luni, 7 noiembrie 2011

RECENZIE - Obsesia de Karin Slaughter


Descriere:

Aparenta sinucidere a unui student ii determina pe medicul legist Sara Linton si pe seful politiei Jeffrey Tolliver sa inceapa cercetarile in campusul studentesc.

 Dar cadavrul oribil mutilat descoperit le ofera prea putine raspunsuri. O adevarata “epidemie” de sinucideri dubioase sugereaza insa ca pe tinerii din Heartsdale, Georgia, ii asteapta un cosmar care pare sa loveasca din cele mai neasteptate parti. 

Oraselul este transformat in teren de vanatoare, iar cheia spre motivele si identitatea sadicului criminal sta in mainile nesigure ale unui gardian al campusului universitar - o fosta politista, obligata sa renunte la slujba din cauza amintirilor cumplite ale unui trecut pe care nu a reusit sa-l dea uitarii. Acum, supravietuirea viitoarelor victime depinde de intuitia acestei femei... iar ea nu se poate proteja nici macar pe sine.

RECENZIE:

N-a fost un thriller prost, dar nici foarte bun; i-a lipsit suspansul, adica autoarea a prezentat totul mai mult plat, fara prea multe detalii, au fost descrieri ample doar in privinda cadavrelor si a locurilor in care le-au gasit. 

Pe tot parcursul cartii m-am intrebat cine poate fi criminalul pentru ca nici un personaj nu dadea de banuit, nu era vreunul nici prea tăcut, nici prea zgomotos, toti erau la fel. Legatura dintre crime mi s-a parut cam subtire si ciudatica as spune, dar prefer sa nu comentez. 

Spre final in câteva pagini se lamureste tot fara tam-tam ca si cum toata cartea n-a fost decat o furtuna puternica, dar fara consecinte grave. M-asteptam la mai mult…destul de slabuta pentru un thriller si nici drama nu pot s-o numesc, dar daca e clasata la thriller asta e.

 Poate eu sunt obisnuita cu cele mai tari.

3/5

3 comentarii:

Diana spunea...

Prefer cartile de gen fantasty

Oanaaa. spunea...

Hm, si eu, Katherine dar nu spus pas nici unui thriller bun.

Diana spunea...

Corect Oanaaa daca, cartea (vreau sa evit cacofonia) este buna merita citita.