii mei, m-ai marcat ca apartinandu-ti. Buricele degetelor tale s-au preschimbat in presa de tipar, imi imprimi un mesaj corpului meu. Codul tau morse interfereaza cu bataia inimii mele. Inainte de a te intalni, inima-mi batea rugulat, ma bazam pe ritmul ei, avusese perioade de mare activitate si se intarise. Acum tu ii modifici ritmul cu propriul tau ritm, canti la mine, bati darabana pe mine, iar eu iti raspund incordandu-ma.Scris pe trup e un cod secret vizibil doar intr-o anumita lumina; acolo sunt acumularile de-o viata. ( Scris pe trup-Jeanette Winterson)
Cartea:http://www.libris.ro/literatura-universala/un-englez-la-tara---rasul-lumii---michael-sadler-HUM978-973-50-2782-7--c7509--p373558.html

blueroses spunea...

GFC: blueroses
e-mail: prof.cristina13 [@] yahoo [.] com
Cartea dorita: Marker de Robin Cook (http://www.libris.ro/literatura-universala/marker---robin-cook-RAO973-54-0159-7--c7509--p361185.html)
Citatul preferat (unul din ele, toata cartea e plina de citate pline de semnificatii) este din The Color Purple de Alice Walker - din cate stiu romanul nu e tradus in romana.
Albert: "Esti neagra, esti saraca, esti urata, esti femeie, esti absolut nimic!"
Celie: "Sunt saraca, neagra si poate ca sunt urata, dar pentru Dumnezeu,EXIST."
(un manifest feminist scurt si cuprinzator)
Am postat pe blog: http://blue-roses-blue.blogspot.com/2011/12/nervi-de-toamna-ne-ofera-o-carte-de-la.html

Anonim spunea...

GFC: Adela
Email: adelavoinea [@] yahoo [.] com
Cartea pe care mi-o doresc: Inteligenta romantica - Mary Valentis, John Valentis
http://www.libris.ro/psihologie-practica/inteligenta-romantica---mary-valentis-john-HUM973-50-2507-6--c7972--p359514.html

Citatul preferat: "Nu mă interesează un bărbat decât în măsura în care cred că-l stăpânesc ca femeie, în care cred că sunt pentru el, într-un moment din viaţă, o fiinţă unică, de neînlocuit. Ştiu că sunt femei mai frumoase decât mine, dar asta nu are nicio însemnătate, fiindcă oricât de frumoasă ar fi o femeie, se poate totdeauna ivi alta, care să fie şi mai frumoasă; dar cred că poate exista o adâncime sufletească, o sensibilitate, o inteligenţă care pot însufleţi în aşa fel un anumit fizic, care pot crea o feminitate infungibilă, amalgam unic de însuşiri de neînlocuit, cel puţin într-o clipă dată, pentru un om într-un anume climat sufletesc."
(Cella Serghi - Pânza de păianjen)

Multumesc pt sansa!

Unknown spunea...

GFC: Zobby
e-mail: funkykitz@yahoo.com
carte : Altfel de îngeri volumul 1 - Lili St. Crow
citat :
Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva. – Rainer Maria Rilke

Alina Canura - Anghel spunea...

GFC: Alina Anghel

e-mail: alinamariaanghel [dot] gmail.com

Imi doresc:Secretele succesului, cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent, Dale Carnegie - http://www.libris.ro/psihologie-practica/secretele-succesului-cum-sa-va-faceti-prieteni-si-CVE973-97817-4-8--c7972--p317714.html

Citat: "Gasesc in ochii tai tristetea intreaga a lumii, stiu ca suferi pentru toate frunzele rupte si merele pline de viermi picate prea devreme de pe craca, pentru firele de praf care ajung pe masini si sunt ucise de aurolacii care sterg parbrize la stop in intersectii. Stiu ca tu esti sufletul universului, ca totul exista pentru ca il gandesti tu, ca mintea ta jucausa naste jegul asta de lume in fiecare dimineata pentru a avea un ghem de lana pe care sa il arunce si apoi sa-l prinda." Sange satanic -Cristina Nemerovschi

Anonim spunea...

