joi, 24 ianuarie 2013

RECENZIE - Furiosii de David Moody

Descriere:

Situatia NU este sub control 

In traditia lui H.G. Wells si Richard Matheson, Furiosii este povestea unui om intr-o lume devenita nebuna - o lume infestata de frica, violenta si furie. 

Pastrati-va calmul 

Un oras din Anglia este lovit subit de o avalansa de atacuri sangeroase. Botezati de mass-media „Furiosii“, autorii lor ucid cu sange-rece pe oricine le iese in cale. 

Stati la adapost 

Atacurile sunt brutale si nemiloase: in cateva secunde, oameni perfect normali nu se mai pot controla si devin niste criminali turbati. Cum aparent nu exista nici o legatura intre ei si cum numarul lor creste vazand cu ochii, oricine poate deveni victima, sau Furios. 

Asteptati noi instructiuni 

Toata lumea e ingrozita. Nimeni nu mai indrazneste sa iasa din casa, sa mearga la serviciu, sa vorbeasca. Dar, desi noua directiva este „Intai ataca si lasa intrebarile pentru mai tarziu!“, s-ar putea ca aceasta poveste sa aiba un raspuns extrem de surprinzator… 

RECENZIE:

Am citit aceasta carte abia acum, desi îmi doream de foarte mult timp si chiar daca au trecut ore bune de când am terminat-o tot nu-mi gasesc cuvintele sa vorbesc despre ea. Mi-a placut, insa cred ca m-asteptam sa fie altfel. Nu neaparat altfel scrisa, dar uneori, desi citeam aveam impresia ca nu mă simt trasa in poveste, nu-mi transmite nimic, parca vedeam un film mut. 

Exista actiune si faptul ca oamenii astia o iau razna din senin chiar te pune pe gânduri si mai ales daca tu poti ajunge tinta lor. Mă gandesc ca acest volum fiind primul dintr-o trilogie (?) actiunea sa se contureze mai spre final si atunci sa simţi ca n-o mai lasi din mana. Ideea mi s-a parut interesanta, coperta e interesanta, insa stilul autorului mi s-a parut cam rece, desi nu l-as numi sec. 

Descriere a fost, totul a curs, dar pentru mine parca nu s-au legat. Sau aveam eu sperante prea mari si asteptari si mai mari. Puteti incerca sa o cititi. Daca mi-aduc bine aminte i-am dat pe goodreads 4/5 pentru ca mi-a placut, oarecum. Insa daca as pune-o printre alte carti citite cred c-as lasa-o mult mai jos. Dupa cum vedeti n-am spus multe din ce contine cartea pentru ca vreau sa o cititi si sa aflati singuri.

4/5

0 comentarii: