miercuri, 6 mai 2015

Persepolis (#1-2) de Marjane Satrapi - NOU la ART



Descriere:

Persepolis este autobiografia alb-negru a lui Marjane Satrapi, traversând graniţele dintre culturi cu luciditate şi simţul umorului: de la copilăria petrecută la Teheran, trecând prin adolescenţa vieneză, până la plecarea definitivă în Franţa.

Inclus în toate listele de „lecturi obligatorii“ când vine vorba de romane grafice, Persepolis a fost de mai multe ori premiat la prestigiosul Festival de Benzi Desenate de la Angoulême (Franţa), iar în Spania a fost recompensat pentru mesajul antifundamentalist. Transformat într-un lungmetraj de animaţie, ai cărui coregizori au fost chiar Marjane Satrapi şi artistul Vincent Paronnaud, Persepolis a primit în 2007 Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes, fiind nominalizat şi la Oscar. 

A fost tradus în numeroase limbi şi s-a vândut în milioane de exemplare în toată lumea.

Descriere:

„Memoriile unei maturizări în Iranul revoluţionar, Persepolis aruncă o privire fără egal într-un mod de viaţă aproape necunoscut şi greu accesibil. Satrapi a ales să-şi spună remarcabila poveste într-o minunată carte de benzi desenate, unică şi indispensabilă. Îţi lasă o senzaţie ciudată, ca şi când ai citi un mesaj trimis într-o sticlă de un naufragiat.“ - Time

0 comentarii: