joi, 6 octombrie 2011

RECENZIE - Paienjenisul terorii de Lisa Jackson




Descriere:

LISA JACKSON este o maestra a scrierilor politiste si a suspansului bine dozat. Actiunea romanului de fata se concentreaza in jurul sanatoriului de boli mintale „A noastra Doamna a Virtutilor”, o cladire decrepita din caramida rosie, unde se petrecusera si inca se mai petrec lucruri necurate. 



Autoarea va elucida misterul la finalul romanului, insa isi va lasa cititorii in suspans, promitandu-le, dupa cum era de presupus, o continuare a povestii imaginate de ea cu talent, pasiune si suflet.



RECENZIE:

Pot sa zic ca atunci cand am pus mana pe carte asteptarile mele erau minime mai ales ca descrierea de pe coperta e cam anemica. Pe parcurs a ajuns sa-mi placa si ultimele 200 de pagini nu le-am mai vazut, pur si simplu nu stiu cum le-am parcurs asa de repede. 

Cartea e scrisa din mai multe perspective si prin asta autoarea chiar reuseste sa te ameteasca, eu nu mi-am dat seama cine e criminalul decat pe la jumatatea volumului, apoi spre final cand l-au gasit mort ma intrebam cum e posibil asa ceva ? Adica Eve era inca vie, tipa pe care el o voia moarta si unde l-au gasit pe el, ea nu mai era.

 Tot pe la jumatatea cartii, daca nu ma insel, se afla ca Eve ar avea un frate geaman si de acolo totul e ca un torent din care nici personajele si nici cititorul nu mai pot sa scape. Totul se amesteca si curge cu o asemenea viteza incat zici ca-ti fug paginile din mana ; finalul a fost, nu stiu, nu pot sa zic ca m-a impresionat. A fost ca linistea dupa o catastrofa naturala, se linistisera apele si nu mai avea ce sa se intample. Personajul meu preferat nu e Eve, desi totul se invarte in jurul ei ci Cole, tipul care e acuzat ca l-a ucis pe Roy, prietenul ei cel mai bun, apoi ca i-a ucis tatal.

 Relatia dintre Eve si Cole e ca un vulcan, acum se cearta si se urasc, ea tot tinand-o una si buna ca e ucigas, pana-si da seamana ca nu e, apoi se mai linisteste. Spre final recunoaste si ea ca-l iubeste, atunci cand e gata sa fie ucisa de Adam si crede ca n-o sa-l mai vada vreodata. Ce mi-a placut mie la criminalul asta, presupusul criminal, care nu era decat o marioneta dusa psihic, e faptul ca tatua pe trupul victimei un numar de trei cifre : 212 pentru Roy, 444 pentru Eve.

 Oare Eve o sa scape vie de tipul obsedat de ea ?

4/5

2 comentarii:

Diana spunea...

In ziua de astazi multe carti se puncteaza in jurul unui sanatoriu

Oanaaa. spunea...

Uau, chiar vreau sa o citesc. Super recenzia, foarte convingatoare