luni, 26 ianuarie 2015

Timpul indragostitilor (Iubire dincolo de timp #2) de Tamara Ireland Stone - In curand la LEDA





Continuarea romanului Iubire dincolo de timp.


Iubirea dintre Anna şi Bennett este mai mult decât o relaţie la distanţă: ea trăieşte în Chicago în anul 1995, iar el este un călător în timp şi vine din San Francisco, din 2012, aşa că cei doi nu ar fi trebuit să se întâlnească niciodată.


Nu este însă un aranjament perfect, căci Bennett nu poate rămâne în trecut decât pentru perioade scurte şi ratând intervale mari din propriul prezent pentru a fi cu Anna. Amândoi sunt totuşi optimişti că vor reuşi să rezolve problemele..., asta până când Bennett este martorul unui eveniment la care, în mod sigur, nu s-a aşteptat.

Deciziile pe care le va lua începând din acest moment vor conduce oare spre un viitor pe care nici el şi nici Anna nu şi-l doresc?

Cititorii familiarizaţi cu povestea Annei şi a lui Bennett din Iubire dincolo de timp vor fi captivaţi de al doilea volum al seriei. De data aceasta, evenimentele sunt relatate – în acelaşi ritm alert – din punctul de vedere al lui Bennett. O lectură ce nu trebuie ratată de pasionaţii cărţilor de dragos aventură. - School Library Journal

Focul (Vrajitor si Vrajitoare #3) de James Patterson - In curand la LEDA


Serie tradusă în 19 ţări • Bestseller Nr. 1 New York Times • Bestseller USA Today • Bestseller Publishers Weekly • Bestseller Entertainment Weekly • Nominalizat la Nickelodeon Kids’ Choice Awards, 2011


Whit şi Wisty Allgood au sacrificat totul pentru a conduce mişcarea de Rezistenţă împotriva nemilosului regim totalitar care le guvernează lumea.

Conducătorul suprem, Cel Care Este Unicul, a interzis tot ceea ce le este lor drag: cărţi, muzică, artă şi imaginaţie. Dar puterea tot mai mare a magiei celor doi fraţi nu a fost suficientă pentru a opri malefica demenţă a Unicului.

NU VEŢI GĂSI UNUL AICI.

Wisty ştie că a venit în sfârşit momentul să îl înfrunte pe Unicul. Dar lupta şi focul ei nu fac decât să canalizeze şi mai multă putere în fiinţa lui deja invincibilă. Cum ar putea ea şi Whit să se pregătească pentru iminenta confruntare finală cu nemilosul ticălos care le-a distrus lumea – înainte ca el să devină cu adevărat atotputernic?

NU EXISTĂ FINAL FERICIT.

În această uluitoare parte a treia a seriei VRĂJITOR & VRĂJITOARE, miza nu a fost nicicând mai mare – iar consecinţele vor schimba totul.

„ACŢIUNE DIN BELŞUG.” – The Associated Press

„INGENIOASĂ, CU DETALII PLINE DE CULOARE.” – Los Angeles Times

„DOI NOI EROI VOR STÂRNI ADMIRAŢIA CITITORILOR.” – yabookscentral.com

„COPII VS. ADULŢI, VIOLENŢĂ, MAGIE, MUZICĂ şi DRAGOSTE – TOATE ACESTE SUBIECTE FAC DIN CARTE UN ROMAN PROVOCATOR CARE VA PLĂCEA CU SIGURANŢĂ.” – voya

„DESCRIERI INTENSE ŞI O ULUITOARE IMAGINAŢIE.” – teenreads.com

„COPIILOR LE VA FI FOARTE GREU SĂ LASE CARTEA DIN MÂNĂ.” – sacramento book review

„IMAGINILE TERIFIANTE… ADUC LA VIAŢĂ ACŢIUNEA… CU O VITEZĂ ULUITOARE.” – slj

vineri, 23 ianuarie 2015

De neinvins de Laura Hillenbrand - NOU la Corint



SUPRAVIEŢUIRE. ÎNDÂRJIRE. ÎMPĂCARE

O POVESTE INCREDIBILĂ ŞI ADEVĂRATĂ

DIN 23 IANUARIE 2015 ÎNTR-O ECRANIZARE DE EXCEPŢIE ÎN REGIA ANGELINEI JOLIE!

DESEMNATĂ DE REVISTA TIME DREPT CARTEA DE NONFICŢIUNE A ANULUI 

CÂŞTIGĂTOAREA PREMIULUI PENTRU CĂRŢI BIOGRAFICE DECERNAT DE LOS ANGELES TIME

„Zguduitoare. […] Fascinantă. […] Cartea lui Hillenbrand este atât de cinematografică, iar evenimentele pe care le descrie atât de incredibile, încât nu îndrăzneşti să-ţi dezlipeşti ochii de pe pagină.” – PEOPLE

În copilărie, Louis Zamperini a fost un delincvent incorigibil. În adolescenţă, el şi-a orientat spiritul rebel spre atletism, descoperindu-şi un talent uimitor, care l-a dus la Jocurile Olimpice de la Berlin. După începerea celui de-Al Doilea Război Mondial, sportivul a devenit aviator. În luna mai a anului 1943, bombardierul său s-a prăbuşit în Oceanul Pacific şi Zamperini a supravieţuit pe o barcă de salvare vreme de 47 de zile. A urmat experienţa de coşmar a lagărelor japoneze pentru prizonieri de război. La limita rezistenţei, Zamperini a răspuns disperării cu ingeniozitate, suferinţelor cu speranţă, brutalităţilor cu revoltă. Soarta lui, triumfătoare şi tragică deopotrivă, avea să atârne de firul tot mai subţire al voinţei sale.

De neînvins este o mărturie de neuitat a rezistenţei minţii, corpului şi spiritului uman, adusă strălucitor la viaţă de Laura Hillenbrand.
TRAILER-UL FILMULUI:


sâmbătă, 17 ianuarie 2015

RECENZIE - Oraşul Sufletelor Pierdute (Instrumente Mortale #5) de Cassandra Clare

Descriere:

Întunericul ameninţă să îi înghită pe vânătorii de umbre. 

Există vreun preţ prea mare de plătit, chiar şi pentru dragoste? 

Când Jace şi Clary se întâlnesc din nou, Clary este îngrozită să afle că magia demonului Lilith l-a legat pe iubitul sau Jace de maleficul ei frate Sebastian. Jace se află acum în slujba răului. Conclavul este hotărât să îl distrugă pe Sebastian, dar nu există nicio modalitate de a face rău unuia fără a-l răni pe celălalt. În vreme ce Alec, Magnus, Simon şi Isabelle negociază cu elfii luminii, cu demoni şi cu nemiloasele Surori de Fier pentru a încerca să-l salveze pe Jace, Clary joacă şi ea un joc periculos. 

Eşecul ar însemna nu doar pierderea propriei vieţi, ci şi a sufletului lui Jace. Clary este dispusă să facă orice pentru Jace, dar poate să mai aibă încredere în el? 

Sau este cu adevărat pierdut?

RECENZIE:

Am ajuns şi la volumul cinci al acestei serii şi Doamne ce nebunesc şi tensionat a fost! 

Sincer după finalul volumului anterior nu prea-mi dădeam seama cum aveau lucrurile să se rezolve, cum avea să fie Jace şi mai ales cum naibii rezolvau situaţia fără să lovească în două părţi. Pentru că era foarte complicat şi părea că nimeni n-ar fi avut răspunsul, nici măcar Fraţii Tăcuţi sau Surorile de Fier. Chiar şi săracul Magnus nu mai ştia ce să facă. 

Cumva acest roman a fost unul cu tentă psihologică, pentru că fiecare şi-a aparat interesele, am avut parte de tot felul de dezvăluiri şi de declaraţii (de moarte, război, iubire, ură), de conflicte şi dialoguri bine scrise, realiste şi argumentate. 

Au fost personaje care m-au bucurat datorită deciziilor luate, ambiţiei şi dăruirii, dar au fost şi altele care din egoism sau naivitate (că să nu zic altfel) m-au enervat foarte tare. Printre acestea le-aş numi pe Jocelyn, care pe zi ce trece mi se pare mai egoistă şi mai irealistă legat de Clary şi de orice aspect al vieţii ei. Pur şi simplu nu acceptă că a crescut şi că are dreptul să facă ce vrea. Iar atâta timp cât o laşi şi accepţi că e vânător de umbre, cât de stupid să fii că să-i interzici să fie cu cel pe care-l iubeşte? Apoi ar fi Camille, care nu doar că e enervantă prin simplul fapt că există, dar şi pentru că-şi bagă nasul şi-i aţâţă pe ceilalţi. 
Şi cu părere de rău îl includ şi pe Alec. Pentru c-a făcut nişte lucruri la care nu m-aşteptam, a luat nişte decizii extrem de urâte şi îi dau dreptate lui Magnus. 

Nu vreau să discut plotul, întorsăturile de situaţie, acţiunea şi suspansul ce m-au dat peste cap, încât am citit cartea în mai puţin de patru ore. Dar pot spune c-a fost un volum solid, plin de emoţii de tot felul, duşmani, înjunghieri şi piedici. Şi fiind scris din mai multe perspective nimic nu e centrat, avem parte şi de Simon, de Jordan şi Maia, aflăm mai multe despre ei şi trecutul lor, Isabelle, Magnus şi Alec, Clary şi Jace, Jace şi Sebastian, şi Sebastian şi Clary. 

Chiar nu mai ştiu ce să spun, pentru că nu vreau să dau spoilere. Doar vă recomand seria, pentru că pe lângă ideea interesantă şi acţiunea şi suspansul care vin la sigur, tratează şi teme ca prietenia, familia, orientările sexuale, trădările, maturizarea şi altele.

miercuri, 14 ianuarie 2015

SISSI. Biografia Imparatesei Elisabeta de Austro-Ungaria de Ángeles Caso - In curand la Corint




Descriere:


„Elisabeta, Împărăteasa Austro-Ungariei, a fost o femeie complexă şi ciudată, sceptică până la nihilism, ironică până la sarcasm şi liberă până la capriciu. Mult prea liberă pentru epoca ei.

A fost frumoasă, inteligentă, cultă şi seducătoare. A fost rebelă, nemulţumită, melancolică şi încăpăţânată. Solitară şi maniacă. Niciodată nu s-a supus vreunei constrângeri. A detestat palatele şi Curtea. A urât convenţiile şi normele.         

 A dispreţuit frivolitatea. A fugit de ceremonii şi de evenimentele sociale. A refuzat să se afişeze în public şi şi-a ascuns chipul sub văluri şi evantaie mari. I-a dispreţuit pe nobili, pe regi, pe militari şi pe papi. S-a declarat anticlericală, antimilitaristă şi antimonarhică. A crezut că mariajul este o formă de sclavie.

I-a respectat pe nebuni. A iubit, mai presus de orice, vârfurile munţilor şi marea, singurătatea şi liniştea. A făcut gimnastică în fiecare dimineaţă, a fumat în anumite perioade şi a băut halbe mari de bere în cârciumi. N-a pus prea mult preţ pe viaţă.”

