duminică, 28 octombrie 2012

RECENZIE - Juramant de sange (Academia Vampirilor # 4) de Richelle Mead

Descriere:

PANA UNDE VA MERGE ROSE CA SA-SI TINA JURAMANTUL? 

Atacul recent de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria scolii, sacrificand vieti de elevi moroi si dhampiri, profesori si gardieni. Ba, mai mult, strigoii au luat cu ei un numar de victime. 

Dar pentru Rose una singura conteaza... Dimitri Belikov. Si este obligata acum sa aleaga: fie isi respecta juramantul vietii, acela de a o apara pe Lissa - cea mai buna prietena a ei si ultima supravietuitoare a neamului Dragomir -, fie sa renunte la Academie si sa se aventureze in lume, vanandu-l pe barbatul iubit. 

Va trebui sa mearga pana la capatul pamantului ca sa-l gaseasca pe Dimitri si sa-si respecte juramantul pe care i l-a facut, implorata de el. Dar intrebarea este, atunci cand va sosi momentul, va mai vrea el sa fie izbavit? Iar Rose, va gasi ea taria de a-l ucide? 

RECENZIE:

Am citit volumul acum cateva zile si era sa si uit sa-i fac recenzie. Chiar daca seria imi place mult pot sa zic ca din toate volumele citite pana acum acesta ar fi cel mai bun; poate pentru ca iti da suspans la fiecare pas si te intrebi ce intorsaturi de situatie pot exista si mai ales daca prietenii noi sunt cu adevarat prieteni si nu vor sa te arunce pe geam *asa cum va afla pe propria piele Lissa*. 

Dupa cum stiti Rose ia decizia de a pleca de la Academie si a merge in Rusia, pornind pe urmele lui Dimtri sa-l ucida si sa-i ofere pacea. Insa nu totul e asa simplu cum pare si Rose va afla singura cat de greu e sa te afli singura intr-un loc pe care nu-l cunosti si mai ales sa mergi orbeste dupa ceva ce ajunge sa fie o obsesie mai mult sau mai putin bolnava. Insa cu ajutorul unor noi amici incepe usor sa se apropie de ceea ce cauta, iar Sydney o duce putin sifonata si cu ajutorul altcuiva chiar in casa familiei Belikov. N-am sa va zic cine e Sydney si ce-i cu restul noilor personaje ce-si fac aparitia pentru ca vreau sa cititi volumul stiind atatea cate am stiut si eu cand m-am apucat de el si sa fiti la fel de curiosi. 

Cea mai importanta intrebare pe care mi-am tot repetat-o si eu in timp ce citeam e daca Rose chiar va putea sa-l ucida pe Dimitri. Si chiar daca prima data clacheaza din mai multe motive si ajunge intr-un cuibusor de « spiridusi cu ochi rosii », iar Dimitri ii e coleg de camera reuseste in final sa o faca. Si cand credeam si eu ca l-a ucis si totul va fi bine merci se intampla ceva… oare ce? 

Convinsa din mai multe parti Rose revine la Academie si vrea sa-si continuie cursurile ca sa poata absolvi. Atat Lissa si Adrian sunt bucurosi sa o vada la fel ca si alte persoane si cele doua au multe sa-si spuna asa cum si acest volum are sa va istoriseasca daca puneti mana pe el si-l cititi de la inceput si pana la sfarsit. Stiu ca am omis destule in recenzie, insa am facut-o intentionat si nu va mai zic decat: va reusi Rose sa-l ucida pe Dimitri? oare cum a decurs timpul lor petrecut impreuna si cum s-a sfarsit? oare Avery ii e prietena Lissei sau urmareste altceva? Pe cine va intalni Rose in Rusia si au o legatura asemanatoare celei dintre ea si Lissa? Oare cum va reusi Rose s-o ajute pe Lissa fara sa fie langa ea fizic? Aflati toate astea si multe altele citind acest volum si aceasta serie pe care eu vi le recomand.

5/5

0 comentarii: