duminică, 30 noiembrie 2014

RECENZIE- Hotul fulgerului (Percy Jackson si Olimpienii #1) de Rick Riordan


Descriere:

Volumul prezintă aventurile lui Percy, un puşti de doisprezece ani care descoperă că este semizeu, fiind fiul unei muritoare şi al unui zeu. Ştim că tinerii cititori nu sunt foarte atraşi de poveştile mitologiei clasice, considerând că acest tip de lectură este dificilă şi lipsită de conexiuni cu societatea din zilele noastre.

 Dar cartea lui Rick Riordan contracarează aceste neajunsuri, fiind un excelent îndrumar mitologic, plin de aventură şi pe gustul copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 şi 15 ani. Rick Riordan reuşeste, cu multă abilitate, să plaseze istorisirile din cărţile lui Homer într-un context actual, folosindu-se de umor şi reconstruind aventurile clasice într-un ritm alert, ce ţine cititorul cu sufletul la gură. 


RECENZIE:

Nu stiu cat de populara este aceasta serie la noi, dar afara si mai ales in SUA, e imposibil sa n-auzi de ea. Si recunosc c-am fost putin sceptica, adica ideea suna interesanta, si am auzit doar pareri bune, insa e mai mult o serie middlegrade. Insa, din nou, acest gen imi da peste ochi, pentru ca ma indoiesc de el. De ce? Mi-a placut mai mult, de n ori mai mult decat speram.

Si desi aceasta carte este prima pe care o citesc de la Rick Riordan pot sa zic ca are o multime de atu-uri sa devina unul din autorii mei preferati. 

Ca de obicei, nu voi oferi spoilere sau prea multe detalii despre roman, dar o sa spun ca povestea este foarte frumoasa, actiunea si suspansul sunt extrem de inteligent folosite si dozate (doar ca sa-ti explodeze in fata cand te-astepti mai putin), autorul are un stil ce m-a prins de la primele cuvinte, iar personajele - toate chiar - m-au facut sa le iubesc.

Rick Riordan se foloseste de arhi-cunoscutii zei greci, dar si de semizei si alte creaturi mitologice, si creaza ceva proaspat, captivant, care te face sa razi in momentele de tensiune si sa tremuri cand ar trebui sa te bucuri. Stilul sau natural, ironic si curat fac aceasta carte de o mie de ori mai buna, decat daca ar fi fost scrisa de altcineva. 

Acest roman este salvat de trei mari lucruri: stilul autorului, personajele si  inteligenta punere in practica. Din punctul meu de vedere, daca a reusit sa ma cucereasca si sa ma faca sa iubesc o carte pentru 'tineri', m-a facut sa vad altfel zeii si creaturile mitologice, si relatiile dintre ei, si i-a prezentat pe toti intr-un mod atat de real, pur si simplu ai impresia ca-i ai langa tine si-i vezi sau ii poti auzi, atunci este geniala. 

De mica am iubit mitologia greaca si-am citit toate povestile legate de zei, eroi si creaturi, iar acum am ocazia sa le citesc, iarasi, insa avandu-l ca prieten pe Percy. Percy este un personaj extrem de real si realist, sarcastic si pe care vrei sa-l bati si sa-l pupi in acelasi timp. Replicile lui, gandurile, reactiile si ideile sale te fac sa razi, sa te intristezi si credeti-ma, n-aveti timp sa respirati. Daca sunteti cu Percy sigur vine cineva sau ceva dupa voi! 

Recomand aceasta carte si intreaga serie tuturor copiilor, tinerilor, adultilor si cui mai vrea sa citeasca ceva bun, bun, BUN! Nu mai pierdeti timpul, pentru ca pierdeti ceva si mai tare. Eu v-am lasat si merg sa citesc volumul II.


sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Urmărit de Lee Child - NOU la TREI


Descriere:

Jack Reacher, fost ofiţer în poliţia militară a Statelor Unite, e pus din nou în faţa unui caz complicat. Plănuind să ajungă în Virginia, în căutarea unei femei pe care nu a văzut-o niciodată, face autostopul. În maşina care se opreşte sunt doi bărbaţi şi o femeie ce pare extrem de îngrijorată. Din atitudinea lor, Reacher începe să suspecteze că ascund ceva.

FBI-ul lansează un apel de urmărire generală pentru că în zonă a avut loc o crimă şi o persoană a fost răpită. Oare însoţitorii de drum ai lui Reacher sunt implicaţi în această poveste? Iar fostul ofiţer din poliţia militară e doar o momeală?

Alături de Julia Sorenson, agent FBI, Reacher porneşte o anchetă pe cont propriu şi se trezeşte prins într-o conspiraţie uriaşă, în care nimic nu e ceea ce pare şi nimeni nu spune adevărul.

"Urmărit creează unul dintre cele mai reuşite personaje feminine din întreaga serie Jack Reacher." - The New York Times
"Subtil şi nuanţat, cu un stil seducător şi răsturnări irezistibile de situaţie." - Newsweek

Reacher continuă să conducă şi începu să se gândească la cele două baraje rutiere prin care trecuseră. Opt maşini şi opt poliţişti în fiecare loc, cu lanterne şi timp berechet pentru o inspecţie amănunţită. Se imagină pe sine în situaţia de om urmărit, cu înfăţişare obişnuită, călătorind singur, trezindu-se dintr-odată vulnerabil şi într-o situaţie riscantă, poate anticipând barajele rutiere dinaintea sa. Ce putea să facă un astfel de om ca să fie pregătit?
Putea să ascundă unul sau altul din acele indicii fatale, asta putea să facă.
Putea să-şi schimbe înfăţişarea obişnuită, cu fard, plastilină, peruci, piercinguri false, tatuaje false sau cicatrice false.
Trebuia să nu mai fie singur în maşină.
Ceea ce era simplu, chiar şi fără pricepere sau antrenament.
Putea să ia un autostopist de pe drum.

Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat acelaşi liceu unde a studiat şi J.R.R. Tolkien şi apoi a făcut studii în Drept la Sheffield. După facultate a intrat în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.

Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaş încă de la apariţie. Personajul lui Lee Child este un fost ofiţer din poliţia militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră ţara având slujbe dintre cele mai ciudate şi investigând cazuri dubioase şi complicate.Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.

De acelaşi autor, la Editura Trei, a apărut romanul Să nu te întorci niciodată!

În spatele norilor întunecaţi de Anne Holt - NOU la TREI


Ultimul roman al seriei Vik şi Stubø

Descriere:

Când experta în psihologie Inger Johanne ajunge să se implice, fără voia ei, în investigarea decesului unui băieţel de opt ani, suspectat de probleme comportamentale, bănuieşte că tragedia aceasta ascunde o realitate sordidă. În timp ce se străduieşte să descurce iţele încurcate ale unei morţi suspecte, se vede nevoită să înfrunte şi provocările din viaţa personală. Cu tenacitate si intuiţie, Inger Johanne reuşeşte să desfiinţeze aparenţele care domnesc în familia lui Ellen, prietena ei şi mama victimei, trăgând simultan un semnal de alarmă referitor la condiţia copiilor în familia modernă.

"Anne Holt alege drept fundal al poveştii atacul terorist care a avut loc pe 22 iulie, în capitala Norvegiei, oferind cititorilor un thriller social complex." - AdresseAvisen

"Un roman poliţist construit în jurul datei de 22 iulie 2011 – o zi neagră pentru Norvegia: pare un demers atât speculativ, cât şi riscant. Dar Anne Holt reuşeşte să creeze o naraţiune în care suspansul şi compasiunea omenească se îmbină perfect." - DAgblAdet

Fost ministru al justiţiei, avocat, jurnalist de televiziune şi reporter, Anne Holt este autoarea unor serii de romane poliţiste ce au cunoscut un succes imens în ţările scandinave, fiind ulterior traduse în peste 25 de limbi. 
A fost recompensată cu mai multe premii, printre care Riverton Prize şi The Norwegian Booksellers' Prize. În 2012 a fost nominalizată la Edgar Award. De asemenea, a fost nominalizată la Shamus Award şi Macavity Award. În octombrie 2012, lui Anne Holt i s-a acordat Great Calibre Award of Honor în Polonia pentru întreaga operă.

La Editura Trei, de aceeasi autoare, au aparut: Fericiţi cei însetaţi, Zeiţa oarbă, Doamna preşedintă, Eroare judiciară, Aşa ceva nu se întâmplă niciodată.

joi, 27 noiembrie 2014

FULGI DE IUBIRE - TREI POVEŞTI ROMANTICE DE CRĂCIUN de John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle - In curând la Editura Trei


Descriere:

Ce au în comun o furtună de zăpadă iscată în Ajunul Crăciunului, 14 majorete vesele, un restaurant Waffle House și un tip învelit în folie de aluminiu?

Răspuns: aceste trei povești romantice de Crăciun.

O furtună puternică de zăpadă aduce dragostea în viețile a trei adolescenți: o fată al cărei tren s‑a înzăpezit, un băiat ce înfruntă viscolul pentru a se întâlni cu prietenii săi, o altă fată cu inima frântă ce‑și vopsește părul în roz și visează să fie îngerul cuiva.

Trei dintre cei mai cunoscuţi autori americani de literatură pentru adolescenţi – John Green, Maureen Johnson şi Lauren Myracle – şi‑au unit forţele pentru a scrie povești pline de aventură, umor, romantism şi duioşie, ale căror fire se împletesc inteligent la final, într‑o carte numai bună de citit la gura sobei.

În aceste povești tandre, ingenios întrețesute, iubirea plutește printre fulgi de nea, beteală și cadouri de Crăciun! -- School Library Journal

Umor, romantism și personaje puternice – toate dau forță acestui efort narativ. -- Kirkus Reviews

Cărțile lui John Green au fost publicate în peste douăzeci de limbi şi figurează constant în topul celor mai bine vândute titluri al publicaţiei New York Times. Dintre cărțile sale, la Editura Trei au apărut: Sub aceeași stea, Căutând‑o pe Alaska, De 19 ori Katherine, Orașe de hârtie.

Lauren Myracle este autoarea a numeroase cărți pentru copii și adolescenți, printre care Shine, Kissing Kate, seria The Winne Years și The Internet Girls (sttyl și ttfn) – romane scrise în stilul mesajelor instantanee – bestselleruri New York Times.

Maureen Johnson a fost aleasă în 2012 Queen of Teen în Marea Britanie. Printre cărțile sale se numără 13 Little Blue Envelopes, Devilish, Girl at Sea, The Name of the Star și Suite Scarlett.

vineri, 21 noiembrie 2014

Maine de Guillaume Musso - NOU la ALL

Descriere:

Emma locuieşte la New York, are treizeci şi doi de ani şi încă îl mai caută pe bărbatul vieţii ei. Matthew locuieşte la Boston, şi-a pierdut soţia într-un cumplit accident de maşină şi îşi creşte singur fetiţa de patru ani. 

Cei doi se cunosc pe Internet şi, după un schimb de e-mailuri, cred că au în sfârşit dreptul la fericire. Dornici să se vadă, îşi dau întâlnire într-un micuţ restaurant italienesc din Manhattan. În aceeaşi zi, la aceeaşi oră, fiecare dintre ei intră pe uşa restaurantului. 

Sunt conduşi la ceeaşi masă şi totuşi... nu se vor întâlni niciodată. Joc al minciunilor? Fantasma unuia? Manipularea celuilalt? Victime ale unei realităţi care îi depăşeşte, Matthew şi Emma îsi vor da repede seama că nu e vorba de o simplă întâlnire ratată... 

O aventură misterioasă şi bulversantă, un roman ingenios, plin de romantism, suspans şi captivante răsturnări de situaţie. 

„Un thriller psihologic pe care nu-l poţi lăsa din mână.” France Info 

„O intrigă poliţistă palpitantă pe fondul unui triunghi amoros. Impresionant!” Metro 

„Musso este un iluzionist al suspansului.” Le Parisien  

joi, 20 noiembrie 2014

RECENZIE - GENIUL (Legenda #2) de Marie Lu


Descriere:

Republica se afla in pragul haosului : Electorul primo a murit, iar la putere a venit fiul sau, Andren. 