RECENZIE - Prinţesa Mecanică (Dispozitive Infernale #3) de Cassandra Clare

Descriere:

Tessa Gray ar trebui să fie fericită - nu toate miresele sunt fericite? Însă, pe când se pregăteşte pentru nunta ei, o plasă de umbre începe să se strângă în jurul Institutului din Londra. 

Un nou demon apare, unul legat cu sânge şi secrete de Mortmain, omul care plănuieşte să-şi folosească armata de automate , Instrumentele Mortale, ca să distrugă Vânătorii de Umbre. 

Mortmain mai are nevoie doar de o piesă pentru planul său. Are nevoie de Tessa. 

Iar Jem şi Will, care ocupă un loc important în inima Tessei, vor face orice ca să o salveze.

RECENZIE:

Spuneam în recenzia volumul doi că acesta va fi unul exploziv şi îndopat cu toate bunătăţile şi răutăţile posibile şi am avut mare dreptate. 

Dar nu mă voi apuca acum să vă povestesc, pentru că este ultimul volum şi aş strica totul. Însă este un volum extrem de cuprinzător, complex şi încărcat cu acţiune, emoţii de tot felul, suspans, întorsături de situaţie una după alta, şi mai puternică decât cea anterioară încât ajungi să ameţeşti şi să-ţi muşti pumnii. Ritmul este extrem de intens. 

Toate personajele, după cum ştim, au problemele lor şi dorinţele lor, iar aici a fost ca şi cum cineva a apăsat nişte butoane şi totul a ajuns la cote maxime. Tot folosesc cuvinte mari, dar n-am cum să mă exprim altfel ca să înţelegeţi intensitatea acestei cărţi, care mai e şi masivă ca număr de pagini. 

Se întâmplă o mulţime de lucruri, şi cum am zis, foarte repede, într-o succesiune ameţitoare şi doborâtoare, care te stoarce de emoţii şi de lacrimi. Trebuie să-i acordaţi atenţie şi timp acestei cărţi, pentru că în niciun caz nu e una din acelea pe care o poţi lăsa jos după ce-ai citit un sfert sau câteva capitole. Întrebări ţi se învârt în cap, răspunsuri sunt peste tot, duşmanii le respiră în ceafă, ei sar unii peste alţii, emoţii ies la iveală, discuţii aprinse, certuri, împăcări, bătăi şi lacrimi, morţi şi surprize ce te şochează. 

Ştiam că Prinţesa Mecanică e un roman bun şi ştiam de la mulţi că e complesitor şi minunat şi că finalul va fi aşa şi aşa... dar una e să auzi de la cineva, indiferent că-ţi vorbeşte convingător şi-l crezi, şi alta e să experimentezi tu. Pentru că tu vezi şi tu simţi, iar eu nu mai ştiu ce simt în momentul ăsta şi nici că mai ştiu de câte ori am dat apă la şoareci din cauza acestei cărţi. Iar dacă voi îmi ziceţi că n-aţi plâns măcar o dată atunci poate sunteţi unul din automatele alea; adică n-ai cum să nu simţi toate sentimentele alea şi să nu reacţionezi cumva. 

N-am un personaj preferat, dar am iubit câteva mai mult şi le-am admirat pentru anumite însuşiri sau acţiuni. Printre ele se află Magnus, pe care-l întâlnim şi-n cealaltă serie, iar faptul c-a fost şi-n această trilogie şi am aflat şi mai multe despre el şi am văzut ce-a făcut, m-au făcut să-l iubesc şi să-l admir şi mai tare. Apoi Jem şi Will, ca indivizi, dar şi ca prieteni, ca fraţi, m-a emoţionat enorm relaţia dintre ei, sentimentele lor, unul pentru celălalt, devotamentul şi dăruirea, şi toate acele clipe ce le-au împărţit. 

Momente bune au avut şi Sophie şi Gabriel şi Gideon. Şi să nu uit de Henry şi Charlotte, pentru că fiecare are un mare rol în trilogie, însă acţiunile lor şi consecinţele acţiunilor lor se întind şi-n seria cealaltă. Mi-a plăcut Charlotte pentru corectitudinea şi sinceritatea şi curajul cu care trata totul, şi faptul că nu lasă bărbaţii să o domine. Iar la acea vreme însemna foarte mult. Iar Henry, Henry cu invenţiile lui care poate în această trilogie n-au avut un efect aşa de puternic, dar dacă citiţi IM atunci veţi vedea. 

Iar Tessa... Tessa a fost... mi-a plăcut şi de ea, însă multe s-au întâmplat din cauza ei, adică n-a fost ea singura vinovată, dar în mare parte da. Iar dacă anumite decizii ar fi fost altele sau ea ar fi fost mai sinceră şi mai realistă cu ea însăşi, dar şi cu ceilalţi, atunci multe ar fi fost evitate şi mai puţine lacrimi. Oricum am admirat şi evoluţia ei ca personaj şi ca domnişoară, ca femeie, de-a lungul trilogiei. 

Această trilogie nu e ceva ce uiţi uşor şi nici Instrumente Mortale, aşa că sunt tristă că mă despart de aceşti oameni frumoşi, însă sper să-i mai văd sau să mai aud de ei în celelalte volume, ale seriei IM sau altă serie. Iar voi dacă n-aţi început nici una din aceste serii atunci ori nu vă plac, ori nu ştiţi ce pierdeţi.

Straniile si minunatele amaraciuni ale Avei Lavender de Leslye Walton - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

O carte despre ce înseamnă să te naşti cu o inimă care este tragic de umană.

Generaţii întregi ale familiei Roux au învăţat lecţia asta cu greu. Că dragostea îţi ia minţile. Se părea chiar că dragostea nebunească era un drept din născare al familiei, ceea ce arunca o umbră întunecată asupra celor mai recente progenituri ale familiei: gemenii Ava şi Henry Lavender. 

Henry rămâne mut mare parte din copilărie, iar Ava - în celelalte feluri, o fată absolut normală - se naşte cu aripi de pasăre.

Într-o încercare disperată de a desluşi motivul pentru care se născuse aşa, şi simţind acut nevoia de a se integra în grupurile copiilor de vârsta ei, Ava studiază istoria familiei şi se aventurează în lume prea puţin sau deloc pregătită pentru tot ce avea să descopere.

Titlul original: The Strange and Beautiful Sorrows of Ava Lavender

Coperta originala (cu link spre goodreads):

Zbor frant de Crystal Chan - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Este normal să păstrezi tăcerea şi să existe secrete în familie atunci când te naşti în aceeaşi zi în care îţi moare fratele. 

Aşa se întâmplă cu Jewel, o fată în vârstă de doisprezece ani, care trăieşte într-o casă a tăcerii şi a secretelor, însă un băiat nou-venit în oraşul ei din Iowa ar putea s-o ajute să găsească răspunsurile, în ciuda avertismentelor bunicului ei că acesta este o "fantomă", un spirit malefic.

Nimic nu contează. Doar Bird contează. Dar el a zburat departe...


Titlul original: Bird

Coperta originala (cu link spre goodreads):

Fluturi striviti de M. Anjelais - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Doi adolescenţi se simt atraşi unul de altul, promişi unul altuia încă din copilărie de către mamele lor visătoare. 

Fata este dulce, înţelegătoare şi banală. Băiatul e strălucitor, charismatic şi cu probleme de comportament.

Relaţia lor e plină de suişuri şi coborâşuri, iar acestea se transformă într-un punct culminant înfiorător care ar trebui să ducă la sacrificiul suprem...


Titlul original - Breaking Butterflies

Coperta originala (cu link spre goodreads):

duminică, 11 ianuarie 2015

RECENZIE - Printul mecanic (Dispozitive Infernale #2) de Cassandra Clare


Descriere:

În lumea magică a Londrei victoriene, Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture pe Charlotte, protectoarea ei, de la conducerea Institutului. Dacă se va întâmplă acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile. 

Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţă îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat. 

Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Dacă-l vor găsi pe Magistru, va putea oare Will să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei? 

În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.

RECENZIE:

Dupa cum se vede am inceput un mic maraton, pentru ca mi-am propus ca anul asta, sau chiar in zilele urmatoare, sa termin trilogia Dispozitive Infernale si seria Instrumente Mortale. 

Si inainte sa incep recenzia vreau sa spun ceva - foarte multi compara seriile si personajele, insa eu n-o fac. Pentru ca fiecare imi place in felul lui si seriile, desi se petrec cam in acelasi univers, sunt diferite, au un alt aer. Insa, daca ar fi sa-mi zic o parere, Instrumente Mortale imi place un picut mai mult, in momentul de fata. (poate si pentru ca e serie si am citit mai multe volume... printre alte motive)

Acest al doilea volum din trilogie mi-a placut mai mult ca primul dintr-un motiv si mi-a placut mai putin, tot din alt motiv. Si va zic si de ce.

Mi-a placut faptul ca s-a axat mai mult pe personaje, atat pe cele principale cat si pe celelalte, i-am cunoscut mai bine mental si sufleteste, am vazut ce vrea fiecare, ce simte, ce gandeste, ce temeri si vise arzatoare au. Plus ca avem ocazia sa observam si membri din celelalte familii, dar si dusmani de toate felurile. Il vedem iarasi si pe Magnus, ceea ce-mi face o placere cu fiecare ocazie. 
Iar din aceasta cauza, ca vedem mai mult personajele si cum evolueaza relatiile, de orice fel, dintre ele, volumul este foarte incarcat de emotii. Ca si-n volumul patru din Instrumente Mortale, ca sa aduc putin vorba, exista conflicte exterioare, unele mari ce-i includ pe toti, altele ce includ cativa, dar si cele interioare, care-i rod pe fiecare in parte. 

Faptul ca acest volum, cum ziceam, a fost puternic axat pe personaje, si pe trecutul si prezentul lor, te face cumva sa empatizezi si mai mult cu ele, dar ii contureaza si mai mult. Si n-am de gand sa vorbesc de situatia Will-Jem-Tessa, pentru ca nu pot. Si nici nu zic ca-mi place mai mult Will sau Jem, caci pentru mine ambii au plusuri si minusuri, si ii vad egali.

Acum sa vorbim de ce mi-a placut mai putin, si anume actiunea. E foarte greu, ca intr-un roman, sa ai centrare asa mare pe personaje si sa ai si actiune la fel de multa. Iar daca in cazul de fata personajele au tronat, atunci actiunea a fost mai putin prezenta si lucrurile au mers mai greu, uneori am avut impresia ca nu se intampla nimic si pe alocuri suspansul a fost de-a dreptul inexistent. Nu mi-a displacut ce s-a intamplat, dar am avut impresia ca putea fi mai mult, ca puteau fi mai multe raspunsuri gasite, ca puteam avea parte de mai multe informatii.

Si cu siguranta totul, sper, se va rezolva in volumul final al acestei trilogii, pe care abia astept sa-l citesc, si care din cauza a atator raspunsuri ce trebuiesc gasite si a atator situatii ce trebuie rezolvate si a atator tensiuni, va fi unul explosiv si, posibil, extrem de mare.