gheorghiev alexandra ioana

citat:"Am deschis din nou ochii,privindu-i in oglinda pana cand culoarea lor n-au mai insemnat nimic.M-am intrebat ce vedea Grace la mine,ce o fascina.Ce sunt eu fara pielea de lup?Un baiat atat de plin de cuvinte,ca se scurgeau din mine.Chiar acum,fiecare expresie,fiecare vers pe care il aveam in cap se termina cu acelasi cuvant:dragoste.Trebuia sa-i spun lui Grace ca acesta era ultimul meu an.Am verificat holul sa nu fie parintii ei acolo si m-am strecurat inapoi in dormitor,unde Grace era deja in pat,o umflatura lunga si moale sub paturi.Pentru un moment am dat liber frau imaginatiei cu privire la hainele cu care era imbracata.Mi-am amintit vag ceva de cand eram lup-Grace dandu-se jos din pat intr-o dimineata de primavara imbracata doar cu un tricou lalau,cu picioarele lungi la vedere in timp ce le scotea de sub paturi.Era atat de sexy,ca ma durea."-Fior de Maggie Stiefvater

cartea preferata:http://www.libris.ro/literatura-universala/the-year-s-best---fantasy-and-horror-1-NEM973-143-202-1--c7509--p360406.html

Stefy spunea...

Nickname:Stefy
email: stefy_nisioi98@yahoo.com
carte:http://www.libris.ro/literatura-fantasy/luna-noua---stephenie-meyer---editie-film-RAO973-54-0148-1--c7883--p356920.html
citat:"Eram absolut sigură cu privire la trei lucruri. În primul rând, Edward era un vampir. În al doilea rând, exista o latură a lui (despre care nu ştiam cât de puternică era) care tânjea după sângele meu. Şi în al treilea rând, eram necondiţionat şi irevocabil îndrăgostită de el."- Stephenie Meyer-"Amurg"

postare:http://irealulereal.blogspot.com/2011/12/concurs.html

Carmine spunea...

GFC: Carmine
email: plicuri.goale@yahoo.com
imi doresc http://www.libris.ro/literatura-universala/eve---anna-carey-LED978-973-102-397-7--c7509--p374512.html

Citat: "Destinul ne asteapta intotdeauna la coltul strazii. In chip de derbedeu, de curva ori de vanzator de loterie: cele trei intruchipari preferate ale sale. Dar nu va da buzna peste noi in casa. Va trebui sa iesim in intampinarea lui." - Carlos Ruiz Zafon

sakura spunea...

GfC sakura.story
email sakura.story@yahoo.com
cartea dorita: Minunatele povesti ale copilariei http://www.libris.ro/practic-pentru-copii/minunatele-povesti-ale-copilariei-NIO973-87562-8-6--c7884--p321672.html

Citat:
"Aveam toate motivele sa stiu cand Jenny vorbeste serios. Am capatat invoirea sa raman, spunand o minciuna
- Te cred , am raspuns
- Asa da, mai merge, a zis ea. Si acum, am sa te rog foarte mult sa-mi faci o favoare, da?
Simteam cum undeva in mine urca iarasi valul acela cotropitor, de lacrimi. Dar m-am tinut tare. N-aveam sa plang. Aveam pur si simplu sa-i indic lui Jennifer printr-o miscare aprobatoare a capului ca sunt intr-adevar fericit sa-i indeplinesc orice dorinta. da
- Te rog sa fii bun. strange-ma o data, foarte tare, in brate, mi-a spus.
I-am atins bratul. Dumnezeule! cat era de slaba - si am strans usor
- Nu, Oliver. Te rog strange-ma de-adevaratelea in brate, foarte tare.
Cu multa bagare de seama la tuburi si la toate celelalte - m-am urcat atunci in pat langa ea, si am cuprins-o in brate.
- Multumesc Ollie.
Acestea au fost ultimele ei cuvinte." - Love story~ Erich Segal
stiu ca e un citat si o poveste trista dar am citit-o ultima oara de curand si acest paragraf descrie un moment reprezentativ din viata mea.

sakura spunea...

Am postat si pe blog aici http://dpnori.blogspot.com/2011/12/concurs-pe-nervi-de-toamna.html

Anonim spunea...

*GFC: ramy
*email: rem_ro_2001@yahoo.com
*cartea dorita: "Cazul Jane Eyre", de Jasper Fforde (http://www.libris.ro/literatura-universala/cazul-jane-eyre---jasper-fforde-HUM973-689-391-9--c7509--p368641.html)
* am postat despre concurs pe blogul meu: https://sandybook.wordpress.com/2011/12/01/concursuri-11/
*citat: "Nimic nu e mai greu de crezut ca adevarul si, dimpotriva, nimic nu este mai seducator ca forta minciunii si, cu cat mai gogonata este, cu atat mai bine. Este legea vietii si voi va trebui sa gasiti echilibrul corect.
[...] O vipera.
- Asta e animalul care seamana cel mai mult cu omul. [...] Intotdeauna ne temem de cei care ne seamana cel mai mult.
- Viata, fiule, e ca prima partida de sah. Cand incepi sa intelegi cum se misca piesele, ai si pierdut." ("Palatul de la Miazanoapte", de Carlos Ruiz Zafon)

Anonim spunea...

