sâmbătă, 19 noiembrie 2011

RECENZIE - Indicii anatomice de Oana Stoica-Mujea





Descriere:

Ochii ii fusesera scosi si asezati cu grija, intre doi trandafiri ofiliti, pe masa din sufragerie. Apartamentul cu doua camere din centrul orasului Satu Mare era mai curat decat se asteptasera anchetatorii. De fapt, era o ordine desavarsita. Doar ochii, reali, nu faceau parte din decor. 

Dar nici nu deranjau. In rest, nici urma de vreun cadavru. Inspectorul sef Ionut Constantin, supranumit si Mierla, datorita glasului sau „suav”, a ajuns printre primii la fata locului. "O investigatie care porneste dupa ce, in diverse locatii, se descopera diverse „indicii anatomice” – ochii, degetele, urechile, dintii unei victime. 

O detectiva care sufera de agorafobie si, ca si Lincoln Rhyme din Colectionarul de oase, isi conduce ancheta din apartamentul sau. Multe piste false, personaje reale printre personaje fictive, suspans. Daca va mai scrie in acest gen, si la fel de bine, Oana Stoica Mujea are sansa de a deveni o Doamna a romanului politist romanesc.

RECENZIE: 

Primul cuvant ce-mi vine acum in minte dupa ce-am terminat cartea asta e confuz. Mintea mea e confuza si se intreaba daca asta chiar a fost o carte « crime ». 

Adica ok un tip a fost mutilat si in diferite locuinte au aparut doi ochi, o ureche, niste degete si dinti, asa si? Deci daca n-ar fi astea si tot tam-tam-ul ala ce se face ca sa se gaseasca criminalul si tehnologia care apare si asa atunci as numi-o o simpla chestiuta. Actiunea se petrece la noi in tara mai exact prin Satu Mare *daca am retinut bine*. 

Sincera sa fiu eu am citit cartea pana la capat vrand sa aflu cine e criminalul si de ce l-a ucis pe ala si nu pentru ca m-am indragostit de carte sau de personaje. M-asteptam la mult mai mult din cate auzisem despre carte si autoare si tin sa cred ca tot unele romane d-afara sunt mai bune.

3/5

2 comentarii:

Diana spunea...

De cartea asta nu am cum sa zic ca nu am auzit. Era un concurs despre ea pe un blog

Oanaaa. spunea...

Nici eu nu am auzit dar, am auzit de autoare. Cred ca scrie foarte bine.