June si Day se alatura unui grup de rebeli care sunt gata sa il ajute pe Day sa isi salveze fratele. Ei le cer in schimb celor doi fugari un singur lucru : sa il asasineze pe noul elector. 

Dar daca rebelii se inseala si noul elector ar putea schimba fata republicii?

 RECENZIE:

După ce-am citit primul volum am simţit imediat nevoia să-l încep pe al doilea. Voiam să ştiu ce urmează, voiam să ştiu ce vor păţi Day şi June, ce se va întâmplă cu Republica, care era până la urmă faza cu aceşti Patriots. Sunt băieţi buni sau răi? Ce urmăresc? De ce vor să "dărâme" Republica şi mai ales cum naibii au atâta suport, pentru că de la arme, haine şi până la mâncare şi un acoperiş, nimic n-ar exista fără bani. Adică cineva îi sponsorizează. 

Nu vreau să mai fac pe aici supoziţii pentru că nu vreau să dau spoilere, pentru cei care n-au citit cartea asta, sau pentru cei care nici n-au început seria, însă trebuie să citiţi seria/cartea. Trebuie! E atât de bine scrisă şi plină de suspans şi întorsături de situaţie, şi personaje complexe... pur şi simplu te ţine în priză încât nu-ţi dai seama când zboară paginile. Devii atât de prins că nici să te gândeşti ce s-ar putea întâmpla nu poţi, pur şi simplu citeşti şi respiri, şi te enervezi şi alergi odată cu personajele. Day şi June sunt extratrdonari, n-am nimic de comentat şi chiar dacă sunt aşa de buni şi par perfecţi, sunt umani. Au şi calităţi şi defecte, iar asta adunată acţiunii şi felului în care e scrisă cartea fac din ea o lectură de neratat.

Marie Lu continuă să mă uimească, cu fiecare capitol, cu fiecare replică, cu orice întorsătură de situaţie sau insinuare. În ultima jumătate a cărţii şi mai ales ultima o sută de pagini devenisem aşa paranoică şi curioasă încât mai că mă lipisem de pagini. Dacă m-ar fi deranjat cineva atunci nu ştiu cum aş fi reacţionat. Acest volum e foarte bine scris, la fel ca primul, însă şi mai plin de acţiune, de suspans, conflictele o iau razna, iar Day şi June... ăştia doi mă termină. 

Acum abia aştept să-l citesc pe al treilea, şi din păcate ultimul, din această trilogie, pentru că mă ucide suspansul. Volumul ăsta s-a terminat prea, prea... arhhhhg... mă duc să citesc.


Kaiken de Jean-Christophe Grangé - NOU la TREI


Titlul original: Kaïken
Publicată de: Editions Albin Michel, 2012
Limba originală: franceză
Traducere de: Carmen Ciora
Anul apariţiei: 2014

Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă
Nr. de pagini: 512

Descriere:

Când criminalistul Olivier Passan şi soţia sa Naoko hotărăsc să divorţeze, nu au nici cea mai mică idee despre coşmarul care-i aşteaptă.
Pereţi mânjiţi de sânge, un fetus de maimuţică înghesuit în frigider, copii sub ameninţare... lucrurile o iau total razna!
Passan e convins că aceste acte de răzbunare sunt opera unui criminal pe urmele căruia poliţistul se află de luni întregi. Însă după ce acesta moare, Passan îşi dă seama că ameninţările au cumva legătură cu trecutul lui Naoko.
Se duce aşadar la Tokio ca să-şi găsească soţia. Acolo, descoperă secretul ei teribil…

Romanele lui Jean-Christophe Grangé, de la Le Vol des cigognes la Kaiken, au fost traduse în peste 30 de limbi şi adaptate pentru cinema. Este singurul romancier francez care-şi menţine locul de frunte în competiţia cu maeştrii genului, iar cărţile sale apar în topurile bestseller din multe ţări.

"Kaiken-ul era acolo, în teaca lui neagră din lemn de jacquier. Nu era surprins că Naoko nu-l luase cu ea — urâse întotdeauna acest cadou, simbol al violenţei şi al fanatismului Japoniei de altădată.
[...]
Brusc deschise ochii. Se scălda într-o baie roz. Pieptul îi era presărat cu picături roşii. La picioarele lui, o baltă de culoarea somonului făcea bule. Înălţă capul şi văzu că plăcile de faianţă erau mânjite cu dâre de sânge.
Se năpusti pe coridor, cu pistolul în mână. Deschise uşa cu grijă, în timp ce Diego se dădea somnoros la o parte, fără să înţeleagă ce se întâmplă.
Nimic neobişnuit. Shinji şi Hiroki dormeau liniştiţi.
Şiroind de apă, se întoarse în baie, scoase glonţul de pe ţeavă, apoi puse din nou piedica. În stare de şoc, îşi observă chipul în oglindă. Prin ceaţa roz, semăna cu o carcasă de vită, agăţată de un cârlig."
Jean-Christophe Grangé

Jean-Christophe Grangé (n. 1961) este reporter internaţional, scriitor şi scenarist. A colaborat cu publicaţii prestigioase, printre care Paris Match, Sunday Times sau National Geographic. După o activitate intensă în presa franceză şi internaţională a înfiinţat propria agenţie de presă, L&G. În 1991 şi 1992 a primit Premiul Reuter şi respectiv Premiul World Press, două distincţii importante în lumea jurnalismului.
Reportajele realizate de-a lungul anilor constituie o însemnată sursă de inspiraţie pentru cărţile sale. A publicat romanele Le Vol des cigognes (1994), Les Rivières pourpres (1998), Le Concile de pierre (2000), L'Empire des loups (2003), La Ligne noire (2004), Le Serment des limbes (2007), Misèrere (2008), La Forêt des mânes (2009), Le Passager (2011).