Recomand aceasta trilogie si seria Instrumente Mortale! Lectura placuta! : )

vineri, 9 ianuarie 2015

Sange de cerneala (Inima de cerneala #2) de Cornelia Funke - Nou la Art/Seria Excalibur


Descriere:

După un an de la întâmplările din Inimă de cerneală, Meggie înfruntă din nou personajele din cartea fermecată care i-a dat atâtea bătăi de cap în trecut. Doar că acum nu mai vin acestea în realitatea ei, ci Meggie însăşi se lasă atrasă între copertele cărţii¸ în căutarea unei lumi pure şi nestăpânite, asemenea lumii basmelor. Aşa începe a doua parte a aventurilor acestei fete magice şi încăpăţânate.

În carte, fata va întâlni zâne, oameni de sticlă, prinţi şi prinţese, şi se va vedea din nou nevoită să-şi salveze tatăl de la un pericol de moarte; însă întreaga aventură se va dovedi o provocare mult mai complicată fiindcă lumea stranie a cărţii are multe secrete şi ascunde multe pericole.

Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă de Sherman Alexie - In curand la YoungArt


Descriere:

Născut într-o rezervaţie de indieni Spokane, Arnold Spirit – zis şi Junior – trebuie să lupte de mic cu boala, cu sărăcia şi cu faptul că e diferit într-o societate care nu (mai) ştie cum să respecte diferenţele. 

Pentru că-şi dă seama că nu are niciun viitor dacă rămâne la şcoala din rezervaţie, decide să facă un gest neaşteptat pentru un puşti indian de paisprezece ani: se mută la o şcoală de albi, stârnind furia membrilor tribului şi a vechiului său prieten, Rowdy. Deşi se trezeşte printre oameni mai bogaţi decât el, aici se îndrăgosteşte, îşi face prieteni, intră în prima echipă de baschet a şcolii şi cunoaşte toată agitaţia spumoasă a adolescenţei.

Bazat pe experienţele personale ale autorului şi completat foarte inspirat de ilustraţiile memorabile ale lui Ellen Forney, Jurnalul complet adevărat al unui indian cu jumătate de normă este o carte înduioşătoare, extrem de amuzantă şi minunat scrisă care o să vă rămână mult timp în memorie.

Al cincilea val de Rick Yancey - In curand la Young Art


Descriere:

O invazie extraterestră distruge omenirea în patru Valuri succesive de nenorociri. Dar Al Cincilea Val este cel mai periculos, pentru că de data asta puţinii pământeni rămaşi în viaţă nu ştiu nici măcar ce îi ameninţă, cu atât mai puţin cum să înfrunte pericolul. Cassie, o adolescentă curajoasă de 16 ani, are o singură dorinţă: să îşi salveze frăţiorul – iar pentru asta nu se dă în lături de la nimic. 

Înaintea atacului, Ben Parish era un băiat obişnuit, dintr-un liceu obişnuit. Acum este soldat şi se vede obligat să aleagă între a avea încredere şi a deznădăjdui, între a se supune şi a se răzvrăti, între a-şi face datoria şi a-şi salva prietenii, între viaţă şi moarte.

Romanul lui Rick Yancey este diferit de orice carte sau film despre extratereştri la care vă puteţi gândi. Al Cincilea Val este cu mult mai înspăimântător. Poate pentru că pare atât de plauzibil. Mai aproape de noi decât am vrea să credem. Un roman fascinant, îndrăzneţ, o capodoperă a SF-ului modern.

„Fascinant şi original, Al Cincilea Val este un roman-tsunami care te prinde şi nu-ţi mai dă drumul. O poveste post-apocaliptică despre o invazie extraterestră, cu o eroină inteligentă şi vulnerabilă în mijlocul acţiunii.“

 New York Times

joi, 8 ianuarie 2015

RECENZIE - Orasul Ingerilor Cazuti (Instrumente Mortale #4) de Cassandra Clare


Descriere:

Războiul s-a terminat, iar Clary Fray se întoarce la New York, entuziasmată de planurile sale de viitor. Dar totul are un preţ...

În sfârşit, vânătorii de umbre fac pace cu locuitorii din Lumea de Jos. Clary se antrenează să devină vânător de umbre şi să-şi folosească puterea unică. Mama ei se căsătoreşte cu iubirea vieţii sale. Şi, mai important decât orice, Clary poate spune despre Jace că este iubitul ei.

Dar...

Cineva ucide vânători de umbre, iscând tensiuni între vânătorii de umbre şi locuitorii din Lumea de Jos, ceea ce ar putea duce la un al doilea sângeros război. Simon, cel mai bun prieten al lui Clary, nu o poate ajuta – mama lui tocmai a aflat despre el că este vampir, iar Simon este nevoit să plece de acasă. Când Jace începe să se îndepărteze de Clary fără să-i explice acesteia de ce o face, tânăra se vede forţată să investigheze adâncurile unor mistere care, odată desluşite, îi revelează un coşmar cum nu se poate mai groaznic: ea însăşi a pus în mişcare un lanţ de evenimente în urma cărora i-ar putea pierde pe toţi cei pe care-i iubeşte.

Inclusiv pe Jace...

RECENZIE:

Aproape ca-mi vine sa ma bat singura, deoarece nu stiu de ce naibii am ascultat de parerea majoritatii legat de acest volum. Recunosc ca la inceput nu m-a incantat cand am auzit ca miss Clare dorea sa transforme trilogia in serie, dar nici n-am sarit repede cu criticile si nici nu mi-am batut joc ca altii pe diverse site-uri sau media.

N-am avut asteptari cand am inceput romanul, doar curiozitate, caci descrierea suna bine, coperta este superba, ca de obicei, iar personajele s-au dezvoltat intr-un mod extrem de frumos si au devenit toti niste caractere bine formate.

Nu voi vorbi de plot in detaliu, caci este volumul patru, dar voi zice ca m-a surprins puternic din toate punctele de vedere. Am avut parte de suspans si actiune pe toate fronturile si-n fiecare capitol, iar cand nu era actiune exista tensiune intre grupuri, intre personaje, intre personaj si sine. Cred ca e cel mai bun volum de pana acum din serie din punct de vedere al personajelor si al dezvoltarii lor si prezentarii acesteia.

Toti mi s-au parut mai maturi, mai puternici, indrazneti si siguri pe ei: Clary (pe care chit ca n-am suportat-o prea bine inainte) care s-a schimbat foarte mult si e mai sigura pe ea, si a renuntat la toata drama adolescentina; Jace, care desi sarcastic ca intotdeauna, a devenit putin mai calculat; Simon, care mi se pare cel mai schimbat, in bine, personaj din toata seria, si mi-a fost dor de el. Alec si Magnus, care-mi sunt tare, tare dragi. Si altii. 

Avem parte de-o multime de vanatori de umbre, intalnim si alte creaturi, fiecare cu interesele ei, care mai de care sa mai arunce niste ura, niste intepaturi si niste indoiala, dusmanii noi sau vechi, isi fac iar simtita prezenta. A fost genial.

Spuneam la inceputul recenziei ca-mi vine sa ma bat singura. De ce? Eram gata sa nu mai continui aceasta serie, pentru ca de cand a aparut volumul asta, majoritatea doar de rau au zis: ca-i volum de umplutura, ca Simon e enervat si ce naibii se pune accentul pe el, ca Jace si Clary iar au luat-o pe campii etc etc. 

Iar eu acum dupa ce l-am citit (a se intelege devorat in cateva ore) am impresia ca or eu am citit alta carte fata de ei, or lor le fileaza o lampa. N-am stat sa ma gandesc daca a fost mai bun ca volumul trei si nici nu-mi pasa, dar romanul asta sta singur in picioare, e complex si are de toate: actiune, suspans, personaje bune si evoluate, complex, are intrigi si conflicte exterioare si interioare, are perspective multiple bine scrise si diferentiate, are personaje negative puternice si individualizate. 

Are emotii si sentimente de tot felul, si clipe de tensiune. Asa ca nu inteleg ce nu le-a placut lor. A, poate ca i-a deranjat faptul ca personajele au evoluat, au crescut mental, nu se mai poarta ca niste pusti fara griji si acum se implica in treburile celor mari, vad iubirea altfel si o simt altfel, invata ce inseamna daruirea si sacrificiul, si se gandesc ca mai bine tii departe pe cineva, pe care-l iubesti, decat sa-i provoci durere. Poate ca i-a deranjat lipsa de clisee sau dialogurile fara substanta.

Pentru mine acest volum a fost, asa cum am mai zis, superb, din toate punctele de vedere, am apreciat si actiunea si suspansul, si clipele de iubire si relaxare, am inteles ascunderea anumitor informatii sau secrete doar pentru a-l salva pe celalalt si poate unii nu pot trece peste, insa eu cred ca daca nu-i spui cuiva ceva ca sa-l aperi, atunci nu e tradare. 

Pentru mine acest volum e unul din cele mai bune din serie si datorita lui am de gand sa le citesc si pe celelalte back to back si sa termin si Dispozitive Infernale. Asa ca poate oricine sa zica ce-o vrea si putin imi pasa ca lor nu le place. Seria asta evolueaza frumos si abia astept sa ma bucur si de restul volumelor.

luni, 5 ianuarie 2015

RECENZIE - Provocarea vol.1 (Rephelimii #1) de Simona Stoica


Descriere:

In stravechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini condusi si instruiti de Azazeal Vellenhall, incearca sa impiedice declansarea unui razboi cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o gasi pe nepoata lui Azazeal – tanara Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. 

Insa cand descopera misterele care inconjoara conacul Wolfmaner si cine e raspunzator pentru crimele savarsite in urma cu 150 de ani, Desiree refuza sa isi accepte mostenirea si sa infrunte trecutul. Jack nu are de gand sa renunte si ar face orice ca sa salveze Havenul. Ii va castiga increderea, o va minti si o va seduce pentru a-si indeplini misiunea.

Provocarea a fost acceptata.

RECENZIE: 

Faptul ca sunt cititor pasionat *sau obsedat cum zic unii* e ca o sabie cu doua taisuri: am avut parte de-o multime de carti, de toate felurile si am trait in zeci de lumi etc, dar e un defect atunci cand citesc o noua carte. Ce vreau sa zic - cand ai citit mai putine n-ai de unde sa stii daca o idee a mai fost folosita sau scrisa de inca douazeci de ori, sa zicem, in stiluri si moduri diferite, deci esti impresionat mai usor si crezi ca-i originala. Daca ai mai citit si acele douazeci de carti, atunci originalitatea poate fi mai scazuta sau nula.

Am facut aceasta paranteza care pare sa n-aiba sens, dar veti vedea ca are. 

In primul rand ii multumesc autoarei pentru ca mi-a trimis acest volum si pe al doilea pentru a le citi si a posta niste recenzii sincere *ahm, cum fac de obicei*. In al doilea rand pot spune ca acest roman a fost o cursa interesanta si foarte rapida. L-am citit foarte repede si m-am bucurat din plin de actiunea si suspansul care au fost la cote maxime, spre bucuria mea, si inconstient am facut si paralele si comparatii.

Acum o sa ziceti 'ah, da nu pot sa cred! cum ai putut sa compari cartea asta cu altele?'; si aici revin la ce-am zis la inceput. In timp ce citeam, mintea mea vedea anumite elemente si cumva, inconstient, compara acest volum cu altele pe care le-am citit si care au la baza aceeasi idee.