*GFC: ramy
*email: rem_ro_2001@yahoo.com
*cartea dorita: "Cazul Jane Eyre", de Jasper Fforde (http://www.libris.ro/literatura-universala/cazul-jane-eyre---jasper-fforde-HUM973-689-391-9--c7509--p368641.html)
* am postat despre concurs pe blogul meu: https://sandybook.wordpress.com/2011/12/01/concursuri-11/
*citat: "Nimic nu e mai greu de crezut ca adevarul si, dimpotriva, nimic nu este mai seducator ca forta minciunii si, cu cat mai gogonata este, cu atat mai bine. Este legea vietii si voi va trebui sa gasiti echilibrul corect.
[...] O vipera.
- Asta e animalul care seamana cel mai mult cu omul. [...] Intotdeauna ne temem de cei care ne seamana cel mai mult.
- Viata, fiule, e ca prima partida de sah. Cand incepi sa intelegi cum se misca piesele, ai si pierdut." ("Palatul de la Miazanoapte", de Carlos Ruiz Zafon)

Lamiita Petre spunea...

GFC - Lami
mail : lami_d@yahoo.com
Cartea dorita :
Pe firul de paianjen al memoriei- Cella Serghi

E un fragment din cartea Cellei Serghi -Cartea Mironei , care mi l-am notat intr un folder si care imi place mult .
""- Il iubesti? ma intreaba un demon.
- Da, raspund vrajita, intr-un zambet in care se topesc toate bucuriile lumii…Mi-e drag…
- Nu mai ai ochi?
- Ba da. dar il vad doar pe el.
- Si iti ajunge?
- Da, imi ajunge, bag de seama uimita.
- Si cu ce vezi cerul, copacii?
- Cu ochii lui !
- Si cu ce simti zapada, cum stii cat de proaspata e, si de rece?
- Cu mana lui!
- Si cand ti-e sete, ce faci?
- Il sarut!
- Si cand vrei sa-ti inmoi buzele in apa limpede, buna?
- Apa o simt cu buzele lui…
- Nu-ti place sa pasesti singura, sa simti asfaltul elastic, viu sub pasii tai ?
- Ii simt umarul alaturi si, lipita toata de el, ma simt leganata de arcurile pasilor lui.
- Dar oamenii de pe strada?
- Carabusii aceia mari? umbrele care trec pe langa noi? el spune ca vor sa-mi faca rau, sa ma feresc…
- Si tu ce crezi?
- Mie mi se pare ca sunt un fel de nastrusnice, grotesti, nefolositoare papusi. nu le pricep de fel rostul. el crede ca-i vad, si ma cearta. se osteneste, vorbeste, se infurie salbatic.E prost.Nu stie ca-l vad numai si numai pe el.
- Dar bine, de ce?
- Fiindca mi-e drag.
- De ce ti-e drag tocmai el?
- Asa s-a intamplat. intr-o zi, nu stiu cum, parca s-a raspandit in fiinta mea intreaga o mireasma imbatatoare si dulce. Un nume a inceput sa mi se plimbe prin minte, prin suflet, pe buze. un singur nume, al lui. nu, nu stiu ce s-a intamplat. poate ca stie el. el stie tot…
- Si tu ce stii ?
- Il iubesc.
- Si toata ziua ce faci?
- Il astept.
- Si cand vine?
- Ma odihnesc in bratele lui.
- Esti atat de obosita?
- Da, e chinuitor, istovitor sa astepti!
- Atunci, esti nefericita.
- Nu! Fiindca vine…
Dar intr-o zi nu mai vine...Se lasa de peste tot, se incuciseaza, se suprapun umbre dese, reci, grele, umbre si spaime.Eu bajbai cu mainile intinse, cad, ma lovesc, ma risic, ma impleticesc.Mi-e frig, din ce in ce mai frig.El strangea caldura soarelui; eu o culegeam din zambetul lui."

* "Iubesc cum respir: egal, iremediabil si pentru totdeauna...."

* " Viata unui om nu incape intr-o brosura, draga mea Lis.Abia incape intr-un roman!"