La Editura Trei a mai apărut romanul Pasagerul.

marți, 18 noiembrie 2014

O poveste haioasă de Ned Vizzini - NOU la YoungArt



Craig Gilner are 15 ani şi ambiţia l-a aşezat pe drumul visat. Are tot ce-şi poate dori un tânăr de vârsta lui – o familie iubitoare şi un loc la unul dintre cele mai prestigioase licee din Manhattan –, dar fericirea întârzie să apară. 

Odată prins în caruselul competiţiei şi al temelor pentru şcoală, viaţa devine pentru Craig un coșmar: se confruntă zi de zi cu tulburări de alimentaţie şi de somn, consumă marijuana, îşi accentuează starea de nefericire visând la iubita celui mai bun prieten al său şi se plimbă de la psiholog la psiholog sperând la marea Schimbare, care să-i facă viaţa suportabilă. 

Dar schimbarea nu apare până când, în toiul unei crize, Craig ajunge să-i cunoască pe pacienţii de la secţia de psihiatrie a unui spital din Manhattan. De la aceştia tânărul învaţă cum să-şi înfrunte temerile şi să privească viaţa cu mai multă îngăduinţă.

Inspirată din experienţa personală a lui Ned Vizzini, O poveste haioasă ne învaţă să zâmbim în faţa necazurilor şi ne arată că, uneori, fericirea se ivește din cele mai neașteptate situații. 

„Revelatoare şi pe deplin autentică... O carte care trebuie citită.“
The New York Times Book Review

RECENZIE - Testul Fierului (MAGISTERIUM #1) de Holly Black & Cassandra Clare

Descriere:

Focul vrea să ardă.
Apa vrea să curgă.
Aerul vrea să se ridice.
Pământul vrea să se lege.
Haosul vrea să devoreze.

Prieteni şi duşmani. Pericol şi magie. Viaţă şi moarte.

Majoritatea copiilor ar face orice pentru a trece Testul Fierului. Nu şi Callum Hunt. El vrea să-l pice. Toată viaţa lui, Call a fost avertizat de tatăl lui să stea departe de magie. Dacă trece Testul Fierului şi este admis la Şcoala de magie Magisterium, e sigur că îl vor aştepta numai lucruri rele.Aşa că face tot posibilul s-o dea în bară, dar ratează eşecul.

Acum, Magisterium îl aşteaptă. Este un loc pe cât de senzaţional, pe atât de sinistru, având sumbre conexiuni cu trecutul lui şi ascunzând iţele unui viitor incert. Testul Fierului este doar începutul, marele examen este încă o himeră…

RECENZIE:

Incep aceasta recenzie prin a spune ca nu-s de acord cu cei care zic ca aceasta carte e ca Harry Potter, sau ca aceasta serie copiaza cumva ideea si doar inlocuie personajele. Da, exista o scoala de magie, da, este un tanar special, DAR aici similaritatile se opresc. Si o sa va explic si de ce.

Intregul sistem magic este diferit, scoala si regulile sunt diferite, chiar si testele, lectiile, decorul, totul. Si as vrea, ca atunci cand apare o carte sau o serie noua, cititorii sa inceteze cu "oh, e la fel ca aia" sau "ah, nimic original". De unde stii?! Doar pentru ca au cateva elemente in comun? Atunci gandeste-te ca si eu as putea spune ca toate seriile distopice sunt la fel, doar o poveste, scrisa de bilioane de autori, cu diferite nume si personaje. Ar fi corect? Nu cred. Asa ca, incetati sa mai etichetati o carte daca n-ati citit-o, pentru ca nu e corect. Iar daca nu-ti place, atunci asta e, cui ii pasa?


Ok, acum daca am spus ce ma deranjeaza, sa ne intoarcem la poveste. Sincera sa fiu mi-a placut cartea mai mult decat speram. Pentru ca stiam ca este middlegrade. Dar a fost extrem de buna, plina de actiune si suspans, si a avut descrieri frumoase si atatea sentimente, si intorsaturi de situatie. Cred ca oricine poate citi acest roman, indiferent de varsta, pentru ca e foarte bine scris, si abordeaza magia intr-un mod nou si diferit. Nu e ca Harry Potter si intregul sistem de magie e diferit, asa cum am zis mai sus. N-am observat toate acele similaritati de care toti vorbesc si m-am bucurat ca nu se centreaza doar pe un personaj. Avem ocazia sa aflam mai multe despre Call si Tamara si Aaron, dar si despre colegii si profesorii lor.

O sa repet iar si iar faptul ca trebuie sa cititi cartea, pentru ca e superba, amuzanta, te pierzi in poveste, plina de actiune si suspans. Se intampla atatea lucruri si nici n-am simtit ca este prima carte. N-a fost ca altele in care te plictisesti cand esti la jumatate, pentru ca informatiile si prezentarea lumii se impletesc cu actiunea si testele si multe alte lucruri. Chiar recomand sa cititi aceasta carte, chit ca ati citit sau nu Harry Potter. Si nu conteaza daca va place sau nu middlegrade pentru ca nu pare unul, ci e chiar young adult. Asa ca pune-ti mana pe ea!

luni, 17 noiembrie 2014

RECENZIE - Cerul e pretutindeni de Jandy Nelson



Descriere:

CERUL E PRETUTINDENI și începe de la picioarele tale

Ar fi trebuit să mor de atâta suferință, nu să mă îndrăgostesc…


Lennie este o tânără de 17 ani, cântă la clarinet și iubește foarte mult cărțile. Își duce viața, liniștită și mulțumită, în umbra expansivei sale surori mai mari, Bailey.


 Însă, când Bailey moare subit, Lennie e catapultată in mijlocul scenei propriei sale vieți - și, în pofida experienței sale nule în privința băieților, se trezește dintr-odată oscilând între doi. Toby este fostul iubit al lui Bailey; durerea pierderii din sufletul lui o oglindește perfect pe cea a lui Lennie.


 Joe este sosit recent în orașul lor, tocmai din Paris, și este posesor al unui zâmbet atât de magic precum talentul lui, fiind un foarte bun interpret la chitară clasică. Pentru Lennie, unul e soarele, iar celălalt luna. Unul încearcă să o scoată din suferința cruntă, iar celălalt o consolează în aceasta. Dar când cei doi se intersectează, universul lui Lennie e pe cale să explodeze…

RECENZIE:

Mi-a placut tare mult cartea asta, dar Lennie mi-a dat, in majoritatea timpului, dureri de cap. 

N-am de gand sa vorbesc foarte mult, pentru ca as da spoilere, insa vreau sa va zic ca acest roman trebuie citit ca sa fie inteles. Nu cred ca e posibil ca intr-o recenzie sa redau toate emotiile, durerea, fericirea, furtunile interioare, si alte trairi, oricat as incerca. E un roman plin - pur si simplu te inunda cu emotii de la prima pagina. 

Mereu m-auziti spunand ca eu caut carti care sa transmita si sa ma faca sa simt. The Sky Is Everywhere e una din acele rare carti si mi-a facut mare placere s-o citesc. E o lectura extrem de usoara si de rapida, am citit-o in nici trei ore, insa foarte complexa si emotionanta. Totul pare extrem de real, te atasezi foarte usor de personaje si vrei sa ii intelegi si sa-i sustii. 

N-as zice ca e un roman trist, care sa te faca sa plangi, mie mi s-a parut mai mult melancolic si plin de-o tristete dulceaga, dar te rascoleste putin si dupa ce-l termini de citit, cazi pe ganduri. Nu cred ca e una din acele carti care dupa ce-ai citit-o iti dispare din minte, ci ramane acolo, alaturi de altele ce te-au ravasit.

Spuneam la inceput ca Lennie a fost singurul lucru din toata povestea ce m-a enervat. Sau mai bine zis unele decizii luate de ea, faptul ca mai niciodata nu stia ce-si doreste si cu cine sa fie, amestecand totul si ametindu-i si pe ceilalti. Nu exista clar, sau exista, un triunghi amoros, dar din cauza lui Lennie cumva el se formeaza. Si asta m-a cam facut sa scad o stea din rating, pentru ca a stricat din frumusetea romanului. 

Toby si Joe sunt draguti amandoi, diferiti, dar asemanatori si intr-un fel imi venea sa-i bat pe umar sau sa le zambesc, cand Lennie jongla cu ei si mai ca putin ii pasa, daca in egoismul si durerea ei, uneori falsa sau adevarata, daca ei sunt raniti. As zice ca ea a fost extrem de norocoasa sa ii aiba prin preajma, si m-am bucurat putin cand , tot datorita bunatatii lor si caracterului cald, la final totul s-a asezat la locul lui firesc.

Recomand acest roman celor care vor ceva proaspat, extrem de sincer si plin de sentimente, realist, care te face sa zambesti si totusi sa ai noduri in gat, si care, din cand in cand, vor sa mai ia o mica pauza de la cartile pline de actiune si paranormal sau distopice. 

Lectura placuta!

REVIEW - The Body Electric by Beth Revis


Synopsis:

The future world is at peace.

Ella Shepherd has dedicated her life to using her unique gift—the ability to enter people’s dreams and memories using technology developed by her mother—to help others relive their happy memories.

But not all is at it seems.

Ella starts seeing impossible things—images of her dead father, warnings of who she cannot trust. Her government recruits her to spy on a rebel group, using her ability to experience—and influence—the memories of traitors. But the leader of the rebels claims they used to be in love—even though Ella’s never met him before in her life. Which can only mean one thing…

Someone’s altered her memory.

Ella’s gift is enough to overthrow a corrupt government or crush a growing rebel group. She is the key to stopping a war she didn’t even know was happening. But if someone else has been inside Ella’s head, she cannot trust her own memories, thoughts, or feelings.

So who can she trust?

REVIEW:

Right now I don't know what to say, because this novel started slowly and it was like that until the middle and then, like a montagnerusse ride made me dizzy and spin me until I fell on my head. It blew my mind, honestly and I think this is the craziest novel that I've read so far, this year.

I don't want to give spoilers, so I won't talk to much, but... man, I wouldn't have guessed what was going to happen and who was who, and how the story was going to end. And Ella is such a complexe character and I loved her. She's so real and realistic and she knows a lot of stuff; plus she's such a strong heroine and she has a ton of ambition. I liked Jack too, even sometimes it was kinda hard to see and understand him from Ella's perspective.

This book is good if you want a hell of a ride. Is good when you want something really original, well written, with such fabulous characters and an amazing plot. And I don't want to think about the plot twists that made my head explode. Such an amazing read and I'm glad that I read it. Highly recommend you to pick this up, even if you're not a SF fan or a dystopia fan. It doesn't matter. 



Received through NetGalley! Thanks!

sâmbătă, 15 noiembrie 2014

RECENZIE - Playlist pentru Nick si Norah de David Levithan, Rachel Cohn

Descriere:

Ce zici de o noapte cu Nick si Norah la New York? Pe locuri, fiti gata, start: Norah si Nick sunt pregatiti sa-si asume riscurile unui salt in necunoscut. 

O poveste lunga cat o noapte newyorkeza despre un baiat si o fata care ajung, prin forta destinului si a muzicii, parteneri intr-o sumedenie de aventuri amuzante. Cei doi se descopera unul pe altul dupa ce Nick o roaga pe Norah, la finalul unui concert dintr-un club, sa fie prietena lui... pentru doar cinci minute.

O intalnire intre doua lumi aparent diferite, cu exceptia pasiunii pentru muzica: Norah e fiica rebela a unui mare producator muzical, Nick e basist si compozitor intr-o trupa underground de queercore. Intamplarea face ca amandoi sa aiba inima franta dupa esecuri in dragoste.

Un volum proaspat, inteligent, amuzant si, in ciuda limbajului licentios pe alocuri, deloc lipsit de duiosie. O carte pentru tinerii si nelinistitii de toate varstele.

RECENZIE:

Am citit de aceiasi autori  Dash & Lily's Book of Dares, dar si Zi dupa zi de David Levithan, si la cat am iubit aceste carti m-asteptam sa se intample la fel si cu asta. Dar am fost dezamagita.