Nu consider ideea pe care aceasta serie se bazeaza, pana acum, una originala si nici executia n-a fost originala, in totalitate. Da, a avut si elemente noi sau care m-au surprins putin, ceea ce imi place. Mi-au placut stilul cursiv si simplist al autoarei, descrierile au fost foarte vii si personajele au parut reale si realiste.

Ce m-a deranjat. Nu stiu daca sunt doar eu, chiar n-am citit nicio alta recenzie, dar mi s-au parut prea multe personaje. Iar daca au fost multe si dintr-o data, in capul meu s-a creat asa un terci. Au fost momente in care le-am incurcat, mai ales pe fete, si e ceva ce-mi displace enorm. Cred c-ar fi fost mai bine daca erau mai putine sau macar si mai puternic individualizate, parerea mea. 

Am observat, si aici iar revin la paranteza de la inceput, niste stereotipii, cum ar fi Des care uneori se enerva fara rost sau faptul ca brusc tipul strain nu mai era asa periculos si dubios, doar pentru ca a ajutat-o sau pentru ca era atragator. Sau ca tocmai in momentul cel mai tensionat sentimentele de iubire ies la iveala. Etc.

In tot ce-am zis pana acum am incercat sa arat ce mi-a placut si ce nu la aceasta carte. Si o sa fac si o mica concluzie - mi-au placut ritmul povestii, actiunea si suspansul, momentele de tensiune si decorul pe care autoarea a reusit sa le creeze. Nu mi-au placut crizele adolescentine, insta-love -ul care a fost slabut, dar a fost, si multimea de personaje care de la jumatatea cartii si pana spre final s-au contopit in cateva. 

Cred ca acest roman e unul bunicel, e provocator si bine scris, are actiune, descrieri si suspans, dar nu iese din Young Adult. Cu siguranta adolescentii si persoanele mai mici ca mine il vor aprecia si iubi mai mult, plus ca vor empatiza mai bine cu personajele si trairile lor. Si cred c-ar fi un punct de plecare daca vreti sa cititi ceva cu ingeri sau in acest caz cu rephelimi. 

Blog Tour - Heartlines (Thirty Seconds to Die #3) by S.G. Holster - REVIEW



Synopsis:

Sometimes in battle surrender is the strongest move of all.

Brett Owen, the son of a Sentori leader, promised himself he’d never do the work of his brotherhood - killing reborn souls. He’d been naïve to make such a vow. He’d been naïve about a lot of things – such as the bond of family and love.

Taunted by a Sentori hunter, Brett does whatever he can to survive, even if it means embracing his dark Sentori side and earning the unwanted attention of the Sentori leaders. His life had never looked so frantic. And all the while, his true family is infecting his heart and mind.

When his heart is tied to an unexpected soul, he finds himself fighting for a future he desperately wants to live to see. It becomes clear that whatever freedoms Brett is hoping to win will not be gained without a fight. Fragile lives that had been carefully woven together will be ripped apart swiftly and easily. 

Faith is betrayed.

Remorse and innocence intertwine.


About this author:

S.G. HOLSTER lives in California with her husband and their two daughters. She is the author of the THIRTY SECONDS TO DIE series. The third and final book in the series, Heartlines, will be published late in 2014.

Her Thirty Seconds To Die series includes:
Thirty Seconds To Die
Terrible Lies

Upcoming releases are:
Heartlines
To The Edge Of The Earth (standalone)

You can also find more about her here:
Facebook S.G. Holster
Twitter @s_holster
She loves mail from readers: s_holster@yahoo.com

REVIEW:

Because this is a sequel and conclusion to this series, this review is going to be very short. I don't want to spoil anything for anyone and I think is better if you just go and read this book, without reading my review.

It was an enjoyable read, very interesting and it gripped me from the first page. The pacing, the action and the suspense were everywhere and I don't know how I read it so fast and when. Also is very short, so.

But it wasn't dissapointing, the characters were good and very humanly, I felt a ton of emotions and many types of them, and I received answers for all my questions. 

I think this is the perfect book series/trilogy if you want something short, fresh and with great characters and suspense. Plus the covers are very beautiful. And the writing style is very simple but very descriptive and gripping and you can see everything. 

So, I don't know what to add, but as I said is a nice series and a nice conclusion and you can check it out!


duminică, 4 ianuarie 2015

RECENZIE - Circul Noptii de Erin Morgenstern

Descriere:

Sub cupola corturilor nocturne, in dungi albe si negre, te asteapta o experienta cu totul unica, o sarbatoare a simturilor - poti sa te pierzi intr-un labirint de nori, sa ratacesti prin meandrele unei gradini luxuriante construite din gheata, sa privesti uimit la contorsionista tatuata care se strecoara intr-o minuscula cutie de sticla si sa te imbeti cu miresmele de caramel si scortisoara ce adie ametitor prin aer. 

Insa, in spatele norilor de fum si al oglinzilor, se deruleaza o competitie crancena - un duel intre doi tineri magicieni, Celia si Marco - antrenati inca din copilarie sa concureze intr-un „joc“ implacabil de catre maestrii lor misteriosi. Necunoscuta celor doi, aceasta este insa o confruntare din care doar unul dintre ei va reusi sa iasa invingator, iar circul este scena pe care se desfasoara o batalie cumplita a imaginatiei si vointei.

Dar cand o dragoste profunda, pasionata si magica se infiripa intre cei doi protagonisti, batranii lor maestri trebuie sa intervina, iar consecintele vor fi periculoase pentru toti cei implicati.

