marți, 20 septembrie 2011

RECENZIE - Fata de hârtie de Guillaume Musso



Descriere:

Tom Boyd este un scriitor celebru, aflat în până de inspirație. Billie este o tânără frumoasă și rebelă, cu un simț al umorului neobișnuit. Dar mai e un amănunt: Billie este chiar eroina romanelor lui Tom.

 Într-o noapte, când el se află pe buza prăpastiei, ea prinde viață. Și îi aduce o veste tulburătoare: dacă el nu mai scrie, ea va muri. Astfel începe o călătorie halucinantă, în care Tom trebuie să-și recapete inspirația, ca să poată salva viața femeii de care tocmai se îndrăgostește. 

Explozivă și plină de umor, cu accente de comedie romantică și thriller, "Fata de hârtie" sfidează orice scenariu previzibil. 

Tom și Billie vin din lumi diferite, dar care se hrănesc una din alta. Cine va învinge în acest joc dur al seducției: realitatea sau ficțiunea? 

RECENZIE:

Dacă ai fi scriitor și într-o zi sau noapte te trezești cu personajul principal umblându-ți prin casă ce faci? 

Tom trece prin asta. Prima dată crede că e din cauza pastilelor/drogurilor pe care le lua, apoi crede că prietenul sau cel mai bun vrând să-l binedispună îi trimite o tipă. Când în final realizează că-i Billie nu știe ce să facă.

Călătoria lor e una cu urcușuri și coborâșuri, certuri, împăcări, momente frumoase, clipe tensionate și prietenii din copilărie ai lui Tom îl cred sărit de pe fix când le spune pe cine a găsit în casă. 

Va reuși Tom să-și termine cartea și s-o salveze pe Billie sau o va lăsa să moară? Îl vor crede în final prietenii? Își va recăpăta faima? Cum se termina cartea? Vă las pe voi să citiți și să aflați ce se întâmplă.


5/5

3 comentarii:

Diana spunea...

Pare o carte destul de interesanta.

Oanaaa. spunea...

Mi-a imprumutat-o o colega de curand si abia astept sa ma apuc de ea:)
Imi place recenzia:x

Diana spunea...

Am mai auzit de un volum Fluturele de hartie. Cumva este vreo continuare sau carti scrisa de acelasi autor sau este doar o coincidenta?