Stiam ca-i foarte scurta, nu ca celelalte doua ar fi fost niste romane enorme, si stiam cam despre ce-i vorba, insa nu m-a deranjat scurtimea cartii, cat repezirea evenimentelor, fragila si fugara caracterizare a personajelor, lipsa de emotii si sentimente si non-existenta diferentiere a vocilor.

Sunt genul de cititor care asteapta de la o carte, indiferent cate pagini are sau in cat timp se petrece actiunea, ca evenimentele sa curga normal si nu sa citesc ca ne aflam in bar si peste doua fraze suntem afara, apoi ne aflam la capatul orasului si iar in alt bar. Vreau sa ma lasi sa respir, sa constientizez ca ma "misc" si sa cunosc si eu personajele calumea. Nick si Norah mi s-au parut extrem de subtire caracterizati, uneori mi s-a intamplat sa nici nu observ cand se schimba perspectiva, bine ca sunt fata si baiat, si faci singur diferenta.

Nu m-am bucurat, n-am ras, n-am plans; zici c-am citit ceva fad. Si am incercat sa empatizez cu personajele, am vrut sa intru in poveste, s-o plac, dar n-a mers. Cred ca pentru mine a fost prea copilareasca, scriitura mi s-a parut dezinteresata, fragmentara, totul a fost parca un schelet al unui roman si nu ceva complet si complex. Si sa nu ma luati cu faptul ca are putine pagini. O carte nu e buna doar daca are pagini multe. 

Comparand romanul asta cu Dash & Lily's Book of Dares, care este scris tot de cei doi, si care m-a incantat si mi-a oferit doi prieteni noi, acesta este slab. Si cum ziceam mai sus, daca intr-un roman imi pui actiunea pe fuga si-mi strici personajele sau nu-mi oferi emotii, atunci oricat de bun ar fi si de simpatic, mie nu-mi place. Pentru ca nu ma poate atrage si interesa povestea cuiva daca acea persoana nu-mi place.

Nu vreau sa nu cititi romanul pentru ca mie nu-mi place! Nu vreau sa-l urati din cauza mea! Vreau sa-l cititi si sa vedeti singuri ce credeti. Poate va fi favoritul vostru sau poate nu. Aceasta recenzie e doar o parere proprie si personala si nu trebuie luata ca o nota de capatai sau ca o eticheta a cartii. Pentru ca si eu iubesc multe carti si serii batute cu pietre si arse pe rug de altii. 

Asa ca dati-i o sansa! Si asa n-are pagini multe! :))

vineri, 14 noiembrie 2014

Camera de Jonas Karlson - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Meticulos şi cu tendinţe compulsiv-obsesive, Bjorn se consideră o persoană riguroasă şi harnică şi face totul pentru a avansa. Dar aceasta este doar imaginea sa despre sine, căci toţi ceilalţi colegi îl văd ca pe un retardat cu iluzii de grandoare. 

Iar când Bjorn descoperă o cameră misterioasă, care exercită o atracţie inexplicabilă asupra lui, lucrurile se îndreaptă rapid spre un conflict major între percepţia sa
şi a colegilor săi despre realitate...

O poveste minimalistă, scrisă cu mare talent care analizează un subiect kafkian al diferenţei dintre aparenţă şi realitate.

Cazul Thomas Quick. Crearea unui ucigas in serie de Hannes Rastam - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Thomas Quick a fost condamnat pentru opt crime şi a mărturisit douăzeci şi cinci. Era considerat, în general, cel mai nemilos criminal, violator şi canibal din istoria Scandinaviei. În primăvara anului 2008, Hannes Rastam, un renumit jurnalist de investigaţie, s-a întâlnit cu Thomas Quick în spitalul de boli mintale unde acesta îşi executa sentinţa. 

A fost o întâlnire care a avut consecinţe pe termen lung pentru amândoi. Jurnalistul a început să studieze cazul, să citească şi să recitească verdictele şi să analizeze reconstituirile realizate de poliţie. A reuşit să cerceteze o sumedenie de documente care până atunci nu fuseseră luate în seamă, rapoarte medicale din spital, rapoartele personale ale poliţiştilor implicaţi în caz. 

În curând l-a cuprins o bănuială teribilă, iar din munca lui acribică a rezultat un puzzle care reconstruia povestea creării celui mai teribil criminal în serie al Suediei. Răspunsul la misterul lui Thomas Quick s-a dovedit a fi mai înspăimântător decât omul însuşi.  

Un rucsac pentru intreg universul de Elsa Punset - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Cât trebuie să dureze o îmbrăţişare? Ce importanţă au îmbrăţişările în relaţia noastră cu ceilalţi? La ce ne foloseşte plansul? Ce putem să facem pentru a ne schimba destinul? Cum învăţăm să ne fie teamă? De la ce vârstă învăţăm să minţim? De ce simţim invidie? De câţi prieteni avem nevoie ca să fim fericiţi?

La acestea şi la multe alte întrebări, transcendentale şi cotidiene, ne răspunde Elsa Punset în această carte, concepută ca un ghid indispensabil pentru a ne cunoaşte pe noi înşine, pentru a ne înţelege comportamentul în diferite situaţii. Această carte ne ajută să-i înţelegem mai bine pe cei din jurul nostru şi ne îndrumă cum să ne controlăm emoţiile. 

Prin cuvinte simple şi transparente, Elsa Punset demonstrează că pentru a ne schimba viaţa "nu avem nevoie de atât de multe lucruri pe cât suntem tentaţi să credem: într-un rucsac încape tot ceea ,,ce ne ajută să înţelegem şi să gestionăm realitatea înconjurătoare".

Casa de chihlimbar de Kelly Moore - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Sarah Parsons nu a fost niciodată la Casa de chihlimbar, uriaşa vilă din Maryland aflată în proprietatea familiei ei de generaţii întregi. Nu s-a plimbat niciodată prin labirintul misterios şi nu a explorat cotloanele
ascunse ale casei; nu a dansat în sala de bal şi nici nu a căutat diamante ascunse în zidurile casei.