RECENZIE:

Cartea asta a zacut in biblioteca mea mult timp, caci am cumparat-o chiar cand a aparut, iar apoi nu m-am mai atins de ea. De fiecare data cand o zaream, o luam si o rasfoiam putin, dar parca nu era momentul potrivit. Nu cred in coincidente sau destin, insa cred ca anumite carti trebuiesc citite la momentul potrivit, pentru ca sunt asa de speciale, incat schimba ceva in noi. Iar schimbarea doar atunci se poate intampla.

As putea scrie o recenzie extrem de lunga si de detaliata pentru acest roman, dar nu vreau; pentru ca as strica toata magia si nu s-ar potrivi deloc cu simplitatea cartii care te cuprinde cand incepi s-o citesti. Dar oare cartea asta e asa simpla? 

Sa va zic un mic adevar. Citisem un sfert din ea si mi se parea ca ceva lipseste, n-avea acea sclipire care sa ma bucure, parea doar ceva gri. Insa, magia exista si se strecoara usor printre pagini, firele se cuprind si se ating, iar fragmentele capata sens doar cand te-ai afundat si mai mult in poveste. La inceput ai impresia ca-s piese disparate si ca niciun capitol n-are sens, nu se leaga cu celalalt si personajele sunt doar niste  oameni foarte diferiti, rupti din lumile lor, si ingramaditi intr-o camera mult prea stramta. Dar nu-i asa. 

Inghit in sec si-mi musc buzele pentru ca nu doresc sa va destainui prea mult. Cartea asta trebuie citita si traita individual, pentru altfel tot farmecul dispare si toata aceasta lume extrem de fragila s-ar distruge mai repede ca o bula de sapun. Nici n-aveti idee cat de complex si vast e totul, cata culoare si viata si emotii exista intre acele coperti alb-negru si cat de stratificat este univesul Circulul. 

Fiecare personaj, fiecare gest al lor, fiecare capitol, fiecare cort si fiecare respiratie mai adauga un strat si inca unul la aceasta lume. Iar ea e ca un trandafir cu milioane de petale, fiecare unica si diferita, colorata si incolora, vie si moarta, mirositoare si inodora, intunecata si orbitoare. Sunt atatea contraste si asemanari izbitoare incat or sa va doara ochii si totusi o sa chinuiti sa-i tineti deschisi ca sa nu pierdeti spectacolul. 

Circul Noptii e ca un univers si fiecare capitol e o mica galaxie. In viata mea n-am mai intalnit o asa complexitate intr-un roman si niciodata nu mi-a fost mai greu sa fac o recenzie. Insa e ca si cum as incerca sa descriu miracolul vietii zicand ca soarele straluceste. Cumva e evident, dar e mai mult de atat. 

Ma bucur enorm ca am citit cartea si sunt sigura ca va ramane cu mine pentru mult timp. Mi-a facut placere sa cunosc toate aceste personaje minunate si am fost impresionata de faptul ca oricare din ei a fost personaj principal si nu doar al cartii, ci si al propriei povesti. Plus ca lumea cuprinsa intre aceste pagini, asa cum am mai zis, este de-o frumusete si-o fragilitate de nedescris. 

Recomand cu mare drag tuturor celor care cauta originalitatea in idei simple, frumusetea in uratenie, iubirea in ura, pacea in competitie, viata intreaga in niste personaje, curcubeul in alb, negru si gri, si mai ales o lume intreaga intre doua coperti.


REVIEW - Mending Michael (Hunter Hill University #2) by J.P. Grider


Mending Michael (Hunter Hill University #2) by J.P. Grider
Genre: Romance
Age category: New Adult
Release Date: December 13, 2014

Blurb:

There is a fine line between love and hate.

When bartender Mick Ross first sees Holly Buchanan walk into Donny's Bar, his heart comes to a halt. That is, until she serves him her fake ID and reveals her true nature when she's declined her drink.

Holly thinks Mick is an ass, and she has no clue why he can't stand her. Though, she does enjoy looking at his ass.

So, when Donny hires Holly to waitress at his bar, she must either deal with Mick's hatred toward her or give him a taste of his own medicine.

Tensions are high.
Comments are made.
Hearts are hurt.

But if there really is a fine line between love and hate, then Mick and Holly must decide on which side they stand.


About the Author: 

J.P. Grider is a Young Adult and New Adult author. She is the author of six novels. Her young adult series The Honor Trilogy consists of A Touch of Honor, A Man of Honor, and A Heart of Honor, while her first two novels - Unplugged (A Portrait of a Rock Star) and Maybe This Life - are standalone adult contemporary novels. Her most recent release is the new adult romance Calling California, which is the first in her Hunter Hill University series. The next book in the series – Mending Michael – will be released in October, 2014. All the books in the Hunter Hill University series will be standalone books and can be read in any order.

You can follow J.P. on Facebook at J.P. Grider, Author, on Instagram and Twitter @JPGrider1, and on her blog at jpgrider.com.

You can find and contact J.P. Grider here:

REVIEW:

I read Calling California months ago and even if I didn't enjoy it too much, I said it must be fair to give another chance to this author and read this novel. 

It was better than the first one and I enjoyed it more, but I can't say that it kept me captivated for the whole story and sometimes I couldn't connect really well with the character. Plus, maybe I wanted more of a original take than the usual romance thing and love/hate, you know. 

I don't say that weren't good things in this novel or that I disliked the characters, the whole plot or that wasn't good, but I wanted more from everyone and everything. If you think of this as a New Adult novel then is very good, but if you think of it as a novel then it doesn't have many things to offer. 

Maybe I'm hard to please and maybe I want more from the books that I read because I read a ton of genres and not just Romance and New adult, so my desires are many are different. But if you're not like me and you just love New Adult then maybe this will be perfect for you.