Dar toate astea sunt pe cale să se schimbe, căci odată cu moartea bunicii, ea împreună cu mama şi fratele ei se instalează la Casa de chihlimbar unde va descoperi viziuni din trecut, personaje misterioase şi pline de răutate sau obiecte stranii care par să transceandă secolele.

Calaul credincios de Joel. F Harrington - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Actul de justiţie din perioada Renaşterii şi a Reformei se încheia de multe ori pe eşafod. Uneori infractorii erau alungaţi din oraş cu biciul sau cu nuielele, alteori erau trimişi pe eşafod pentru că recidivaseră ori fapta lor presupunea pedeapsa capitală. Deşi era cel mai detestat personaj al justiţiei, călăul devenise un personaj esenţial care, cu sabia şi instrumentele sale de tortură, reprezenta ultima redută a legii.

Pornind de la cronica personală a lui Frantz Schmidt, unul dintre cei mai cunoscuţi şi activi călăi din istoria Nürnbergului, Joel F. Harrington reconstituie o perioadă pe care istoria a îngropat-o în tabuuri şi stereotipii. Se foloseşte de această ocazie pentru a distruge miturile clădite în jurul acestei meserii detestate şi pentru a explica mecanismele disciplinei şi pedepsei din lumea postmedievală. Poate din pricina faptului că este o apariţie culturală sumbră, figura călăului a fost de multe ori prezentată monodimensional, ca un fel de vârf de lance pentru obscurantismul şi absolutismul din acele perioade revolute.

Sotia tacuta de A.S.A. Harrison - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Jodi şi Todd se află într-un moment de cumpănă al relaţiei lor. Totul e în pericol, inclusiv viaţa prosperă pe care o duc în locuinţa lor din Chicago. Chiar dacă nu sunt căsătoriţi, sunt împreună de peste douăzeci de ani. El este un antreprenor bogat, iar ea, psihoterapeută.

Romanul este un thriller psihologic despre căsnicie şi crimă, rutină şi nevoia de nou, despre disoluţia unei relaţii, relatat alternativ din perspectiva celor două personaje principale.

Afacerea Columb de Steve Berry - In curs de aparitie la RAO


Descriere:

Câştigător al premiului Pulitzer, Tom Sagan este un jurnalist de investigaţii care a scris articole dintre cele mai interesante despre subiecte arzătoare din întreaga lume. Dar reputaţia sa profesională este adusă la zero în momentul în care un articol controversat despre o zonă măcinată de războaie este considerat o înşelăciune. În prezent, este nevoit să trăiască chinuit de deciziile greşite pe care le-a luat şi cu adevărul şocant pe care nu îl va putea dovedi niciodată - căderea sa fiind un act deliberat pus la cale de un duşman necunoscut.

 Însă în momentul în care este pe punctul de a-şi curma viaţa pentru a pune capăt suferinţei, destinul intervine printr-un străin enigmatic care vine cu o cerere ce nu poate fi ignorată. Zahariah Simon are nevoie disperată de ceva ce numai Sagan poate avea - cheia unui mister de 500 de ani, o comoară cu implicaţii politice controversate în lumea modernă. Pentru amândoi, Simon şi Sagan, miza este mare, motivaţia - foarte personală, iar consecinţele conflictului dintre ei pot fi cu adevarat catastrofice.

Steve Berry scrie un nou roman plin de aventuri palpitante care îl poartă pe cititor într-o căutare riscantă, din Florida la Viena şi Praga, iar în final, prin munţii Jamaicăi, unde doi bărbaţi încearcă să îşi încheie socotelile, printr-un joc periculos care va schimba tot ceea ce ştim despre descoperirea Americii.

Omul pictat ( Demon #1) de Peter V. Brett - NOU la Nemira

 Autor: Peter V. Brett
 Titlu original: The Painted Man
 Traducere de: Ana-Veronica Mircea
 Colectia: Nautilus SF
 ISBN: 978-606-579-859-5
 Numar pagini: 640
 Format: Soft 130 x 200 mm
 Aparitie: Oct 2014
 Domeniu: SF, Fantasy & Horror

Descriere: 

Omenirea a ajuns prizoniera unor creaturi ivite din adâncurile pământului când apune soarele, care distrug tot ce le iese în cale până în zori. Atunci soarele le alungă în văgăunile din care au apărut.

Se întunecă și cei câțiva supraviețuitori se ascund în spatele unor simboluri magice, a căror putere se pierde în negura timpurilor. Anii trec, satele sunt din ce în ce mai departe unul de altul și demonii își continuă atacurile. Un mesager îl învață pe Arlen că frica e cel mai mare rău din lume. Leesha e distrusă din cauza unei minciuni. Destinul lui Rojer se schimbă pentru totdeauna grație unui drumeț care poposește în oraș. Dar toți trei visează la o lume în care oamenii nu se vor mai ascunde în spatele zidurilor și simbolurilor magice.

Din toate bogatiile de Stefano Benni - NOU la Nemira

  
Autor: Stefano Benni
 Titlu original: Di tutte le ricchezze
 Traducere de: Alexandru Macovescu
 Colectia: Babel
 ISBN: 978-606-579-901-1
 Numar pagini: 240
 Format: Soft 120 x 220 mm
 Aparitie: Nov 2014
 Domeniu: Literatura clasica si contemporana

Descriere:

Martin și Michelle. Un profesor universitar în vârstă, retras într-o casă din Alpi, și o tânără care-și caută drumul, o vreme desprinsă de lumea dezlănțuită a orașului. Un univers închis într-un trecut din care nu există ieșire se întâlnește cu un univers deschis spre un viitor visat. Un bărbat se întâlnește cu o femeie și totul s-ar putea schimba. Tristețe și ironie, muzică și versuri. Din toate bogățiile rămân o stare, o zi, o întâlnire.

Bestseller în Italia, romanul lui Stefano Benni scrie din nou povestea întâlnirii dintre un bărbat și o femeie. O scrie altfel, cu alte ritmuri, alte întrebări și alte neliniști, între comedie și tragedie.

Pantofarul si moartea de Peter James - NOU la Nemira



Titlu original: Dead like you
Traducere de: Mihnea Columbeanu
Colectia: Suspans
ISBN: 978-606-579-877-9
Numar pagini: 776
Format: Soft 107 x 178 mm
Aparitie: Oct 2014
Domeniu: Literatura politista, thriller, aventuri

Descriere:

După balul de Anul Nou, o femeie e violată în drum spre hotelul său, la Brighton. Peste o săptămână, altă femeie e atacată. Agresorul face prăpăd și pleacă și cu pantofii victimelor.

Detectivul Roy Grace își dă seama de asemănările dintre câteva crime comise în anul 1997. Astfel în poveste apare Pantofarul. Cine este el?

Grace și echipa lui se trezesc într-o cursă infernală. Au la dispoziție un timp limitat ca să identifice următoarea victimă și să-i salveze viața.

VIERMELE DE MĂTASE (Cormoran Strike #2) de Robert Galbraith / J.K. Rowling - în curând la Editura Trei


Descriere:

Când scriitorul Owen Quine dispare, soția lui apelează la detectivul particular Cormoran Strike. La început, femeia crede că soțul ei a plecat pentru că a vrut pur și simplu să fie singur câteva zile – așa cum a mai făcut înainte – și îi cere lui Strike să-l găsească și să-l aducă acasă.

Dar, pe măsură ce ancheta lui Strike înaintează, devine limpede că dispariția lui Quine implică mai multe decât și-ar fi imaginat soția lui. Scriitorul tocmai a finalizat un manuscris în care face câte un portret necruțător aproape fiecărei persoane pe care o cunoaște. Dacă romanul ar fi publicat, ar distruge vieți – așadar, sunt mulți care ar vrea să-l reducă la tăcere pe Quine.

Iar când scriitorul este găsit ucis cu brutalitate în împrejurări stranii, pentru Strike devine o cursă contracronometru să înțeleagă ce l-a împins pe ucigașul nemilos să comită acea crimă atroce...

Oferind o poveste ce se citește pe nerăsuflate, cu răsturnări de situație la tot pasul, Viermele de mătase este al doilea roman din mult apreciata serie care îi are drept protagoniști pe detectivul Cormoran Strike și pe tânăra și curajoasa lui asistentă, Robin Ellacott.

„O poveste despre ranchiună și crimă într-o lume literară toxică. Pur și simplu, nu te poți opri din citit.” - Sunday Times

„Un roman pe care-l devorezi!”- Telegraph

Viermele de mătase este un roman captivant în care personajele memorabile nu sunt ucigașul sau victima, ci detectivul însărcinat cu rezolvarea cazului și asistenta sa.” - New York Times

„Condimentat cu un umor subtil și replici savuroase, Viermele de mătase e o lectură extrem de agreabilă.” - The Times

ŞOCUL CĂDERII de Nathan Filer - în curând la Editura Trei


Descriere:

Sunt cărți pe care nu le poți lăsa din mână și care te fac să pierzi nopți.
Sunt cărți care aruncă o lumină puternică asupra zonelor umbrite ale vieții noastre.
Sunt cărți care, grație talentului cu care sunt scrise, îți rămân în minte zile în șir.
Șocul căderii este una dintre aceste cărți.

Un portret extraordinar al prăbușirii unui tânăr în abisul bolii mintale. Un roman curajos și remarcabil semnat de una dintre cele mai promițătoare voci ale ficțiunii contemporane.

„Cu acest volum amuzant și dureros, pe care îl veți adora, Nathan Filer calcă pe urmele lui Mark Haddon în O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții!” - Daily Mail

„Un roman uluitor. Ambițios și minunat realizat, deopotrivă șocant, chinuitor și sfâșietor. Scriitura e remarcabilă, greu de crezut că e un debut.” - S. J. Watson

„O lectură captivantă, antrenantă, cu pasaje de-a dreptul poetice.” - Guardian

Nathan Filer este scriitor și lector de Creative Writing la Universitatea Bath. A făcut muncă de cercetare în secția de psihiatrie a Universității Bristol și a lucrat ca asistent medical în spitale de psihiatrie. A scris pentru radio și TV. Susține și recitaluri de poezie, având frecvent turnee literare în Marea Britanie.

SECŢIUNE PRINTR-UN ORAŞ BOLNAV de Serge Brussolo - în curând la Editura Trei


Descriere:

Podul de oţel, construit în două zile, crea impresia că un schelet uriaș de libelulă se strecurase de pe întinderea câmpiei ca să se așeze pe pântecele vasului și căpitanului îi fusese întotdeauna groază de insecte. În mod curios, grinzile vibrau diferit în funcţie de vârsta și sexul celor care treceau pe pod. Era și nota muzicală specială pentru copii sau pentru grupurile de copii, nota pentru adulţi… Noaptea, doar ascultând, căpitanul știa cine trecea.

„SF-ul suprarealist al lui Brussolo oferă cititorilor o experienţă alternativă la science-fictionul tradiţional – una care, așa cum a sugerat cândva Nabokov, trebuie asimilată nu doar cu intelectul. - Science Fiction Studies

Serge Brussolo (n. 1951) a revoluţionat din anii ‗80 literatura science-fiction franceză prin stilul lui original. Premii literare: Grand Prix de l'Imaginaire, în 1979 pentru Funnyway, în 1981 pentru Vue en coupe d‘une ville malade și în 1988 pentru Opération serrures carnivores. Premiul Rosny Aîné pentru nuvelă în 1981 pentru Subway. Premiul Apollo în 1984 pentru Les Semeurs d‘abîmes. Premiul Roman d‘Aventures în 1994 pentru Le Chien de minuit. Marele premiu RTL-Lire în 1995 pentru La Moisson d‘hiver. Marele premiu Paul-Féval de littérature populaire în 2004 pentru Le Château noir.

În România au apărut: Mâncătorii de ziduri, Moartea cu melon, Kamikaze spaţiali, Carnavalul de fier, Febra, Ira melanox etc.